Nasterea acasa

Nasterea acasa | Autor: pulstar

Link direct la acest mesaj

Buna,
ce parere aveti despre nasterea acasa si nasterea in apa?
Am gasit pe net doua sit-uri SUPER despre asta, care pe mine m-au convins.
Merita citite!!!
http://www.ucbirth.com/
http://www.birthlove.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Am aruncat o privire pe site-urile mentionate; sunt bine formate, dar sa fim realisti!
Suntem in Romania, iar daca vei naste acasa nu vei fi lipsita de spitalizare, asa ca tot la spital ve-ti ajunge.
Despre nasterea in apa nu stiu prea multe, asa ca las alte mamici sa-ti spuna.

CriXia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

sigur ca se poate naste acasa, in Olanda de exemplu, de regula asa se naste ei sunt specializati pe nasterile acasa!

eu am avut posibilitatea sa nasc in apa dar la momentul respectiv mi se parea groaznic sa intru in apa, nu stiu de ce imi creea repulsie ideea, chit ca toata sarcina visam la asa ceva sa nasc in apa, natural, relaxat... o utopie...
De fapt imi imaginasem ca o sa fie cu totul altfel si ca o sa nasc eu fara anestezie, ajutata de pozitii, respiratii, mingea de yoga, aromoterapie etc. Nu a fost deloc asa...
si apoi am apelat la epidurala care nu mi se putea face decat pe uscat si la spital... si in final am necesitat o cezariana de urgenta din mai multe motive.

exista un risc in ambele cazuri cand nu se poate naste copilul natural din diverse motive si trebuie facuta cezariana de urgenta e mai bine sa fii la spital sau sa ajungi urgent acolo..(preeclampsie, stress fetal, disproportie cefalo-pelvica etc)

intradevar sa nasti intr-un mediu familiar, lipsita de stresul monitoarelor, aparatelor, luminii orbitoare din spital... e minunat si cel mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am vazut pe reality tv cum a nascut o mamica in apa , s-a plans de dureri mari si mai era si moasa de meserie...tot acolo am vazut si o nastere acasa,mamica era asa de relaxata...a nascut usor,fara probleme ...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Allya,ai perfecta dreptate,ce planuri iti faci si ce se intimpla de fapt e cam adesea total diferit...sa nasti acasa ??eu de exemplu am suportat o cezariana de urgenta ca avea bb ombelicul infasurat in jurul gitului,sa observat problema in ultimul moment,dupa contractiile monitorizate...ei,daca eram acasa ???Doamne fereste,se termina totul fatal la sigur!!!
Nasterea in apa nu mi se pare igienica deloc!
In majoritate cazurilor e nevoie de vreo interventie medicala tot ca noi ,mamicile,sa nu suferim atit de mult,si chiar o epidurala cum o faci in apa ??Sau acasa.....???
NU,NU !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Jojo, esti 100% sigura ca cezariana ta nu putea fi evitata?
Din cat am citit eu, este normal ca bebelusii sa aiba cordonul ombilical infasurat in jurul gatului, mai mult de atat ei insisi fac lucrul acesta acolo in burtica pentru ca in timpul expulziei sa preintampine, problemele care ar putea surveni in urma compresiei cordonului de catre peretii canalului vaginal. Este deci perfect normala o asemenea conditie. Am citit foarte multe cazuri de femei care au nascut acasa copii care aveau cordonul infasurat astfel, iar nasterea a fost cat se poate de normala si naturala, dupa expulzie, persoana care asista nasterea, sau chiar mama in cauza, desfasurand bland cordonul din jurul gatului, eliberand astfel capul micutului.
Dar bineintels ca medicii au nevoie de motive si scuze pentru a-si justifica interventiile specifice meseriei. Altfel la ce ar mai avea rost sa nastem intr-un spital nu? La ce am mai avea nevoie de Obstetricieni, daca nu sa ne cioparteasca prin operatii cezariene, sa ne amorteasca simturile prin epidurale, etc...

Sa nu uit, aici este un link unde se explica foarte clar toate interventiile obstetricale din timpul nasterii, cat de utile sau inutile sunt acestea, si ce efecte psiholocice au acestea asupra mamei:
http://www.birthpsychology.com/messages/intro.html

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

NU era coborit dea binelea pina in ultimul moment din cauza ca pur si simplu nu-l lasa ombelicul sa coboare si statea atirnat ,mai bine zis aproape spinzurat,a vea si bataile inimii din ce in ce mai slabe tot din aceasta cauza,asa ca decizia a fost luata corect,multi copii se nasc cu tot felul de traume chiar la nastere,forceps si extractii vacuum...nu mi-as risca sanatatea copilului meu pentru nimic in lume.
Da,am fost taiata,dar cred ca o cezariana aici difera de una facuta in Ro,(conditii dupa,si stare de sanatate si spirit)cicatricea mea este exact ca o zgirietura,deci invizibila,ceea ce am vazut rezultat din Ro pur si simplu m-a socat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by jojo

Da,am fost taiata,dar cred ca o cezariana aici difera de una facuta in Ro,(conditii dupa,si stare de sanatate si spirit)cicatricea mea este exact ca o zgirietura,deci invizibila,ceea ce am vazut rezultat din Ro pur si simplu m-a socat...

Si aici exista dr si dr. La mine cicatricea arata decent la 8 luni si 10 zile dupa operatie.
Nu ca o zgaraitura dar e subtire si micuta.
Pe mine m-a operat dr. Onofriescu si oricum ar fi fost cicatricea tot ii sunt peste masura de recunoscatoare pt modul cum m-a ingrijit si mai ales pt copil, pe care practic l-a salvat de 3 ori - am avut 4 eminente de avort iar, la operatie o ditamai hemoragia de se punea problema daca raman sau nu fara uter - aveam un fibrom de 15 cm.
Am stat intr-o rezerva de o persoana cu grup sanitar si cu vizite din 30 in 30 de min ale asistentelor sa vada cum ma simt sau de ce plange copilul.
Asta la nastere ca in timpul sarcinii cat am fost internata, au fost alte povesti cu asistentele...

Dar sa nasti acasa mi se pare greu de conceput in Romania.

Mergi la inceput