Ce parere aveti despre reincarnare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Nu am deschis subiectul ca sa ajungem sa ne ironizam. Cine nu este interesat ar fi bine sa se abtina. PUNCT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Vedeti dragi prieteni de ce este necesara infiintarea unei sectiuni "Religii si credinte" a forumului DC?
Exista ,iata, persoane care isi pot asuma rolul de moderator.

Cu stima,
Tata Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

<< nformatii referitoare la reincarnare au existat (si mai exista inca) în Biblie si in unele texte apocrife. Biserica primelor secole a acceptat teza reincarnarii, sustinuta si de Isus. In anul 553 însa, la cel de al cincelea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, teza reincarnarii a fost anatemizata, fiind considerata drept o eroare dogmatica. Imparatul Justinian (leit-motivul său: "Afurisit fie cel care, de aici încolo, va mai crede in preexistenta sufletului !") a impus clerului propriul sau crez, a pus sub arest pe Papa Vigilius (spre a nu conturba Conciliul !) si a obligat episcopii sa accepte noua dogma. Justinian a considerat ca teza reincarnarii acorda omenirii o prea lunga perioada de timp pentru atingerea unei trepte mai înalte de dezvoltare a constiintei. Dupa anul 553, credinciosilor li s-a spus de catre biserica ca au la dispozitie o singura viata pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii pacatului originar. Noua teza a lui Justinian, propagata masiv în rândul enoriasilor de pretutindeni in cursul secolelor urmatoare, continuata pâna azi, a dus la erori si mai mari de comportament ale oamenilor, majoritatea încercând sa traiasca din plin asa-zisa unica viata. Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele si cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toata cenzura impusa textelor originare, s-au mai pastrat pe alocuri unele referiri ale lui Isus la reincarnare (Evanghelia lui Ioan [3,1-8], deasemeni afirmatiile lui Isus despre reincarnarea profetului Ilie in trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei [11,14 si 17,10-13], sau cele spuse de Isus fariseilor, in legatura cu faptul ca el ar mai fi trait odata pe pamânt, inca inaintea patriarhului Avraam [Evanghelia lui Ioan, 8,56-58]). Alte pasaje biblice care aduc indicii asupra reincarnarii: "Ieremia" (1,5), "Cartea Intelepciunii" (2,5 si 8,20), "Cartea lui Kohelet" (12,6), "Evanghelia lui Matei" (26,52), "Evanghelia lui Ioan" (9,1-3), "Epistola lui Pavel catre Filipeni" (2,6-7), "Epistola soborniceasca a lui Iacov" (3,6). Deasemenea, in documentele necanonice (apocrife): "Evanghelia dupa Pistis Sophia", "Evanghelia lui Toma" s.a. >>> http://www.geocities.com/athens/delphi/5647/rel16.htm

Asta asaaa... ca idee.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro
quote:
Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele si cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate.

Nici o scriere apocrifa nu a avut pretentia ca a fost inspirata de Dumnezeu, asa cum este cazul Bibliei, considerata Cuvantul lui Dumnezeu.

quote:
s-au mai pastrat pe alocuri unele referiri ale lui Isus la reincarnare (Evanghelia lui Ioan [3,1-8], deasemeni afirmatiile lui Isus despre reincarnarea profetului Ilie in trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei [11,14 si 17,10-13]

Ioan 3 se refera la regenerarea spirituala (Din duhul), nu reincarnarea trupeasca. Venirea lui Ioan "in duhul si puterea lui Ilie" nu este reincarnare, ci implinirea profetiei. Ioan nu a venit in trupul si puterea lui Ilie, ci in duhul si puterea lui..

[quote]sau cele spuse de Isus fariseilor, in legatura cu faptul ca el ar mai fi trait odata pe pamânt, inca inaintea patriarhului Avraam [Evanghelia lui Ioan, 8,56-58])

Ioan 8:56-58 nu spune ca Isus a trait pe pamant inaintea lui Avraam, ci ca El a fost inaintea lui Avraam.

Iar in celelalte pasaje (Ioan 9.1-3, Filipeni 2:6-7, etc.) pe care le mentioneaza textul citat de tine, chiar ca nu am gasit nici macar un mic indiciu despre reincarnare!!!

Draga Roxana, Biblia spune clar ca "Omului ii este randuit sa moara o singura data, apoi vine judecata." (Evrei 9:27). Pildele si invatatura Domnului Iisus si a apostolilor spun acelasi lucru. Bogatul a murit si a fost dus in iad. Lazar a murit si a ajuns in sanul lui Avraam. Conceptul reincarnari este strain de Biblie. David spune ca copilul lui nu se va mai intoarce la el dupa moarte, ci David va merge la el. Se pot gasi nenumarate dovezi, desigur pentru cine ia Biblia ca standard.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Off topic.

quote:
Originally posted by Miguelle
(adica asa cum e la Biblie, ca si copiii platesc pt pacatele parintilor), dar nu stiu cu ce te ajuta asta.

In Biblie scrie ca NU platesc copiii pentru pacatele parintilor.
Ezechiel 18.19-20:
19. „Voi insa ziceti: „Pentruce* nu poarta fiul pedeapsa pentru nelegiuirea tatalui sau?" Pentru ca fiul a lucrat dupa neprihanire si dreptate, a pazit si a implinit toate legile Mele; el va trai negresit!

20. Sufletul* care pacatuieste, acela va muri. Fiul** nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea† celui neprihanit va fi peste el, si rautatea†† celui rau va fi peste el."

Piua s-a terminat.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Hopa...ma intreb daca _marele duhovnic_ a citit aceeasi Biblie ca si Elena.
Sau poate exista o Biblie Alternativa, altfel nu am nici o explicatie pentru afirmatiile _sfantului in viata_.

Cu stima
Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

pt. Elena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Hopa...ma intreb daca _marele duhovnic_ a citit aceeasi Biblie ca si Elena.
Sau poate exista o Biblie Alternativa, altfel nu am nici o explicatie pentru afirmatiile _sfantului in viata_.

Cu stima
Alin

Ti-am trimis un PM, e mai civilizat asa...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Nu ti-am raspuns la PM,e mai civilizat asa...

Cu stima,
Tata Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Nu ti-am raspuns la PM,e mai civilizat asa...

Cu stima,
Tata Alin

Glumesti, cred, genocid draga.

Mergi la inceput