Ovulatia

Ovulatia | Autor: cipi

Link direct la acest mesaj

Fetele am si eu o nedumerire. Luna aceasta ciclul mi-a venit la 23 zile. Am urmarit durerile care insotesc ovulatia si la exact 14 zile de la ultima zi cand m-a durut ovarul stang (ma dor cam trei zile pe luna) , mi-a venit ciclul. Am urmarit in calendarul meu si am tras concluzia ca de fiecare data dupa 14 zile de la ovulatie, imi vine. Problema care ma framanta este ca eu am menstruatia la 25, 26 zile (de obicei) deci prima parte este mai scurta de 14 zile. Durata menstruatiei este de 3-4 zile. Este posibil ca ovulatia sa nu fie completa? Pana acum ma gandeam ca ar fi o lipsa de progesteron dar din moment ce trec 14 zile de la ovulatie inseamna ca din acest punct de vedere (al progesteronului) as fi in regula. Recunosc ca in ziua a 3-a nu am facut dozarile hormonale. Va rog, spuneti-mi o parere!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Ciao,
Dupa cum spun doctorii, faza luterană (de la data ovulației pana la prima zi de ciclu)trebuie sa dureze 11 zile. La tine mi se pare scurta. Cere sfatul medicului.
Steliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Cred ca la Cipi faza luteala e ca la carte, de 14 zile. In teorie se spune ca lungimea unui ciclu e data de durata fazei foliculare, care poate varia, dar cea luteala de obicei e fixa, de 14 zile. Doar la o lungime a fazei luteale de mai putin de 11-12 zile poti suspecta o insuficienta de progesteron (mai multe informatii se gasesc pe http://www.fertilityfriend.com/.

Cipi, e important sa iti iei si temperatura si mai ales sa faci monitorizare, acolo se vad caracteristicile foliculilor, cind sunt eliberati si daca sunt maturi.
Na Anis , ca acu dau eu sfaturi vis-a-vis de echografie..

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Pot sa-ti spun ca nu conteaza numai faza luteala, conteaza si faza preovulatorie.Eu am avut ciclul menstrual cu lo ani in urma de 28, 29 de zile si ramineam foarte usor insarcinata, acum (la 35 ani) am un ciclu de 23,24,25 zile si incerc de 2 ani si nu reusesc. Despre investigatii nu are rost sa vorbim pentru ca le-am experimentat pe toate si concluzia a fost ca nu ramin insarcinat deoarece ovulatia nu este completa-se dezvolta ovul dar fara ovocit(perioada preovulatorie este oarecum scurta),ovulatia se produce uneori in ziua 9 sau 10.
Acum, ca o ultima incercare mi s-a administrat Logest(anticonceptional)trei luni in care ovarele se odihnesc, ciclul se regleaza la 28 zile si in a 4-a luna stimulare fortata.
Dupa 2 ani mai intrevad o luminita la capatul tunelului(aceasta este prima luna de tratament)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Costi, chiar ma intrebam ce mai faci! Iti tinem pumnii sa fie cu succes tratamentul! Si sa fii OPTIMISTA!!!

Steliana, ti-am trimis un mesaj pe PM.

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

costi, medicii ce ti-au zis ca lipsa ovocitelor din foliculi se datoreaza perioadei pre-ovulatorii foarte sructe sau poate fi si o consecinta a varstei (peste 35 de ani, calitatea ovocitelor este mai slaba sau pot sa nu se dezvolte)?

11 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo24 spune:

Cum se poate sti daca un ovul are ovocit? Numai prin determinarea duratei fazei foliculare, adica daca asta este prea scurta inseamna ovulatie incompleta si deci lipsa ovocit?
Va rog, lamuriti-ma si pe mine.
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

Foarte buna intrebarea lui Dodo. Eu pana acum am facut 2 inseminari artificiale, si la echografia intravaginala , de fiecare data s-a vazut ca ovulez si ovocitele(sau ovulele) aveau dimensiuni normale (am tras concluzia aceasta pentru ca mi s-a facut inseminarea). Sa inteleg ca, chiar daca faza preovulatorie e mai mica, rezultatul ovulatiei a fost bun. Dar poti sa ai incredere absoluta in medici?!
Inseminarile nu au reusit pentru ca sotul era de vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Prin laparoscopie se poate da seama daca foliculii expulzeaza si ovocite.Si prin prezenta corpului galben dupa ovulatie.

AniS

Mergi la inceput