Sa ne bucuram de viata !
Am vazut zilele trecute un film foarte interesant -"My life without me",care m-a cam pus pe ganduri.E vorba de o tanara mamica de 23 de ani care afla ca are cancer in faza terminala si care inainte sa moara isi propune sa faca ceea ce nu a facut niciodata,sa se bucure la maxim de timpul care i-a mai ramas.Mesajul filmului este sa incercam sa ne bucuram de viata pana nu este prea tarziu,sa apreciem lucrurile marunte de zi cu zi,sa avem curajul sa facem ceea ce ne dorim.
Ce ne face fericiti? Ce ne umple sufletul de bucurie? Cand am fost ultima data recunoscatori ca traim,ca suntem sanatosi,ca avem langa noi fiinte dragi...
Cineva spunea ca cele mai frumoase lucruri in viata sunt gratuite.Ce parere aveti?
Raspunsuri
violetzyka spune:
Ar fi interesant sa scriem despre cele mai frumoase lucruri care ne umplu sufletul de bucurie.Ce va face fericiti? Incercam un top 5?
Ortansa spune:
Era si un spot publicitar(nu mai stiu la ce) care suna cam asa:
Cand a fost ultima data ,cand ai facut ceva pentru prima oara?
Eu nu-mi mai amintesc:-((in afara de noaptea nuntii ofcarz:-)))
Ortansa-deX mamica
gandacelu spune:
despre bucuria in viata... hai sa va povestesc ceva (vorba vine)
mi-am dat seama cat de mult m-am saturat de spiritul asta: acuma! acum! sa ne bucuram! sa traim clipa! (cu varianta sa o s-carpinam) sa nu lasam sa treaca frumoasele momente! sa nu ne plictisim!
am vazut azi o emisiune la teve la canadieni mancatz-ash! in care vorbeau de plictisul in cuplu si absolut toti pe care-i intrebau pe strada, dadeau acelasi raspuns sablon: cand incepi sa te plictisesti de partener, gata, schimba, treci la altul! - mentalitatea unui alt popor... pai cum sa nu-ti sara mustarul cand stii bine ca, da, poti spune ca au dreptate, ca e naspa cand incepi sa te plictisesti de partenerul tau, dar daca ajungi sa-l schimbi la infinit, nu mai ajungi nicaieri, pentru ca viata si mai ales frumusetea vietii vine tocmai din lupta asta cu propriile limite, cu propria rutina, cu propria neputinta de a iubi... a trai toata viata ca un copilas rasfatat care-si arunca jucariile pentru ca vrea altele noi (cui ii plac copiii astia, de fapt?) inseamna a pierde viata... esenta ei... care e lupta
si apoi se mai mira desteptii astia de canadieni ca au cel mai mare procent de sinucideri din lume... hmmm... ceva e putred... e cam greu sa-ti traiesti viata ca-n reclame: acum! nou! cumpara(-ma!)! schimba! nu te plictisi!
mi-am exprimat si eu revolta asa, fara adresa, nu raspundeam nici unui post in special... ce inseamna de fapt sa ne bucuram de viata? nimic altceva decat sa fim constienti ca suntem in viata
(fara a face ceva special)
si aceasta constiinta inseamna pentru fiecare, evident, altceva, in functie de cultura, religie, varsta si alte discriminari
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
casandra spune:
Eu n-am luat niciodata indemnul de a te bucura de viata ca un indemn la a renunta la ce ai, pentru ca te-a plictisit si vrei altceva. Din contra, il vad ca un indemn la a te bucura de ceea ce ai, de a descoperi bucuriile simple, de a privi cu dragoste lucrurile cunoscute, locurile in care traiesti, oamenii din viata ta.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by casandra
Eu n-am luat niciodata indemnul de a te bucura de viata ca un indemn la a renunta la ce ai, pentru ca te-a plictisit si vrei altceva. Din contra, il vad ca un indemn la a te bucura de ceea ce ai, de a descoperi bucuriile simple, de a privi cu dragoste lucrurile cunoscute, locurile in care traiesti, oamenii din viata ta.
foarte frumos!
nu-i asa ca e simplu?!! cati facem asta si "de cate ori pe zi??!!"
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
lu.more spune:
"Cati facem asta si "de cate ori pe zi??!!"
Eu una o fac tot timpul! Or zice unii ca nu sunt normala, dar eu ma bucur de orice, de un fir plapand de iarba in bataia vantului, sau de un avion care se ridica greoi de pe pista si se pierde in zare.
Pentru mine micile bucurii le aduc cu sine pe cele mari, si de asta pot sta ore intregi fara sa spun un cuvant, doar sa privesc in jur si sa ma bucur de viata.
In fond, avem nevoie de atat de putin pentru a fi fericiti!
Totul e atat de aproape de noi, e de ajuns sa vrei sa deschizi cu adevarat ochii!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
sirod spune:
... cind ma bucur de viata? ...
...cind deschid usa acasa, dupa o zi de munca si vad mutritza cirliontzata hlizindu-se la mine - uneori cu un cuvintzel nou in bagajul ei...
... cind imi las obrazul in causul palmei omului de linga mine si simt fluturarea fericita a zimbetului sau...
... cind aud vocea mamei la telefon ...
... cind ma trezesc dimineata cu soarele jucindu-se in parul meu...
... cind pot sa fac o bucurie unui om...
... cind...
DORIS
anda141 spune:
Frumos subiect! Felicitari violetzyka pentru initiataiva!!Aveam nevoie si de asa ceva pe forum, ca prea mai mult ne vaitam!!!
Ma bucur de viata cand :
-bebelusul meu imi zambeste cu se bucura cand ma vede;
-sotul meu are "grija" de mine;
-e soare afara si pasarile canta;
-merg la munte si simt mirosul acela proaspat;
-merg la mare si vad cum rasare soarele;
-infloreste cate o floare din ghiveci si in gradina;
-familia mea e sanatoasa;
-cand gatesc cate ceva bun, cand fac curatenie in casa si sunt multumita de ce am facut;
-cand pot sa cumpar cate ceva mamei si surorilor mele;
-cand pot sa ofer cadouri....
cand...
cand...
Sunt atatea, important e sa le vedem si sa ne bucuram din orice;
- atunci vom fi mai sanatosi;
- mai frumosi;
- cei din jur ne vor indragi,
- vom putea sa transmitem o raza de speranta celor care au nevoie;
- vom fi o companie placuta pentru prieteni si necunoscuti;
- .........
puteti completa....
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
val77 spune:
foarte frumos subiectul si am fost foarte impresionata cand am citit mesajele voastre
cand ma bucur de viata?
- cand vine primavara si toata natura renaste...
- cand vine vara si plec in concediu
- toamana pentru ca sunt cuprinsa de melancolie ...
- iarna ca ma bucur de zapada si sarbatorii...
- in fiecare clipa...