Viata in Germania (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Lauraa spune:
Cristina, stai ca m-am gandit ca mai am neshte intrebari la tine ca esti iegsperienta :))
Ce produse sunt bune pentru bebei? Eu nu am cumparat mare lucru,doar un sapun Penaten, ulei Penaten si o crema in cutie,tot Penaten. Ce mai am nevoie? Sampon, etc? CU ce o spal pe cap? Moasa ne-a dat multe mostre de la Weleda dar nu stiu daca sunt bune. SUnt bune? Ce scutece sunt cele mai bune? Noi am luat un pachet de Pampers New Baby si o cutie de servetele Pampers Sensitive. Noi suntem cam singurei pe aici si nu avem pe cine sa intrebam.Adica nu avem prieteni cu copchii mici. Camialex, am inteles ca si tu ai bebe mic, paote imi zici si tu ce recomanzi. Cat despre chestionare nu am ce sa zic mai mult decat ca am dat luna aszta examen si l-am luat cu 0 puncte si am invatat de pe teste din 2002. Instructorul a spus ca sunt bune. Daca au aparut intrebari noi s.ar putea sa fie valabil la chestionarele nemtesti, cele in imba romana sunt neschimbate de multa vreme.
Fetele, eu am pus o intrebare la "botezuri,nunti,etc" dar nu se inghesuie lumea...Nu dati un ochi? SI inca ceva! Ati facut vreuna botezul aici fara sa chemati tot familionul din RO? Ma gandeam sa nu ne mai complicam si sa facem botezul aici (aici sunt nasii) fara familionul meu si cand face fata vreo 4 luni sa mergem in Ro sa o prezentam familiei,sa facem o masa acolo,etc...
Laura si papusica din burtik (39 saptamani)
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Tot cele cu bebei, puteti sa-mi spuneti unde si cum se cere cetatenia romana pentru bebel?
Lauraa, dupa cum am mai vorbit la noi in grup, certificatul de nastere il faci la Ambasada sau Consulatul Romaniei ... cu asta copilul ar trebui sa fie cetatean roman. Barem asa am inteles eu. Dar trebuie sa te grabesti ca se face in 15 zile ... sau mai greu timp de un an. Nu stiu cat costa sau cat dureaza ... dar iti spun dupa ce-l facem noi ... tot vrei tu sa fii ultima la nascut!
Te pupic!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 38+ saptamani din burtica
Irinusha spune:
Ca uitasem: mama mi-a adus din tara imbracaminte de bb-lus si mi-au placut, mai ales cele romanesti. Calitate buna, 100% bumbac, frumusele foc. Si ceaiurile de la Plafar sunt bune ... ptr. bb-lus contra colicilor! Eu atat am vrut de acolo ... dar poate mai stie mama ta mai multe chestii bune.
Lauraa spune:
Irinusha, dezvolta un pic faza cu certificatul! Stiu ca am discutat undeva dar nu mai stiam unde! SUnt nauca de cap ,mey . Zici ca in 15 zile? Pai unde e consulatul? Nu la Bonn? Sau la München? Tre sa ma duc cu copilu dupa mine acolo? Sau chiar si fara el,cum sa-l las acasa? Oare se poate cere si prin posta sau telefon? Eu de la Stuttgart am de mers cca. 2,5 ore pana la Mün. sau 3 ore pana la Bonn.,...
Hainute a luat mama, a zis ca-s faine foc, abia astept sa le vad. Dar am luat si eu destul de aici... Ceai anti-colici nu se gaseste aici? Cum se numeste cel din Ro?
cami_alex spune:
Pampers, servetele umede, servetele uscate, crema cu galbenele pt funduletz la bebe,suzete,sticluta pt lapte ( pt orice eventualitate), termometru baie, termometru de corp,forfecutza pt bebe...
Produse cosmetice nu prea ai nevoie in primele luni.Dus gel si sampon pt bebe se recomanda de pe la 2 ,3 luni.Noi folosim acum produse Penaten.
...din Ro mi-a mai trimis paturica pt bebe .Si subtiri (doua ) si una mai groasa.Sunt mai ieftine acolo.
Eu m-am mai aprovizionat cu salin (spray nazal cu ser fiziologic)de la Olynth,Babylax( miniklister contra constipatiei) si sab simplex pt colici (am folosit si ceai pt colici).Cu timpul am ajuns sa le folosesc pe toate acestea.Ti-am scris aceste medicamente findca se dau fara prescriptie medicala.
Lauraa spune:
NU e joi? Ca asa zicea sotul aeara.Ca el crede ca e joi.Nu stia sigur... Deci e miercuri.Pacat, daca era joi,era si mama aici si eram 2 la 1 ..Asa trebuie sa ma lupt doar eu cu el :)). Eu sper sa castige Romania dar... om vedea :))))
Merci de sfaturi, sab simplex gasesc aici? Sa iau acum,inainte de nastere?
Alina spune:
quote:
Merci de sfaturi, sab simplex gasesc aici? Sa iau acum,inainte de nastere?
Sigur ca gasesti aici si nu trebuie sa cumperi tu,iti scrie medicul pe reteta gratuita,poate chiar in spital dupa U2.
Spune-i mamei tale sa-ti aduca sirop de colici Bonnisan(100%natural)pe noi ne-a ajutat mult mai mult decit Sab Simplex sau Lefax.
Despre botez:noi am botezat fetita aici in München,la ortodoxi si preotul a intrebat inca de cind l-am sunat sa planific botezul daca nasii copilului sunt cununati la ortodoxi.
Am botezat-o la 6 luni dar dupa ce am iesit din maternitate l-am chemat acasa pe preot sa-i faca o slujba de iesit afara(parca asa se numeste,nu?) si mie mi-a citit molifta.
Am asteptat 6 luni pina am reusit sa adunam familiile noastre,este prima nepotica in ambele"tabere"si si-au dorit neaparat sa participe la crestinare.
Nu stiu cum se face la voi dar aici preotul nu a scufundat-o in cristelnita ci pur si simplu i-a turnat apa calduta pe cap(cam ca la catolici) deci nu a fost nici un risc de raceala.
Nastere usoara iti doresc!
Alina
Irinusha spune:
quote:
Irinusha, dezvolta un pic faza cu certificatul! Stiu ca am discutat undeva dar nu mai stiam unde! SUnt nauca de cap ,mey . Zici ca in 15 zile? Pai unde e consulatul? Nu la Bonn? Sau la München? Tre sa ma duc cu copilu dupa mine acolo? Sau chiar si fara el,cum sa-l las acasa? Oare se poate cere si prin posta sau telefon? Eu de la Stuttgart am de mers cca. 2,5 ore pana la Mün. sau 3 ore pana la Bonn.,...
Lauraa, uite aici un link, unde gasesti tot ce-ti trebe:
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5074&idlnk=3&cat=5
Ambasada cred ca-i la Bonn (daca nu s-a mutat la Berlin ... habar nu am), iar Consulatul e in München. Adresa o gasesti la www.gelbeseiten.de => Was: Konsulat / Wo: München ... ca mintea mea nu o mai stie pe de rost. Succes!
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by cami_alex
Va uitati la meci miercuri?
Romania-Germania
cine castiga? :)
Poti sa-mi spui, te rog, si la ce ora este? ... si pe ce program? ... sa mai fie aici 8 pumni stransi ptr. Romania! :) Si sa urle fata: Hai Romania!!!! pe balcon ... noroc ca sunt cu bb la bord si de data asta o sa fiu si "clara", adica "ohne Alkohol=Bier im Blut" ;)