Limba franceza!
Raspunsuri - Pagina 6
khristin spune:
Anto,
Chestia cu "Tu es vachement belle"
o stiam din RO...cat despre quebecosi eu ii aud zilnic in tel. si la inceput ma sacaia accentul lor, acum pur si simplu m-am obisnuit cu ei, nu e mare big deal...Important e sa ai notiunile de baza...
Cristina
antoioana spune:
Lumore, Otilia, ma coplesiti cu bunatatea voastra si-mi explicati atat de bine si frumos ca eu chiar inteleg si invat! Cu Doamne ajuta, acusica va trimit, fetelor, cate o felicitare scrisa cu a mea manutza intr-o franceza quebecoasa! ![]()
Cristina, tie-ti convine sa vorbesti...daca te intelegi cu ei si la telefon. Pe robotul nostru au stat mult si bine niste mesaje...dupa care le-am sters. Poti crede ca n-am inteles o iota?
Sper sa nu ma fi anuntat careva ca am castigat la loto. :)
Mariana, mai spune-mi si mie ce scoti din cartile tale minune!
Fetelor care vreti lamuriri la engleza...sa spuneti daca aveti subiect pe aceasta tema!
Sanatate la toata lumea si multumesc mult!
anto
lu.more spune:
Cu placere, Anto, spor la treaba si-n continuare, si sa scrii cat mai repede scrisori in franceza!
Lulu
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
antoioana spune:
Multumesc,Lulu!
Fetelor, am inteles eu bine? Dintre verbele care se termina in -er...numai aller este neregulat? ![]()
Sa stiti ca se merita sa va faceti un dictionar in Microsoft Excel!
Eu pun acolo toate cuvintele noi.
Fetelor, voi ce maiinvatati acolo? Tare secretoase mai sunteti! :)
Numai bine.
anto
Otilia spune:
quote:S-ar putea sa ai dreptate...
Originally posted by antoioana
Fetelor, am inteles eu bine? Dintre verbele care se termina in -er...numai aller este neregulat?
Verbele in limba franceza se impart in trei grupe:
1. Prima grupa: verbe terminate in ...er
2. A doua grupa: verbe terminate in ...ir
3. A treia grupa: verbe terminate in ...ir, ...oir si ...re
Verbele din cea de a treia grupa sunt neregulate, si in mod inexplicabil aller, desi are terminatia ...er face parte din cea de-a treia grupa de verbe si este al naibi de neregulat, are chiar mai multe radacini!
Hihi, hai ca mai invat si eu cite ceva cu voi! Alors, sa recapitulam:
je vais
tu vas
il va
nous allons
vous allez
ils vont
si spor la invatat!~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

gandacelu spune:
otilia, pe noi ne-a invatat ca aller e de gr 1 si e neregulat!
cate bordee...
adica la facultate asa ne-a invatat... francezii sunt de alta opinie?!![]()
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
oLo spune:
La cat de neregulat este, verbul asta, aller, nu-si are locul la grupa I. Chit ca se deghizeaza in vb de grupa I, tragandu-si terminatzia 'er'
uite aici, clasificarea pe grupe e verbelor
PREMIER GROUPE : les verbes dont l'INFINITIF se termine en -ER sauf ALLER.
Particularité: il est le plus régulier de tous les groupes parce que son unique radical ne subit pas de modification au cours de la conjugaison: AIMER: aim-e; aim-ons; aim-ent).
DEUXIÈME GROUPE : ceux qui terminent en -IR (ces verbes ont l'infinitif en -IR et le Participe Présent en -ISSANT).
Il s'agit aussi d'un groupe régulier, puisque tous les verbes qu'il englobe se conjuguent en utilisant toujours de la même manière leur double radical : l'un pour les personnes du singulier et l'autre pour les personnes du pluriel : fin-is; finiss-ons).
TROISIÈME GROUPE : appartiennent à ce groupe tous les verbes irréguliers. On peut subdiviser ce groupe en trois sous-groupes :
1. Les terminés en -IR (comme MOURIR : mour-ant; mour-ons);
2. Les terminés en -OIR (comme RECEVOIR : recev-ant; recev-ons);
3. Les terminés en -RE (comme RENDRE : rend-ant; rend-ons);
4. ALLER qui, malgré sa terminaison, est du troisième groupe.
gandacelu spune:
"sauf aller"???!!! am trait s-o vaz si p-asta!![]()
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
oLo spune:
La cate exceptii sunt in limba franceza, mai bine nu mai invetzi nici o regla... iei totul ca atare si gata.
Cel mai simplu mod de a invatza limba, e sa vizitati situri frantzuzesti pe teme care va intereseaza. Aveti insa mare grija la forumuri de discutii. Ca aplica francezii niste reguli gramaticale... numai de ei stiute.
Ce-mi place mie la limba franceza, sunt prescurtarile:
BON AP : bon appetit
ADO(S): adolescent(i)
INFO(S): informatie(ii)
D'AC: de acord
daca mai imi amintesc, mai scriu...
Spor la invatzat.
cred ca util ar fi daca am scrie aici in franceza :D dar cred ca multe dintre voi s-ar lasa pagubase si ar ocoli subiectul asta :))
Bisous,
Mih
gandacelu spune:
svp: s'il vous plait:))