perfuzii/ instilatii
Dragele mele,
Eu sunt o mai veche "admiratoare" a acestui site - nu stiu cate dintre voi isi mai amintesc de mine pt ca nu prea am fost activa in ultimul timp......nu am mai avut posibilitatea sa scriu dar m-am uitat pe site de cate ori a fost posibil , sa vad ce mai faceti.
Dar sa trec la subiect....problemele mele vechi cu dereglarile hormonale s-au rezolvat cred - in sensul ca -am mai facut nici un tratament si am fost OK 1 an jumate- acum o luna mi-a fost depistat un chist care a crescut in 2 sapt de la 26mm la 10 cm si a trebuit sa-l operez.Am facut laparoscopie la Giulesti acum 2 sapt si mi-au spus ca am avut ambele trompe obturate si f multe aderente.Din pacate nu am avut cu cine sa vorbesc deoarece fiind chiar in apropiere de Pasti nu prea si-a dat nimeni interesul sa stea de vorba cu mine. Desi am fost mai mult decat atenta si cu medicul meu si cu cel care m-a operat.Mi-au dat tratament cu Prednison si Lomaday si mi-au spus sa revin peste o luna pt perfuzii , ca sa incerce sa imi tina trompele "deschise"?! Totodata mi-au spus ca ar fi cazul sa incerc sa raman insarcinata in perioada asta caci mai tarziu nu prea sunt sanse..
Rugamintea mea este daca stie cineva mai multe detalii despre aceste perfuzii , in ce constau si ce rezultate au , va rog mult sa imi spuneti si mie.....
Va doresc tot binele din lume,
Lavinia
Raspunsuri
gaba-rema spune:
Buna, Lavinutza, sunt Gabi3604
Citeste subiectul 'Simptome dupa HSG, tot din forumul acesta. De la HSG s-a trecut usor-usor si la perfuzii (instilatii). Ultimult reply (in acest moment) e al meu. Acolo am povestit pe larg cum se petrece cu perfuziile la mine. Mai sunt si multe alte mesaje care ating subiectul.
Mult succes!
Gabi
Tia spune:
eu am facut instilatii la spitalul Sf. Pantelimon, 3 luni consecutive, din ziua 6 pana in ziua 10. se introduce prin vagin in sus pe trompe o solutie care contine penicilina, xilina si hidrocortizon. presiunea cu care se introduce aceasta solutie poate ajuta la desfundarea trompelor, dar nu este obligatoriu sa se intample. la mine n-au avut nici un efect. procedeul dureaza 2 minute, apoi am mers in salon si am stat cu picioarele in tavan 2 ore (sprijinite de perete, de ex). este important sa te feresti de frig in aceste zile, esti mai sensibila si exista riscul sa racesti.
succes Floran!
Floran spune:
Multumesc Tia pt.raspuns, eu am facut acum 2 ani HSG si am trompe permeabile, dar posta stie dr. ce face.
Nu mai am incredere in nimic parca fiecare Dr, i-a pe bajbaite orice situatie prin eliminare si de aia si de aia, poate de la ceva se leaga BB.
Multumesc ca existati si ne consolam cu ideea ca nu suntem singura in acesta situatie.
doly spune:
eu ma facut instilatii ca si procedeu de verificare a trompelor.daca erau infundate ar fi urmat probabil un HSG, dar pt ca totul a decurs foarte nomral...n-am mai facut.Doctorul mi-a zis ca-s permeabile si basta. Nu doare decat foarte putin, asa ca o presiune(asta in cazul in care trompele sunt ok)...cel putin asa mi-a zis doctorul ca atunci cand trompele sunt infundate doare putin mai tare...
in rest...ce sa zic? si mie mi se pare ca suntem la mana unor incompetenti cateodata...dau si medicii astia cu banul...ce-a fi...
noi insa trebuie sa avem credinta...ca fara ea suntem morti!!!
MRL spune:
Daca in urma HSG rezultatul a fost "trompe permeabile" de ce unii medici recomanda instilatii/perfuzii?
Este normal asa ceva? De ce trebuie sa mai trecem prin stresul de a repeta procedura?
LilianaM
dandana spune:
poate ca nu e chiar "permeabile"
mie mi-a spus radioloaga ca sunt permeabile cand eram pe masa si dupa aia mi-a scris "slab permeabila" si "partial permeabila", asa ca....
MRL spune:
dandana, la mine rezultatul a fost "trompe permeabile". La HSG totul a fost OK, nu cred ca am stat mai mult de 10-15 min. cu totul iar serul a intrat cu foarte mare usurinta. Cu toate astea dr ginecolog (nu dr de la radiologie) m-a chemat sa fac instilatii. De ce sa fac asa ceva daca totul a fost OK? Este normal? Mie nu mi se pare.
LilianaM
Anca spune:
buna Lavnutzaaa,
cum sa nu-mi amintesc de tine; am stat o vara pe chat;
ma bucur ca ne-am intalnit iar, dar imi pare rau ca amnadoua tot in aceeasi ipostaza de aspirante;
iti doresc numai bine... + bebel
te pup
anca
atatu spune:
buna fetelor!
am si eu o problema cu care ma confrunt.
poate este cineva care poate sa ma ajute si pe mine cu un raspuns la problema mea. eu fac,la spitalul Elias, instilatii. d-na dr. la care merg mi-a spus ca pot sa ma duc la spital pt. instilatii la 2 zile dupa terminarea scurgerilor de sange aferente menstruatiei. la mine insemnand in a 11 zi. aici, pe sait, am citit ca aceste instilatii se fac pana in ziua a 11. nedumerirea mea fiind: in ce perioada sunt eficace aceste instilatii? ma gandesc ca poate nu am inteles eu bine si cum doctorii sunt asa de ocupati, nu pot sa intreb acelasi lucru de zeci de mii de ori.
va pup dulce!
Tia spune:
instilatiile se fac pana a 11-a zi, pentru a nu se suprapune cu momentul ovulatiei si cu o eventuala sarcina