Bebe de o luna... infometat!!!

Bebe de o luna... infometat!!! | Autor: lix

Link direct la acest mesaj

Pe teren, lucrand la un material, am vazut un copil de nici o luna ......infometat. Mama, il hraneste de o saptamana cu apa si gris, lapte la san nu mai are. Femeia mai are 6 copii, locuieste cu sotul intr-o groapa a Bucurestiului. Astazi pentru prima oara in 8 ani de zile de cand lucrez, mi s-a facut rau!!!!
M-a rugat sa o ajut sa il duca la un camin. Am sa o ajut. Am incercat sa sun la Tel Verde! Surpriza, lucreaza doar pana la 8 seara. O sa rezolv problema maine. Sunt indignata fiindca cei de la primarie stiu de cazul ei si au venit acolo sa le spuna sa faca curat ca o sa le darame bodega! Atat!!!!! Scandalos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

E cumplit ca se ajunge la asa ceva, e cumplit ca primaria nu gaseste o solutie si ii ameninta ca le darama bodega ...e cumplit ca au 7!!! copii si nu au bani sa creasca nici macar unul. E si mai cumplit ca sunt atat de needucati, de indobitociti (la propriu) incat in ciuda conditiilor sub limita supravietuirii ei fac copii in continuare. Mi-e mila de copii de mi se rupe sufletul, nu ei au cerut sa vina pe lume. Dar de parinti...sincer, cu riscul de a primii rosii in freza, nu ii pot intelege, mi se par cumplit de egoisti. Presupun ca stiu cum apar copiii pe lume si atunci decat sa nasti inca unul nu-i mai buna abstinenta? Presupun ca mijloace contraceptive nu isi pot procura si nici statul roman nu se omoara cu distribuirea lor gratuita...Din nou, puteti sa dati cu rosii, dar parintii au o mare vina pentru tot ce li se intampla. Intr-o societate democratica faci atatia copii cat iti permite bugetul.
Sa nu ma intelegeti gresit, fie ca aveau un copil sau 10, primaria nu trebuie sa-i lase chiar asa, sub cerul liber.
Dar situatia in care au ajuns din prostia lor, ma calca pe nervi.

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Dpintilie sunt perfect de acord cu tine.Traiesti sub limita limitei dar copii faci, nu te gandesti ca sunt niste fiinte nevinovate care sufera pt ca adultii nu gandesc si cred ca nu-i intereseaza!Astia nu-s parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Mai acum faptele sunt implinite! vina, nevina este acolo un copilas care moare de foame! ce putem face sa ajutam? Lix poate am putea trimite bani, lapte praf, cereale de bebelusi, hainute....

eu am lapte praf, nu stiu cum as putea sa-l trimit si daca merita, daca nu e mai simplu sa fie cumparat direct de acolo!

bietul copilas! Doamne haideti va rog sa-l ajutam cumva!

va pup,

Mergi la inceput

LIX draga nu ar fi mai bine sa se mute subiectul acolo la rubrica de ajutorare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

dar lapte praf de la stat de ce nu ia? am inteles ca s-a imputinat portia lunara, dar cat de cat acolo tot i-ar ajuta.

Cristina

Mergi la inceput

femeia isi poate recapata laptele daca i-ar da sa suga ajutata de un dispozitiv cu lapte praf cum am descris la subiectul: Interzis Barbatilor -Alaptatul Help line- si sa fie si ea alimentata cum trebuie....saraca de ea!

Da si ideea de a primi de la stat e f binevenita! cerealele la varsta asta atat de frageda nu sunt bune, deci de lapte praf are bebe nevoie totusi sunt de parere sa il ajutam, chiar daca obtin ceva de la stat, cine stie cand va fi asta?

deasemenea ma gandesc ca familia respectiva traieste in conditii insalubre, cum vor prepara ei laptele praf intr-un mod igienic? trebuie sa-i spunem sa fiarba apa si biberoanele si sa o ajutam si cu biberoane si sticlute pt bebe!

LIX draga ai idee ce am putea face? cum sa te ajutam sa o ajuti? sa-ti trimitem tie bani pt asta?
sa ne spui ce au zis cei de la linia verde!

va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lix spune:

Am sa rezolv problema cumva. Ally nu e cazul sa trimiti lapte. O sa incerc sa le obtin de aici.
De inconstienti sunt inconsitienti dar si statul e la fel. Tocmai am terminat de vorbit la linia fierbinte/tel verde care se presupune ca trebuie sa ajute si e creata special pentru asta. Ei bine, mi-au spus ca trebuie eu sa sun in alta parte La Directia Protectiei Copilului/DPC sa le spun ce se intampla, sa ii i-au de mana pe acei oameni si sa ma duc la ei si dupa aceea sa mai sun la tel verde ca sa le spun rezolvarea cazului. auzi si tu ironie? noi ii platim din impozitele noastre pe acesti functionari publici si ei au tupeul sa ma trimita pe mine in locul lor pe teren!!!!!

In orice caz am ramas cu gura cascata! incredibil.

nu o sa las copilul asa...mai bine zis copii ca toti sunt intr-o stare depblorabila.

Mergi la inceput

LIX draga te pup!
daca ai nevoie sa te ajutam te rog sa ne spui!
sa ne spui si ce si cum ai reusit sa rezolvi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Nimeni nu e perfect ! Diana .http://community.webshots.com/user/deborah_debby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Lix, de ce sector tine acea groapa de gunoi? Hai sa colaboram, pot da si eu telefoane si fac si teren, daca e nevoie!
Zi-mi numai sectorul, unde locuieste mama, cum se numeste.

Iti multumesc pentru ca ai un suflet bun.

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput