Copii, divortul, procura pt calatorii - va rog inf

Copii, divortul, procura pt calatorii - va rog inf | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj

Fetele,
imi aminetsc ca am mai citit pe undeva de aceasta procura, dar nu mai stiu unde. Va rog mult, spuneti-mi si mie: in cazul in care divortez si fetita imi este incredintata mie imi trebuie de fiecare data o procura de la fostul sot, ca sa pot calatori cu copilul??? Inca 14 ani de acum incolo sa ma rog de el de fiecare data sa-mi dea semnatura???

El e acum in RO, baga divorul si spune ca noratul i-a zis ca nu se poate face o astfel de procura, si ca de fiecare data cind voi pleca cu fata am nevoie de semnatura lui.

Voi ce stiti??? Hotarirea de divort si incredintarea copilullui spre crestere si educatie mie, imi vor fi suficiente?

El va avea nevoie de o astfel de procura de la mine, ca sa plece cu fata in afara Ro???

Va rog mult, sfaturi urgente. El nu mai sta decat citeva zile in RO, si mi-a zis ca daca eu stiu o pers. de contact care poata sa faca o astfel de procura, sa-i spun, ca-mi face. Daca nu, vi astepta la el de fiecare data cind vreau sa plec cu copilul, ca sa -mi trimita o hartie semnata.

Multumesc!

Ralu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Nu e o procura, ci o declaratie data in fata notarului, cum ca unul din parinti e de acord ca celalalt parinte sa iasa din tara cu copilul minor.
Nu conteaza cui a fost incredintat copilul; aceasta declaratie e obligatorie si ceruta in la iesirea din tara.
Succes si pastrati relatii cordiale voi, parintii, pentru ca veti mai avea nevoie unul de altul!
Cu bine, Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Daca inca nu e pronuntat divortul, el poate da atunci o declaratie in fata judecatorului, sau ma rog a organului competent, prin care spune ca e de acord ca puiutului sa i se faca pasaport si sa poata parasi copilul taritoriul Romaniei insotit de tine.
Cel mai bine te poate pune in tema avocatul care se ocupa sau s-a ocupat de divort. (Eu eram la avocata mea mai demult si stiu ca a cautat intr-un dosar cu divortul unei familii ca sa-mi dea formularea completa si corecta pe care o da tatal ca este de acord sa i se faca pasaport copilului).
Mult succes,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Helbi,
divortata sau nedivortata ai nevoie de aceasta declaratie in fata notarului: Eu motan motat identificat cu pasaportul ---- domiciliat ----- imi dau acordul pentru eliberarea unui pasaport personal pt copilul meu minor si declar ca sunt de acord ca mama copilului (ca sa nu te bagi cu sotia) indentificata cu ----
si domiciliata ---- sa calatoreasca cu copilul nostru in afara granitelor tarii in calitate de unic insotitor.

In .ro nu verifica asta in general dar pe mine spre State m-au verificat mereu la iesire si intrare.
Dupa divort ma trebuie una in care trebuie bagata si fraza... mentionez ca eu si mamaa copilului suntem divortati si ca buburuza fiica/fiul nostru este incredintat prin hotararea judecatoreasca ---- mamei.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Revin cu o mare RUGAMINTE!!!!

Am vb cu el si spune ca notarul la care a facut procura pt avocat, i-a zis ca nu se poate face asa ceva: aceasta declaratie pt a putea eu sa calatoresc cu fetitza.

Voi stiti un notar, un nr. de tel, ceva unde sa mearga si sa si rezolve problema. El mai sta pina in 19 inclusiv in RO.

Va rog mult, ajutati-ma, ca vad ca el se incapatineaza. I-am spus ce stiu de la voi (fara a-i spune de unde stiu) si mi-a zis ca el vrea date concreze nu aiureli...........

PLEASE HELP ME!!!!!!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Cred ca cel mai simplu e sa faci pasaport personal copilului!
Noi asa avem si eu am calatorit singura cu fetita fara nici o problema si fara sa mai am nevoie de alte declaratii.
In cazul asta - din cate imi mai aduc aminte se completeaza din start un formular anume de la Directia Pasapoarte.
Ar fi bine daca ati face asta inainte de pronuntarea divortului - nu stiu ce implicatii apar dupa ce divortul e pronuntat!
Numai bine!

Mergi la inceput

Fetitza are de un an jumate pasaport individual. Teoretic, pot calatori asa cu ea?

Anul trecut nu am avut nici o probl. plecand din Germania in RO si invers.

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Helbi... noi am facut in State unde s-a nascut matza procura... nu stiu in .ro.
Teoretic nu poti calatori doar cu pasaportul, practic din spre EU-Ro se poate in 99,9% din cazuri.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea78 spune:

HELBI NU TE DESCURAJA.FA CUM A SPUS A.C.

quote:
Helbi,
divortata sau nedivortata ai nevoie de aceasta declaratie in fata notarului: Eu motan motat identificat cu pasaportul ---- domiciliat ----- imi dau acordul pentru eliberarea unui pasaport personal pt copilul meu minor si declar ca sunt de acord ca mama copilului (ca sa nu te bagi cu sotia) indentificata cu ----
si domiciliata ---- sa calatoreasca cu copilul nostru in afara granitelor tarii in calitate de unic insotitor.

In .ro nu verifica asta in general dar pe mine spre State m-au verificat mereu la iesire si intrare.
Dupa divort ma trebuie una in care trebuie bagata si fraza... mentionez ca eu si mamaa copilului suntem divortati si ca buburuza fiica/fiul nostru este incredintat prin hotararea judecatoreasca ---- mamei.

EU DUPA CE AM DIVORTAT AM SCOS CPILUL DIN ROMANIA.MI-A FACUT TOATE ACTELE ,CERERILE ..CE MAI ..TOT TACAMUL.FOSTUL SOT CARE PE VREMEA AIA NU MAI LOCUIA IN ROMANIA S-A DUS SI MI-A FACUT O DECLARATIE PRECUM CEA DE CARE ITI SPUNEA A.C. NUMAI CA PE MINE LA VAMA "NU M-AU CONTROLAT " DE ACTUL IN CAUZA.
UN NENE DE LA OFICIUL PASAPOARTE MI-A SPUS SA STAU LINISTITA SI SA NU MA AGIT PT DECLARATIA AIA PT CA DACA IN HOTARAREA DE DIV. ESTE SPECIFICAT FAPTUL CA AI TUTELA TOTALA A COPILULUI NU SUNT PROBLEME.DACA NU VREI SA FI LA MANA LUI INCLUDE-TI COPILUL IN PASAPORTUL TAU FAP CE IMPLICA AUTOMA SCHIMBAREA PASAPORTULUI TAU ACTUAL.
PAREREA MEA E CA AR FI MAI BINE SA MERGI LA OFICIUL PASAPOARTE (DACA ESTI DIN BUCURESTI) SAU LA SECTIA DE POLITIE SI SA CERI UN SFAT.

SUCCES!!!

Mergi la inceput

Da,....complicat pt ca momentan nu stam in RO. El e plecat numai pt a baga div.

Din cite stiu eu de acum un an jumate, nu se mai includ copii pe pasaportul parintilor. La incept, asa am avut fetita, dar cind mi-a expirat mie pasap. i-au facut si ei altul individual, noi dind acea declaratie la noratiat, cum ca suntem de acord ca ea sa aibe pasaportul ei.

Nu inteleg de ce se incapatineaza asa si nu vrea sa mai puna o intrebare si la alt notar..........

O sa incerc savorbesc si cu avocata mea, sa vad ce sfat imi da.

Oricum, va multumesc mult!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Tocmai ma pregateam sa-ti sugerez sa incerci la alt notar, dar vad ca nu esti in tara. Cred ca cel mai bine iei legatura cu avocata ta. Daca sunteti amandoi in aceeasi tara (dupa ce se intoarce el din Romania), cred ca puteti face hartia respectiva si la un notar din strainatate, nu vad care e problema, totul e sa vrea sa mearga la notar. Succes.

Mergi la inceput