La France (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Casa de piatra, Oana!
Nu stiu cit de amabili sint cei de la consulatul de la Marseille, dar stiu ca aia de la ambasada din Paris, cind am avut probleme cu actele pentru casatorie, m-au trimis sa ma casatoresc in Romania, ca "doar vad ca cei de aici imi fac probleme!". (Sotul meu e francez, eu eram aici in timpul celor 3 luni ca turist, deci nu facusem nimic ilegal. Dupa aia, cind i-au sunat cei de aici de la primarie, de la ambasada le-au zis ca "cele 3 luni sint pentru ca sa vizitezi muzee, nu ca sa te casatoresti!")
Asa ca nu te stresa cu hirtiile,cei de aici de la primarie sint OBLIGATI sa-ti accepte actele tale romanesti in forma in care sint (ele, actele), adica nu sa-ti ceara certificatul de nastere pe care sa li-l lasi lor la dosar, la primarie pot sa faca o copie conforma, care e o copie xerox pe care pune primaria o stampila si o semnatura...eu mi-am facut mai multe astfel de copii si mi-au prins bine.

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Repet fetelor , dar tare mult mai scrieti ca daca nu intru jumatate de zi am pierdut deja firul discutiilor

Oana , ce sa-ti spun , bafta multa si casa de piatra . Cat despre consulatul de la Marseille eu am fost deja pentru actele pt casatorie si sa spunem ca au fost amabili , insa m-au facut sa ma intorc fara cateva acte bune . Mie la Monaco precum ti-am spus deja nu mi-au acceptat decat traducere pt certificatul de nastere de la consulat cu stampila cu vu tra la la tot de la ei si asa cum ti-am mai spus am facut 2 drumuri la Marseille . In schimb eu am avut conflicte si am fost tratata necuviincios de romanasii nostri cu diplome in alte probleme. Off , abia astept sa iau rezidenta ca dupa aia pt cei de aici e consulat roman separat .

Mihaela inca o data felicitarile mele pt subiectul cu luna pe care l-am citit si astept continuarea .

Fetelor , va anunt bucuroasa ca ma simt deja mai bine . Scarboasa potiunea dar face minuni . Nu vreau sa spun hop pana nu am sarit gardul dar yupiiiiiii ce bine e

Diana .http://community.webshots.com/user/deborah_debby-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Oana,

nu vreau sa te descurajez, ci doar sa iti evit o eventuala surpriza neplacuta.

In Franta - teoretic - oricine are dreptul sa se casatoreasca cu oricine, atit timp cit indeplineste formalitatile cerute de primarie.

In practica insa exista cazuri in care un ofiter de stare civila (sau un primar) refuza sa oficieze o casatorie daca unul dintre viitorii soti nu are drept legal de sedere in Franta.Si in plus, il denunta autoritatilor (prefectura etc)

E ilegal si abuziv, de aceea ar fi bine sa fii sustinuta de asociatia la care ai apelat, in cazul in care s-ar ivi aceasta problema si la voi.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

am pus si eu pozele..
http://community.webshots.com/album/133420732BIYRuo

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Mihiasiro, merci pentru sfat, dar doamna de la casatorii a spus ca nu este nici o problema, casatoria e casatorie si statutul nostru aici este cu totul altceva. Sper sa fie asa.
In alta ordine de idei, mi-au cerut certificatul in original+copie legalizata la primarie, ceea ce inseamna ca george sa ramana fara, eu am doua.
Va pup!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pt. certificatul lui George, Oana nu te ingrijora, isi scoate un duplicat din Romania fara probleme!
Incantat de cunostinta, Chatonel!
Va doresc o dupa-amiaza placuta (si mie la fel: sunt la serviciu, dar mai trag ochiul din cand in cand sa vad ce mai faceti!)
Avem pana la urma un traducator printre noi, sa incercam sa-i dam o mana de ajutor Oanei?
Va pup!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Oana

Tocmai asta ti-am spus si eu, ca nu au de ce sa amestece cele doua probleme (casatorie + sejur legal sau ilegal).
REalitatea POATE FI insa diferita (am vazut la TV franceza mai multe cazuri de casatorii astfel refuzate, chiar cind unul din soti era francez si aveau copii impreuna, nascuti in Franta)

Asa cum se scria recent pe forum ca ce se intimpla in Ro la trecerea frontierei depinde de ce vor muschii vamesului pe care il intilnesti,

tot la fel daca un primar sau ofiter de stare civila refuza sa te casatoreasca pe motiv ca esti in Franta ilegal nu poti tu sa il obligi sa o faca.

Si cum casatoria se oficiaza la primaria de unde ai domiciliu iar domiciliul vostru este comun (deci nu ai posibilitatea de a alege o a doua primarie)
tot ce iti mai ramine e sa fii sustinut de o asociatie care sa invoce eventuala incalcare a drepturilor omului.

Tu ca individ nu ai nici o sansa sa te bati contra celor de la starea civila (mai ales dupa ce prefectura te-a luat la ochi),
o asociatie poate insa avea cistig de cauza pentru ca dispune de mijloace de presiune.
Dar daca am inteles bine, demersurile pe care le faci sint sub indrumarea unui organism, imi imaginez ca te vor ajuta pina la capat.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Chatonoaico, am vazut pozele, frumoase, deja am furat cateva!

In alta ordine de idei, haide oana, capul sus, nu o fii dracul el atat de negru si sa va refuze casatoria la primarie!
Eu pt. casatorie am facut traducerile in Ro la un notar si au fost bune aici la primarie. Certificatul de nastere l-am lasat si am scos altul in Ro.
Sper sa reusiti sa va casatoriti, bb-ul tau din burtica merita asta!

Apoi in Ro, dupa casatorie, trebuie sa mergeti la starea civila acolo sa va dea un certificat de casatorie romanesc si astfel iti poti schimba pasaportul si celelalte acte cu numele sotului. Asta daca vrei, nu este obligatoriu, sau mai bine zis nu stiu sa fie obligatoriu.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Asa e, sper sa nu avem noi ghinionul asta! Ca altfel chiar fac asa:!
Chatonel, mi-ai facut o pofta cu painea aia...Sa sti ca eu nu mananc paine, dar aia...m-a facut sa !
Si sunteti frumosi!!!
Va pup fetelor, si va multumesc din suflet pentru sfaturi (din nou)! Cred ca v-am facut capul calendar cu problemele mele mereu! Iertati-ma!
Pupici!!!!!!!!!!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna fetelor,
Mai dar ce mai le scrieti, ca abia am timp sa tin pasul! Asa ca va salut si ... continui sa citesc!
Oana sper sa fie ...burtica mica! Daca vrei adresele traducatorilor autorizati din zona da-mi de stire si le caut!Si bafta la primarie :)
Si desi ar trebui sa o fac pe PM, fetelor di Sud, propuneti si confirmati pt sambata ca vineri facem cumparaturile! Dar poate ca deja ati luat legatura cu Samsara si nu sunt eu la curent!
Debby, veniti sper!
Cat despre Irina si Fede, ei nu pot veni ca pleaca pe mare... Vestea buna e ca Irina si-a deschis cont pe DC si o vom avea in curand printre noi...doar ca momentan nu se prea pricepe sa acceseze site-ul si ne tot conversam pe telefon:)
Va pup,
Alina

Mergi la inceput