sterilitate primara
Felicitari si ginduri bune tuturor celor care contribuie la aceste forumuri.
Ma prezint: Mona 31 de ani Buc.
Sunt foarte impresionata de tot ceea ce am citit aici, de caldura sufleteasca si de spiritul de intrajutorare pe care le-am regasit in toate mesajele. De 2 zile nu fac altceva decit sa citesc tot ceea ce ati postat voi si imi este de un mare ajutor. Si eu am probleme- am fost diagnosticata cu o sterilitate primara pt care am facut niste analize anul trecut, dar cum totul a iesit ok, doctorii (Puls&Elias) mi-au spus "daca nu se intimpla nimic timp de un an de-abia atunci e cazul sa ne facem probleme".Culmea este ca am asteptat atit (pina la aceasta virsta adica) tocmai ca sa ii pot oferi copilului meu un trai decent si sigur iar acum este el cel care se lasa asteptat...Bine macar ca sunt o fire optimista si nu ma dau batuta cu una cu doua
In curind o sa trebuiasca sa incep investigatiile serioase asa ca ma bazez de pe acum pe sfaturile si incurajarile voastre.
Fie ca cea mai draga dorinta a voastra sa se implineasca!
Raspunsuri
anis spune:
Monaa BINE AI VENIT SI SEDERE CAT MAI SCURTA.
Mai exact ce investigatii ai facut? Spermograma sotului cum e ?
AniS
Monaa spune:
Multumesc mult pentru urare AniS
Investigatiile pe care le-am facut au fost de rutina as spune, din pacate nu le tin minte exact ( ziua 21 a ciclului: examen ginecologic, echo, singe + dozari hormonale) dar toti parametrii au fost ok, exceptii: chist functional pe ov. stg. 2cm, uter retrovers, testosteron cam mare dar nimeni nu a parut ingrijorat de asta .
Cit despre spermograma nici nu a fost cazul deoarece am fost confruntata cu o situatie destul de ciudata: medicii, aflind ca am oprit anticonceptionalele doar de 6 luni si ca sotul meu are o fetita dintr-o casatorie anterioara, ne-au recomandat "sa incercam o data la 2 zile in perioada de ovulatie, minim 6 luni, cel mai bine 1 an" pentru ca nu parem a avea probleme.
Numai ca a trecut un anul si tot nimic; inutil sa mai spun ca eu simteam de pe atunci ca este ceva in neregula ...
La Elias m-am internat special pt dozarile hormonale- destul de scumpe dar cum rezultatul s-a lasat asteptat din lipsa de reactivi pt unele, am fost nevoita sa le refac la Puls ca sa stiu exact ce se intimpla.
Pe scurt am fost dezamagita pentru ca s-au purtat cu mine de parca mie mi-ar place sa umblu pe la doctori cind nu ma doare nimic ; chiar daca nu ar fi o problema grava in comparatie cu altele as vrea sa ma ia cineva in serios
anis spune:
Nu are importanta ca sotul are o fetita ...spermograma se poate schimba de la an la an...
Eu zic sa si-o faca neaparat...ca sa elimini o eventuala cauza....iar tu trebuie sa te gandesti sa faci un HSG (sa verifici permeabilitatea trompelor)....macar atat...dupa care sa monitorizezi ovulatia.
Pupici
AniS
gabid spune:
Dozarile hormonale trebuie facute in zilele 3,14 si 21.Histerosalpingografie ai facut?Monitorizare ecografica a ovulatiei in zilele 7,9,11.Normal si spermograma!
Daca toate acestea sunt bune vine sigur bb!
Gabi.
Diana1968 spune:
Buna Mona,
Din experienta mea iti recomand sa te cauti in plus la trompe (histerosalpinorafie) si sa fii atenta la simptome, pt. ca s-ar putea sa se prinda embrionul dar sa nu se fixeze pe uter, sa ai muschii slabi ca mine. Din experienta. Dr. Ancar nu a avut rabdare sa-mi spuna la fiecare luna ce am avut, cum am avut menstruatia (conteaza si fiecare zi de intarziere), ce dureri sau intepaturi etc. Noroc ca a aparut in calea mea dr. Conteanu care ma cheama la prima zi de intarziere a ciclului nu dupa 10 zile cum zice prof. Ancar. Pt. ca eu in astea 10 zile pierd sarcina, iar dr. Conteanu a simtit ca raman plus ca imi iese testul slab pozitiv.
Succese si rabdare!
diana
Roxana Milea spune:
Pt. Mona
Esti exact in situatia mea. Si eu am asteptat pana la 27 ani ca sa pot sa ofer copilului meu tot ce are nevoie. De-a lungul timpului am fost extrem de prudenta sa nu raman, am fost la doctor tot timpul
sa-mi fac controale ( mereu m-am tratat de anexita). Anul trecut
mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am apelat la medic. De 6 luni fac tratament, am fost la un medic endocrinolog ( e o tipa tanara, foarte buna si foarte deschisa) Toate medicamentele pe care mi le-a prescris le-am luat dupa ce mi s-au facut investigatiile necesare si m-a pregatit pentru eventuale consecinte.Totusi faptul ca ai testosteronul ridicat poate constitui o problema, poate da infertilitate. Nu vreau sa te speri, dar ai grija, nu dispera si inarmeaza-te cu rabdare. Toate aceste teste si dozari hormonale dureaza si s-ar putea sa-ti pierzi rabdarea.Iti urez succes si calm.
Monaa spune:
Multumesc mult fetelor pentru informatii!
O sa incep de luna viitoare sa fac niste investigatii mai aprofundate. Aveti idee de un doctor bun pentru inceput? Eu ma duc la dr Romina Dragan de la Puls de obicei dar nu prea sunt multumita (e cam laconica in dialog).
Banuiesc ca in urma unui prim control va trebui sa fac si o HSG + monitorizarea ovulatiei iar dinsul nu va scapa de o spermograma :)
Pentru Diana: eu am cicluri f regulate, fara dureri, 28 de zile fix si in acest an de cind tot incerc am avut de 2 ori surpriza sa imi intirzie 2-3 zile ( insist ca asta e ceva cu totul aparte la mine, nu mi s-a mai intimplat) astfel incit puteam sa jur ca sunt insarcinata ... va inchipuiti ce dezamagire dupa citeva zile de stat cu sufletul la gura.
Pentru Roxana: am inteles ca testosteronul ( ca si alti hormoni) variaza destul de mult in functie de cit esti de stresata iar eu cind mi-am facut analizele nu eram prea "in forma". Oricum am sperante f mari ca , daca ramine tot la o valoare ridicata, un tratament fie el indelungat m-ar putea ajuta.
Va multumesc inca o data mult de tot, ma simt mult mai bine dupa ce v-am citit chiar daca stiu cam ce ma asteapta!
Roxana Milea spune:
Pt. Mona: ti-o pot recomanda pe doctorita mea, ea te poate lamuri in orice problema hormonala, plus ca te monitorizeaza permanent ( are ecograf la cabinetul particular din Dr. Taberei). Eu merg pe mana ei pt. ca a avut rezultate bune cu multe femei care nu puteau avea copii.
Ea e foarte aglomerata, trebuie sa te inarmezi cu rabdare cand te duci la ea; dar merita, crede-ma!Succes
Pa