breast cancer (cancer de sân)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

si hai sa luam de exemplu fumatul, aicea toata lumea este de acord ca produce cancer de gat si mai ales de plamani....si totusi desi se stie clar asta, tigari tot sunt pe piata si tot le foloseste o groaza de lume....

aceasta este lumea in care traim si avem optiunea de a sti de ce ar trebui sa ne protejam si liberul arbitru sa o facem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Donia, sanul nu este compus numai din glande mamare si grasime, asa cum ar parea la prima vedere. Anatomia sanului cuprinde si sistemul limfatic in retea care se intinde de la marginile a ceea ce numim noi traditional san, pina la subrat si aproape de gat. Uite si niste imagini extrem de suggestive:
http://www.stewartartists.com/Pages/breast.html
http://www.breastcancer.org/axillary_lymph_nodes.html
Din pacate nodulii limfatici de la subrat sunt cei mai “loviti” de cancerul de san. Iar acesti noduli limfatici sunt inconjurati de grasime, ceea ce poate avantaja depozitarea substantelor toxice in jurul respectivilor noduli si poate ingreuna intrarea lor in sistemul limfatic/sanguin pentru a afecta si alte organe.

Cat despre intrebarea ta, de ce nu facem mai curand cancer de piele, cred ca raspunsul este unul simplu. Pielea este un organ perfectionat de-a lungul generatiilor sa ne protejeze de agresivitata mediului inconjurator, si prin definitie unul din organelle cele mai rezistente din organism. Prin comparatie, sistemul endocrin este un sistem complex, cu un echilibru mult mai labil, fiind mult mai usor de perturbat.

Nu zic, multe din discutiile de pe internet sunt speculatii, dar cel putin au darul de a ne face sa gandim cu propria noastra minte si sa ne faca sa ne ferim de ceea ce putem.

Allya, multumesc. Din pacate stiu intr-un mod prea dureros ca acele inflamatii se numesc hidrosadenite, mai bine nu stiam si nu ajungeam sa trebuiasca sa operez una. Pe prima pagina am intrebat daca a mai avut cineva experiente cu ele, dar se pare ca sunt singura… Eu chiar sunt curioasa care sunt solutiile alternative adoptate de alte femei, sa ne ajutam una pe alta, pentru ca am vazut pe internet mult prea multe femei lovite de aceasta “boala”.

Oricum ceea ce am vrut eu sa reiasa din mesajele mele este ca experienta personala a multor femei (iar cand ajung la asemenea experiente personale nici nu mai am nevoie de confirmari stiintifice) demonstreaza ca folosirea antiperspirantelor poate provoca perturbari in functionarea organismului nostru, perturbari ce nu ar trebui ignorate.
Ne e nevoie sa ajungem la cancer ca sa tragem un semnal de alarma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Si eu am citit ca antipersirantele au legatura directa cu cancerul mamar. Aluminiul(pe langa substantele parabeni), care face parte din compozitia majoritatii antipersirantelor este ingredientul raspunzator pentru acesta afectiune, deoarece se acumuleaza gradual in organism, in special atunci cand antiperspirantul este aplicat pe pielea rasa.
Diferenta intre un deodorant si un antiperspirant este un antiperspirant blocheaza secretiile sudoripare prin continutul lor de Aluminiu, iar un deodorant nu face decat sa neutralizeze mirosul neplacut al transpiratiei, fara insa a o bloca.
La link-urile de mai jos(in special primul) gasiti informatii foarte importante, pe care ar trebui sa le stiti despre pericolele folosirii antiperspirantelor.
Eu de ceva vreme nu mai folosesc antiperspirant cu alumuniu. Am cautat mult, si fost foarte greu sa gasesc, insa in cele din urma am gasit deoadoratul pe care il cautam - FARA aluminiu, pe care-l folosesc in prezent.

http://www.snopes.com/toxins/breast.htm

http://www.mercola.com/2004/jan/28/deodorant_cancer.htm

http://www.mercola.com/2003/sep/27/hygiene_mistakes.htm

http://www.mercola.com/1999/archive/antiperspirants.htm

http://www.mercola.com/1998/archive/aluminum_and_alzheimer_prevention.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Din tot ce-ati postat voi aici si din linkurile date de voi am dedus urmatoarele:
- deodorantele si antiperspirantele care contin aluminiu reprezinta un risc de Alzheimer (aluminiul patrunde in organism ajunge la creier si acolo se intampla niste treburi care cauzeaza boala).
- s-a constat ca anumite substante continute de antiperspirante si deodorante (parabenii si aluminiul) se regasesc in tesuturile cancerigene ale sanilor. Ele patrund in organism si sunt stocate in aceste tesuturi cancerigene insa nu se poate spune daca ele conduc la aparitia cancerului, nu se poate demonstra legatura lor cu declansarea cancerului. Patrunderea lor in organism este facilitata prin raderea parulu ide la subbrat.
- studiile sustin ca nu blocarea glandelor sudoripare ar fi responsabila de aparitia cancerului la san, ci doar substantele continute de deodorante si antiperspirante, deci procesul in sine de impiedicare a transpiratiei nu conduce la cancer (altfel inclusiv remediile naturiste de stopare a transpiratiei - gen ceaiuri, spalaturi cu bicarbonat etc. - ar trebui sa provoace cancer la san in aceeasi masura). Problema este subtanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare) -parabenii care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene.
Am inteles bine sau nu? fetele care aveti pregatire in domeniu...

Din cate stiam eu motivul mirosului urat de transpiratie se datoreaza nu transpiratiei in sine. Substantele si lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urat mirositoare. Mirosul urat este provocat de actiunea care are lor intre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. daca aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia n-ar fi urat mirositoare. Poate ca rezolvarea problemei mirosului urat de transpiratie se promoveaza un pic gresit. Accentul n-ar trebui sa cada pe impiedicarea transpiratiei, ci pe inlaturarea cat mai eficienta a bacteriilor ce "zac" pe pielea noastra. Solutia optima? Apa si sapun din greu. Prin spalare, bacteriile sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra. In timpul dintre spalari, ele se inmultesc. Cu cat trece mai mult timp intre spalari, cu atat avem mai mutle bacterii din acestea pe piele si ca urmare riscam sa mirosim mai urat.

Am mai citit o chestie interesanta acolo legata de sapunurile antibacteriene: sunt o masura prea drastica de igiena care face mai mult rau decat bine: pe langa bacteriile ce traiesc pe pielea noastra, sapunurile antibacteriene distrug si o serie de celule ale pielii noastre, lucru deloc imbucurator. Nu uitati ca anumite bacterii (chiar daca tindem sa zicem "ihhheaaaah, bacteriile sunt un lucru rau") este necesar a exista pe pielea noastra. Ele regleaza niste procese.
Sterilizarea excesiva nu e un lucru bun.
De-aia unii sustin ideea ca sapunurile antibacteriene nu-s prea indicate in igiena bebelusilor. Ii sterilizeaza prea tare, iar sistemul lor imunitar nu mai intra in contact cu anumite bacterii si astfel sistemul imunitar nu dezvolta capacitatea de a lupta impotriva unor boli (ex: astmul si alergiile).

Eu oricum eram de parere ca nu trebuie exagerat cu curatenia si sterilizarea in jurul unui copil, altfel creste ca intr-un balon de sticla, iar corpul lui isi va pierde capacitatea de a lupta impotriva bolilor (de fapt nu pierde capacitatea de a lupta, ci nu va capata deprinderea de a lupta cu bolile).
Produsele de toate felurile care apar mai nou pentru sterilizarea locuintei nu au decat scopuri comerciale. Ideea nu e sa obtii o locuinta cu 0% microbi si bacterii, ci sa nu le lasi sa se inmulteasca peste limita admisibila care sa provoace boli.

13 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

pisi-pisin adolescenta am avut si eu hidrosadenita, la subtioara dreapta nu mai aveam adancitura, era tare si drept si nu mai puteam ridica bratul, febra de abia ma tineam pe picioare. Am umblat de la medic la medic, pana la urma a zis unul ce este ma durea ingrozitor la palpare..dar din pacate nu mai tin minte tratamentul, nu am ajuns pana la operatie. Imi amintesc totusi ca a zis ca mi se tragea de la o mica infectie netratata la un deget.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Oana_B, , si sa nu mai avem necazuri!

Mergi la inceput