Cum vi se pare viata in Japonia? (9)
Raspunsuri - Pagina 13
ralucami spune:
Salutare tuturor! Hai ca de intrat am mai intrat astazi pe forum de vreo 2 ori dar nu am avut timp sa sa raspund, am aruncat doar cate un oki pe ici pe colo. De catva timp am un stil de viatza fooooarte trepidant! Mie dor sa nu fac nimic! Hai ca am luat-o razna! Dan sunt faine pozele tale din China Town. Eu nu am fost in nici unul pana acum, dar mi-as dori. Pe aici pe aproape nu avem asa ceva. Interesanta si chestia cu tatuajele mafiotzilor. Nu stiam ca in timpul festivalului Sanja mafiotzii isi arata "picturile" de pe corp. Aveam impresia ca subiectul "yakuza" este unul tabu pt japonezi. Cel putzin pt japonezii pe care ii cunosc eu asa a ramas si in ziua de astazi. Totusi ma poate si pe mine lamuri cineva cam cu ce se ocupa yakuza? E ceva gen mafia italiana, gen raketzii de prin Ukraina, sau ce? Datzi-mi si mie un site sa citesc cate ceva despre ei, despre viatza lor si sa ma luminez. Noi am fost sambata asta in 2 locuri faine: unul e Naoiri town - unde am vizitat German Village( sunt infratzitzi cu u orasel din Germania si culmea e ca ai senzatzia ca nu te afli in Jp; cladirile in proportzie de 99% au arhitectura germana, este un campus unde potzi inchiria o vilutza cu aspect si denumire nemtzeasca la un pret de 8.000 yeni/noapte, ai aproape si un onsen- nu cu apa sulfuroasa ci minerala, plus ca bucataria este nemtzeasca. Super! Noi am fost doar in treacat, nu am apucat sa ne relaxam asa cum ne-am fi dorit!) Apoi in mare fuga am plecat in Kuju Town. Aici e fost de 1000 de puncte! Am prins si o vreme klumea si am promis ca la vara, cand o sa avem si noi timp ca oamenii normali o sa mai mergem si o sa stam vreo 2 zile. Aici e o fabricutza de bere-bucuria lui barbate-meu- pe care o potzi vizita si itzi potzi face comanda pt acasa de cateva navete de bere. Lasi adresa, platesti si in maxim 3-4 zile itzi vine berea. Asta daca nu vrei sa o iei cu tine la plecare. Aici am baut bere bruna care chiar mi-a placut. Tot pe aprope (la vreo 15-20 de km) este si o ferma si am fost si pe acolo. Am fost si la abator si apoi la fabricutza care prepara carnea. Am innebunit cand am vazut ca o pulpa de porc costa 50.000 de yeni. Chiar vb cu barbate-meu si ii ziceam ca cu banii astia itzi iei doi porci maricei in Ro. Tot in Kuju intr-o zona de vis gasesti si niste vilutze pe care le potzi inchiria cu 8.800yeni/2 persoane/zi. Pe aproape au si un golf club care arata fain de tot. Si o experientza noua pe care am trait-o: am fost la un Onsen unde am avut voie sa intram amandoi: si eu si colegu`de viatza. E un fel de privat -room, are 2 bazine, unul dintre ele e sub cerul liber.Privelistea e ceva de vis: de jur imprejur e totul verde, in zare vezi muntzii cu varfurile "imbracate" in nori. Acolo ne-am incarcat bateriile pt saptamana care va veni si care se pare ca va fi plina de munca. Aha! Am avut si service din partea celor de la onsen: unul dintre bazine era plin de petale de trandafir Sa va dau si un site : www.kujukogen.com Daca avetzi ocazia si ajungetzi pe acolo ducetzi-ve ca nu o sa regretatzi. Inca o bila albe pt restaurantele de prin imprejurimi. Cel putzin alea de yakiniku sunt mortale Carnea este frageda si proaspata caci o cumpara de la ferma din apropiere(Midori Highland Farm). Haidetzi ca m-am intins cat o zi de post! va pup si va doresc o seara placuta de WE.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
MAMICARMEN spune:
Cu putina intarziere,pt. ziua mamei, LA MULTI ANI pt. toate mamicile si cu mai multa intarziere, ELI, La multi ani!Multa sanatate si tot ce va doriti! DAN! Intr-adevar frumoase pozele, felicitari!
Fetelor, bb-ul meu a racit a treia oara intr-o luna jumate si nu mai scapa de tuse!Doctorul imi zice sa-l las asa ca cica e normal pt varsta lui (7 luni), dar mie nu prea-mi vine sa cred. In afara de sirop de ceapa mai stiti alte remedii cu care l-as putea vindeca de tusea aceasta suparatoare?
Mami Carmen & bb Sandro
http://www.babiesonline.com/babies/s/sandro
MLDiana spune:
MAmi Carmen,continua cu sirop si foarte multe lichide.O sa isi revina.Ai mei copii de cind au intrat la gradinita numai intr-o raceala stau .Le-am dat sirop le-a trecut iar au luat-o de la capat.A! mi-am adus aminte .Vezi ca se gaseste la farmacie vaporub si il ungi cu el pe pipt.Il ajuta .Altceva s-ar putea sa gasesti niste comprese care se pun pe piept sau pe spate(ship se numesc)contra tusei.Mie mi-a dat doctorul si sunt foarte bune si cele de la farmacie sunt bune.Incearca.SAnatate lui Alex!
Lidia ,Tiara si David D.
Dan_jp spune:
Diseara pe FujiTV (CH.8) de la 22.00 ,housewife rule in Japonia de azi inlocuita de "at-home dad".
V-ati gandit vreodata cum ar fi sa va tineti sotii acasa ( cu toate treburile casnice de rigoare ...+ ceva grija de copii ) iar voi pe post de femei de afaceri ocupate zi lumina ?
Brrr...cosmar din punctul meu de vedere.
http://www.fujitv.co.jp/en/program/new_prog/d_athomedad.html
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
yashy spune:
quote:
Originally posted by Dan_jp
Diseara pe FujiTV (CH.8) de la 22.00 ,housewife rule in Japonia de azi inlocuita de "at-home dad".
V-ati gandit vreodata cum ar fi sa va tineti sotii acasa ( cu toate treburile casnice de rigoare ...+ ceva grija de copii ) iar voi pe post de femei de afaceri ocupate zi lumina ?
Brrr...cosmar din punctul meu de vedere.
http://www.fujitv.co.jp/en/program/new_prog/d_athomedad.html
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Dane, n-am apucat sa vad drama din seara asta... Atunci executam serviciile de mama , adormeam copilul.
Sa stii ca mie mi-ar conveni de minune sa merg la servici in locul lui!! Nu vrea el, a stie cum e de greu cu copilul si cu treaba din casa. L-am lasat o data cu toate si in nici juma de ora suna ca disperatu` ca nu se descurca...
As avea o intrebare pentru tine Dan, daca nu vrei sa raspunzi e OK! In profil scrie ca esti insurat... Cu o romanca sau o japoneza?
Sper sa nu fi fost prea indiscreta!!
Adina & Luka (2 ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by yashy
Dane, n-am apucat sa vad drama din seara asta... Atunci executam serviciile de mama , adormeam copilul.
Sa stii ca mie mi-ar conveni de minune sa merg la servici in locul lui!! Nu vrea el, a stie cum e de greu cu copilul si cu treaba din casa. L-am lasat o data cu toate si in nici juma de ora suna ca disperatu` ca nu se descurca...
As avea o intrebare pentru tine Dan, daca nu vrei sa raspunzi e OK! In profil scrie ca esti insurat... Cu o romanca sau o japoneza?
Sper sa nu fi fost prea indiscreta!!
Adina & Luka (2 ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
Pacat ca n-ai avut timp sa vezi ,tipu' (Hiroshi Abe ,http://www.jdorama.com/artiste_101.htm) e barbat destul de aratos la 40ani ,mult peste media japilor (si la inaltime) .Am inteles ca a lucrat in fashion business dar a inceput sa faca si seriale d-astea mai comerciale ( sa te ajute sa adormi mai repede ...).
Doua faze mi-au placut mai tare el in mijlocul unui grup de gospodine la o lectie de cooking se chinuia sa bata albusul de la un ou si a doua cand statea si privea pe un geam la o gradinita de copii tinand mana in buzunar si miscandu-se oarecum usor sacadat ,un politist pe bicicleta tocmai trecand p-acolo s-a luat de el gandind probabil cu am gandit si eu (noi) ...ce-i cu pedofilul asta aici ?
Sotia e romanca ,ca raspuns la intrebarea ta.
//Dan.
ralucami spune:
Salut! Dane eu nu am vazut emisiunea de care spuneai pt simplul motiv ca nu am FujiTV Aici avem OBS -postul Tv din Oita care face un colaj al emisiunilor mai interesante de pe celelalte posturi. La ora respectiva am vazut o emisiune cu bogatzii Japoniei si stilul lor de viatza. A fost o chestie tampita, realizata in genul "Acasa la Adrian Copilul Minune"-adica reporterul se extazia la orice Faza de kko. La un moment dat se facuse un concurs(erau vreo 4 invitatzi) -care a cheltuit mai mult. Unul dintre ei fusese filmat in timp ce lua masa cu prietenii si pt chestia asta chemase un bucatar de la un restaurant din Tokyo -Ghinza sa le prepare sushi. Portzii pt 4 persoane l-a costat in jur de 300.000yeni. Si o faza care m-a facut sa schimb postul: spunea ca a comndat shampanie Don Perinion din`85 care l-a costat 20.000. Si reportera a scos un sunet de mirare fantastic de parca ar fi zis nu-s ce suma de genul 20.000 $/sticla Si apoi alta care chiar a pus capac: a fost in biroul unuia dintre invitatzi si l-a intrebat cat costa sofaua. A spus ca a costat in jur de 300.000 de yeni. La care reportera(si in cazul asta tot o femeie) a inceput sa miroasa canapeaua si nu mai prididea cu sunetele de extaz. Hai da-ma draq! Pai la noi in Ro mai toata lumea are canapele de piele de la Elvila sau Neoset care te costa in jur de 1500-2000 de euro si nu ii da la TV. Oricum m-a umplut de nervi emisiunea aia. Eu de felul meu ma consum cam mult si pt orice chestie, de ajunsese barbate-meu sa faca misto si sa-mi spuna sa schim postu` inainte sa fac infarct de indignare
ralucami spune:
Tot io! Mi-a adus aminte de ceva! Martzi am fost la scoala si la sfarsit au venit 2 doctori care fac parte din "Mothers and children`s Health and Welfare Associations" si ne-au imparztit niste broshurele - mai bine spus un mini ghid de supravietzuire pt strainii din Jp care au /vor avea copii. Am intzeles ca pt mamicile gravidutze se organizeaza si cursuri prenatale in english . Intrebarile /raspunsurile sunt de genul:
What procedure should I take if I am pregnant?
When your pregnacy has been confirmed, you need to go to the municipal office where you live to submit a Notification of Pregnancy form (ninshin todokede-sho). When you submit the notification you will be issued a Maternal and Child Health Handbook (boshi kenko techo). Please ask your municipal office for obtain one (are in various foreign language).
Sunt destul de practice zic eu. Au si lista cu vaccinuri /echivalentul lor in Jp, perioada in care se fac, diferite proceduri in cazul in care copilasul are o stare psihica sau fizica mai deosebita(diferite boli a caror tratament costa destul de mult- totul va fi suportat de stat), ce fel de asigurari medicle sunt mai avantajoase, ce trebuie sa faci dupa ce s-a nascut copilasul etc.
Dan_jp spune:
Daca va place cat de cat sumo ,a inceput May Grand Sumo Tournament la Ryogoku Kokugikan - Tokyo pana pe 23Mai (pe NHK1 arata ,e de 3ori pe an in Tokyo ,ianuarie,mai,septembrie http://www.sumo.or.jp/eng/ticket/honbasho_joho/tokyo.html)
Anu' trecut am fost o data intr-un weekend pana sa ma dezmeticesc eu care sunt regulile si sa trag cateva poze ,se termina lupta ...
Bilete mai bune la finala deja sunt vadute http://www.sumo.or.jp/eng/ticket/hanbai_jokyo/ticket.php
//Dan.
MAMICARMEN spune:
Multumesc mult TIARA! I-am pus pe piept vaporub si s-a mai calmat. Pupici si sanatate multa si la puisorii tai!
Mami Carmen & bb Sandro
http://www.babiesonline.com/babies/s/sandro