problema cu bona

problema cu bona | Autor: Elena-Teodora

Link direct la acest mesaj

Eu am o bona care imi place foarte, foarte mult si pe care o platesc cu 4000000 de lei pe luna, plus atentii de Sarbatori. Se ocupa foarte mult de fetita mea, care o adora pe bona ei (fetita are 7 luni). pe bona am luat-o cu chiu, cu vai, printr-o recomandare, de la o alta familie care si-a dat fetita la gradinita. totul e bine si frumos, numai ca... Stau tot timpul cu frica in san ca bona o sa ma paraseasca... De la o vreme se tot plange intruna, ba ca e foarte obosita, ba ca o doare nu stiu ce, ba ca ar fi mai bine sa caute pe altcineva care sa-i ia locul etc. etc. Mi-e teama ca o sa plece si fetita me care, dupa cum v-am spus o iubeste nespus pe bona, o sa sufere. In plus, eu lucrez si ce o sa fac? Unde gasesc o alta bona cumsecade, care sa se ocupe de copil si sa merg la serviciu fara nici o grija cum fac acum/ sau ce pot face? poate sa-mi dea cineva un sfat? Eu ma rog ca bona sa fie sanatoasa si sa stea la mine pana implineste fata 18 ani, daca se poate, insa ca orice mama pun si raul inainte. Intr-un astfel de caz, ce fac?

Elena-Teodora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna,
Si eu am patit la fel, i-am spus de la inceput ca vreau sa stea la mine pana face Oana 14 ani... si s-a purtat frumos cu ea, a facut-o pe Oana sa o placa.
Mie in schimb mi-a facut o gramada de boacane din care culmea a fost cea cu pierderea covorului din sufragerie, vara trecuta.
Am hotarat ca mai importanta este siguranta copilului si nu faptul ca mi-a pierdut mie covorul.
Acum cand Oana este la gradinita si eu am nevoie de ea doar in unele seri cand sunt la scoala are pretentia sa o platesc aproape la fel, si mi-a zis ca daca am nevoie trebuie sa platesc. Ca ea si-a gasit in alta parte dar s-a atasat de Oana :((

Asa ca data viitoare eu nu-i voi mai spune cat timp am nevoie... si in nici un caz nu am sa o mai las sa dezlege rebusuri....

Bafta la bone!

4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Parerea mea este ca ar trebui sa ai o discutie serioasa cu ea. Stiu ca probabil ti-e teama sa deschizi acest subiect, dar situatia neclara mi se pare stresanta. Poate vrea mai multi bani, sau... . Oricum tu stii mai bine daca poti oferi mai mult sau nu. Altfel, daca raul se intampla si va paraseste mi se pare a fi de preferat sa o faca acum cand copila e inca mica si nu mai tarziu cand va primi si se va atasa mult mai greu de o persoana noua.

Mult succes!

Cornelia si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Cornelia are dreptate. Ia taurul de coarne si lamureste problema, acum cat timp fetitza e suficient de mica. La varsta asta copii se lipesc usor de persoanele din jurul lor. Nimeni nu e de neinlocuit.
Lamureste-te cu ea ca sa ai cel putzin timp sa cauti in liniste alta femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Eu am o doamna care se ocupa de Stefan de la 6 luni si ii dau 100 000 pe zi, deci cam 2000000 pe luna. Acum Stefan are un 1 an si 6 luni. Se ocupa doar de copil de la 8 - 17, se joaca cu el, il schimba, iese in parc. Nu face menaj sau altceva. Ii mai dau cate ceva de cand in cand (produse, atentii) si este multumita. Il iubeste enorm pe Stefan, e vesela, foarte volubila si buna la suflet.

Eu cred ca ii dai foarte mult si in loc sa fie multumita este pretentioasa. Sunt convinsa ca sunt persoane care ar fi la fel de amabile pe mai putin bani. Adica mai modeste si mai simtite. Dai bani multi cand stie o limba straina sau are o pregatire deosebita, la asta nu te-ai gandit ? Inca nu este timpul dar foarte curand copilul va avea nevoie de toate acestea.

Eu cred ca esti mult prea maleabila cu ea.

Ioana si al ei STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da

Mergi la inceput