Cum vi se pare viata in Japonia? (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Dan, foarte interesant articolul dat de tine. Unele lucruri le stiam, auzisem din diferte surse, dar cand vezi chiar scris negru pe alb... Se pune punctul pe "i", iar discutia generata pe acel forum (din cat am citit, deocamdata) de acest subiect chiar dezvaluie multe chestii. Japonezii ai caror partener e de alta nationalitate, fie sunt mai deschisi la minte, fie nu stiu in ce se baga si au un soc cand realizeaza. Unii dintre acestia se schimba, fac compromisuri pt persoana iubita, altii raman de "sticla" fapt datorita caruia se duce pe apa sambetei casatoria. Aici ma refer la cazurile in care sotul e japonez. Oare cum e cand sotia e japoneza si sotul de alta nationalitate? Sunt femeile japoneze dispuse sa isi schimbe unele conceptii care le-au fost hranite de atatea generatii?

Yashi, cum a zis si Dan, site-urile de tradus on-line sunt bune pt ca iti poti face o parere despre "ce se zice in propozitie", dar, iti zic din proprie experienta, traducerile facute sunt greoaie, atat din punct de vedere gramatical cat si literar. Dar asa pt cineva sa isi faca o parere, daca are rabdare sa citeasca pana la capat, sunt bune. Decat deloc..

"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

japonici frumusici, e si un forum aici cu de toate, am vazut ca va interesau lectiile de japoneza:

http://www.jref.com/forum/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am citit si eu articolul si mi se pare interesant. Oricum unele pasaje pe mine ma amuza; in cazul meu nu coincid cu realitatea. Ceea ce incercatzi voi, cu site-urile care traduc, nu iese cum trebuie. Am incercat si eu cu Babel si dupa ce a tradus am bagat textul din japoneza sa-l traduca in engleza. Si iese o varza.Am printat pagina cu traducerea in japo si l-am rugat pe sotzul meu sa citeasca si sa vada daca e ok. Si nu e! Credetzi-ma pe cuvant!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

bey...ce se intampla??? toti sunteti tacuti...nu am avut timp sa citesc tot dar vad monotonie..nimeni nu-si mai da interesul sa scrieRalu vad ca tu ai ramas pe baricade ,fetele ce fac si-au luat vacanta?Sorina ti-am scris dar nu mi-ai raspuns..Dan am citit si eu acel articol,au dreptate,de ce sa mint asta este stilul japonez..
Am sa incerc sa recuperez ,ma refer la ce ati mai scris ,vad ca e prea mare liniste,vad ca nu se mai scrie nimic...de ce eu consider ca's multe de spus...

Mergi la inceput

Bine ai revenit Angi!!! Si sa te simtzi cat mai bine in casa ta cea noua! Mey adevarul e ca la un moment dat am fost cam samishi pe aici, caci nu stiam ce se intampla cu tine si cu Sorina. Acum am vazut ca sotzul Sorinei are niste probleme de sanatate! Insanatosire grabnica si multa sanatate de acum in colo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Bine ai revenit Angi!!! Si sa te simtzi cat mai bine in casa ta cea noua! Mey adevarul e ca la un moment dat am fost cam samishi pe aici, caci nu stiam ce se intampla cu tine si cu Sorina. Acum am vazut ca sotzul Sorinei are niste probleme de sanatate! Insanatosire grabnica si multa sanatate de acum in colo!

Iti multumesc mult draguta pentru urarile frumoase.
Va mai dura ceva pana va veni acasa,din pacate este nevoie de-o operatie pentru a-i scoate infectia.
Doamne Ajuta!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by angel_jp

bey...ce se intampla??? toti sunteti tacuti...nu am avut timp sa citesc tot dar vad monotonie..nimeni nu-si mai da interesul sa scrieRalu vad ca tu ai ramas pe baricade ,fetele ce fac si-au luat vacanta?Sorina ti-am scris dar nu mi-ai raspuns..Dan am citit si eu acel articol,au dreptate,de ce sa mint asta este stilul japonez..
Am sa incerc sa recuperez ,ma refer la ce ati mai scris ,vad ca e prea mare liniste,vad ca nu se mai scrie nimic...de ce eu consider ca's multe de spus...

Angi

Iubita,abia acum am vazut mesajul tau,alerg de colo-colo si nici n-am mai deschis calculatorul. Acum vad ca nu esti on-line,poate vorbim maine seara,cand ma intorc de la spital.
Sa ai parte de multe clipe fericita in casa cea noua si Doamne Ajuta sa primeasca fetele viza

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Am vazut si eu articolul si i-mi confirma in mare parte ceea ce am constatat eu despre casatoriile japoneze.Regula nu se aplica si la casatoriile mixte,dar e bine sa cititi articolul ca te face sa intelegi mai bine stilul de viata si modul de gandire si asa sa poti sa-i privesti cu alti ochi.

Mergi la inceput

VICTORIE!! De astazi am si eu Yellow pack de la Sky Perfect. Dane am si FujiTV!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Astazi in Asakusa la Sanja Matsuri http://www.ofoto.com/BrowsePhotos.jsp?Uc=89kfyrz.a0xuuwjj&Uy=-ia8hpc&Upost_signin=BrowsePhotos.jsp%3fshowSlide%3dtrue&Ux=0&collid=785688855103
Am remarcat tunsoarea de sezon la pitici (poza 11) iar personal imi place no.53 http://www.ofoto.com/PhotoView.jsp?Uc=89kfyrz.a0xuuwjj&Uy=-ia8hpc&Upost_signin=BrowsePhotos.jsp%3fshowSlide%3dtrue&Ux=0&collid=785688855103&photoid=422498855103
Nu pot sa spun decat ca sunt foarte multumit de noua mea camera.
Enjoy them .

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput