Cum au reactionat socrii cind au aflat ca vine bb?

Cum au reactionat socrii cind au aflat ca vine bb? | Autor: Theodora

Link direct la acest mesaj

Vorbeam ieri cu o prietena care tocmai mi-a dat vestea ca e gravida si era trista ca socrul ei la aflarea vestii nu era deloc fericit! Si mi-a venit ideea sa va intreb si pe voi ce reactie au avut rudele.Prietena mea e membra pe forum si poate o ajutam cu experientele noastre si sa o facem sa fie vesela pt ca vine bb si sa nu se gindeasca la ce crede soscul si soacra!!!
Sa va spun si eu!

Eu aveam deja 2 luni cind le-am servit placinta! Makis amina zi de zi sa le dea de veste,asa ca intr-o duminica,cind l-am trimis undeva sa cumpere ceva,nu-mi amintesc ce,am luat-o pe soacra-mea in camera mea si i-am zis sa stea jos si fara cuvinte ocolite i-am zis sa nu se ingrijoreze ca nu e nimic rau ce vreau sa-i spun,doar ca sint gravida......A ramas cu gura cascata,socata si cind am adaugat fraza:Aaaa!!! Sint gemeni!!!" socul ei era deja asa de mare,ca nimic nu mai conta,puteam sa-i spun ca am si cinci copii in burta,socul ar fi fost acelas!!!
Aproape nu mi-a vorbit toata ziua!
Socrul dimpotriva,ma luat in brate,ma pupat,a fost cu totul altfel!
Soacra mea a zvut nevoie de 5 zile ca sa digere vestea! M-a sunat abia VINERI ca sa ma felicite si sa-mi ureze sarcina usoara!!!
Acum totul e doar amintire,sint foarte fericiti ca sint bunici si daca ar lua totul de la capat,cred ca ea ar reactiona altfel,mai bine vreau sa spun!
Asta a fost la mine!
La voi???

Theodora, Alexandros, Yannis
Ai pensule,ai culori,deseneaza raiul si intra in el!
CRISTOS A INVIAT! HRISTOS ANESTI!
http://community.webshots.com/user/theodorapap

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

In cazul meu, avand in vedere ca eu le-am spus de la bun inceput ca nu o sa fac copii, surpriza si bucuria a fost imensa. Timp de 4 ani m-au batut la cap toate rudele si mama si socrii si sora-mea sa fac un copil si cand in sfarsit a venit clipa cea mare au fost foarte fericiti. De fapt si eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca sunt insarcinata. De sotul meu nici nu mai spun........

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Theodora, spune-i prietenei tale sa nu tina cont de parerea socrilor ca nu e treaba lor, ei nu stiu decat sa-si dea cu parerea, dar cand e vorba de ajutor sau altceva, se retrag. Eu nu-i bag in seamaca oricum nu beneficiez de nici un ajutor din partea lor, insa cu sfaturi, ce sa-ti spun...sunt satula!! Pareri stiu toti sa-si dea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Socrii mei s-au bucurat la aflarea vestii, dar au dovedit ulterior ca numai gura este de ei. Exact cum scrie si Anda, dau sfaturi, discuta, dar cind este sa faca ceva, imediat bat in retragere.
Deci, degeaba mi-au aratat ei la inceput ca se bucura, daca ulterior nu am avut si nu am nici in continuare nici un sprijin in ei.
Nu trebuie sa ii bage in seama, sa se bucure ea cu sotul ei si cu prietenii adevarati si este de ajuns.

Toate cele bune,

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

socrii mei s-au bucurat.
ei mai au un nepot dar e in Germania si i-a incintat vestea ca vor avea unul linga ei.
ba chiar pot spune ca au devenit mai dragutzi ca inainte.

Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Socrii mei s-au bucurat f. tare. Eu ziceam ca nu vreau copiii :) asa ca, pe langa mirare, s-au oferit "sa ne creasca copilul", etc, etc.
Dar dupa ce s-a nascut nu i-a mai interesat deloc. Pe bune, am impresia ca nu o pot suferi! Nu se pune problema sa-mi creasca copilul, dar NICIODATA nu i-au facut un cadou, cat de mic. De Craciun m-au intrebat daca e cazul sa-i ia ceva - si le-am zis ca DA - Sa faca bine si sa-i ia ceva copilului de Craciun. I-au luat o papusica (mica). Mie mi se pare total anormal ca niste bunici, ambii avand serviciu si salarii destul de mari sa nu ii ia niciodata nepoatei o ciocolata sau o jucarioara - nu ca as avea nevoie, dar mi-ar place gestul .... Cand mergem in vizita nici nu se uita la copil, nici un zambet, nimic, nimic, parca nici nu exista! Asa ca ne vizitam cca. 1/2 de ora pe luna si atat!

Deci ce spun la inceput si ce fac dupa aia sunt 2 chestii diferite.

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Cel putin ai mei sunt consecventi :)) Cand i-am anuntat ca asteptam un bb soacra-mea mi-a aruncat peste umar un "felicitari" iar socrul meu a intrebat "serios" si cam asta a fost. Cum stam la 100 km departare si nici in perioada sarcinii nu i-a interesat cum ma simt, nici pana acum (bb are aproape un an) nu au binevoit sa isi vada nepotul eu nu m-am mai dus acolo si zau ca tare bine a fost.

http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Socrii mei s-au bucurat (da' eu am niste socrii, sa-mi traiasca!), cica chiar se intrebau noi cand facem un bb,ca ne-o luase cumnata inainte,si ea e mai tinerica nitel- da' cel putin ai mei socrii, sau asa or fi danezii, nu se baga in viata noastra,deci nu-si dau cu parerea de ce facem sau nu facem aia sau ailalta.
Acum chiar soacra vrea sa ne trimita leaganul pt bb, si ne-au promis si caruciorul inca de la craciun, adica e cadou de la ei, si vor veni si sa-l vada pe bb cand se naste, si vor veni si la botez, ca vrem sa-l facem aici in Fr.- deci la noi toata lumea se bucura cand apare un bb in familie,ca-i familia mea sau familia sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelajulia spune:

Eu am aproape 8 luni si socrii nici nu stiu! Fiu lor a vorbit ultima data cu ei la tel de anul nou, dar nu le-a spus. Locuim la 400 km si nu cred ca i-ar interesa....Cumnata-mea in schimb stie, s-a bucurat, dar nu le-a spus. Nici ea nu locuieste cu ei (la 200km), si considera ca e problema noastra personala, si nu a intregii familii.Mentalitate germana, dar care nu ma deranjeaza absolut deloc!.. Mi-e deajuns ca o am pe mama, care deja s-a apucat de cumparat hainute si sa planifice botezul.

Sa fiti iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Ai mei socrii sunt foarte originali, dupa cum vad! La prima fetita mi-au zis ca nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu si ca am timp mai tarziu sa fac altii. La a doua fetita, mi-a zis ( soacra) ca la primul copil a inteles( oare?)de ce-l fac da' pe al doilea de ce-l mai vreau. Acum fetele mele au 9 ani jumatate si 6 ani jumatate! Daca as mai face inca un copil nu stiu ce ar mai gasi de comentat! Inca mai ma intreb cum isi permite cineva sa spuna asemenea lucruri, mai ales ca nu le-a cerut nimeni nici parerea nici spijinul?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ce subiect frumos...Imi pare rau pentru unele fete ca au trebuit sa indure asa rautati din partea socrilor. Noi le-am zis dinainte (nu stiu inca daca sunt insarcinata) ca vrem sa facem un bb si au reactionat foarte bine (bucurosi), dar un pic ingrijorati caci ei sunt in Ro, nu langa noi sa ne ajute. Si parintilor mei si socrilor au le-am zis ca ne-am decis sa avem un copilas, si acum asteapta cu nerabdare sa le spun ca sunt insarcinata. Intr-adevar, e foarte bine pentru moral sa sti ca intreaga familie te sustine. Dar eu sunt si foarte deschisa cu parintii prietenului, si cred ca conteaza foarte mult. Va pup si sa va traiasca bebeii! Theodora, pupici prietenei tale si sa nu mai fie trista, ea sa profite de momentele tare frumoase de femeie cu un copil in pantec!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput