Spaga noastra cea de toate zilele

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

Slakje:
Bine Cataghe te-ai explicat indeajuns...acum noi ce trebuie sa facem? Sa ne fie mila de tine?Ca de inteles nu te mai chinui sa explici ca te-a inteles lumea din prima.
Saraca Cataghe care a trebuit sa calatoreasca 12 ore cu cuseta.
ferice de tine ca esti din "clasa de mijloc" si ti-ai permis sa dai spaga.Vezi ca-l invetzi si pe copil la fel si poate cand o sa fie mare el nu o sa-si permita sa se comporte asa(nu se stie in ce clasa va ajunge) si atunci ce va face?

Nu crezi ca esti un pic nepoliticoasa? Daca te plictiseste subiectul si ceea ce am eu de spus, vezi ca sunt vreo 80 de pagini de subiecte numai la "discutii generale", nu cred sa nu gasesti ceva interesant si pentru tine. Scuza-ma, dar felul in care te exprimi si "compatimirile" tale, precum si preocuparea ta in ceea ce il priveste pe fiul meu sunt de prost gust. Nu-mi aduc aminte sa te fi atacat sau jignit cu ceva, asa ca poate ar fi bine s-o iei mai domol...

quote:

Conchita:
1. eu nu stiu ce ti-au facut tie chelnerii americani, ca despre ei era vorba in propozitie. ca sa fiu si mai limpede in explicatie, tie iti plateste statul salariu, aluia nu. adica patronul ii da un super-minimum, o atentie, a zecea parte care i se cuvine pentru munca prestata, restul urmand sa fie platit de client.

Eu nu stiu ce ti-au facut tie rezidentii din Romania!!! Sau nu vrei sa intelegi cu nici un chip ca si mie cam tot atita imi plateste "patronul", o "atentie", "a zecea parte" din cit mi s-ar cuveni pentru munca prestata? Si nu ma raportez la salariile medicilor din SUA, sa fim bine intelesi, ma raportez la felul cum sunt remunerate alte profesii din Romania.
quote:

2. diferenta intre chelnerul american si medicul roman este ca primul te va servi la fel de bine si daca nu ii lasi tip, in timp ce al doilea...sa avem rezon.

Inseamna ca nu ne intelegem, eu la acest caz ma refer, in care esti tratat identic indiferent daca dai sau nu. Si hai sa recunoastem ca mai sunt inca detui medici in .ro care fac si chestia asta, ca altfel ar fi vai de capul nostru al tuturor. Dar daca te marginesti numai la ceea ce scrie presa... asta e.
quote:

3. intrebasem care era probabilitatea sa nimeresti cu un nespalat in cuseta, ci nu cu un profesor, inginer, medic, presupusi a priori spalati. apoi, nu il poti invinovati pe nash ca ti-ar fi bagat calatori fara drept de cuseta care ar fi dat spaga, atata timp cat tu insuti ai dat. interes teoretic in problema, fara nimic personal. ma bucur ca ati calatorit relativ bine, nu vad de ce te justifici si de ce vrei sa sufere si chelnerul american laolalta cu rezidentul roman?

"Presupusi a priori" de tine, nu de mine! Eu tocmai spuneam ca nu am facut distinctia pe baza de studii, ci de bun simt. Eu am dat spaga "preventiv" si nu am invinovatit pe nimeni, pur si simplu am vrut sa spun ca pe aici se pare ca ai doua alternative: sau dai, sau te maninca cainii! Si nu vreau deloc sa sufere chelnerul american, ceea ce vreau este sa nu mai sufere rezidentul roman. se pare insa ca cei mai multi de pe aici considera ca el isi merita soarta, daca a fost prost sa faca medicina!!!

quote:

Slakje:
Eu stau si mi se pare foarte interesant modul asta de a gandi : oamenii put, sunt nespalati, in general daca eu sunt medic dermatolog si vad boli de piele nu inseamna ca-s singura care ma spal si-mi schimb sosetele, mi se pare mai mult decat un defect profesional de a cataloga pe toata lumea nespalata si de a vedea lumea asta asa ca pe un mare kkt.
Tie am impresia cataghe ti-e cam scarba de oameni, nu zice nimeni ca nu sunt si nespalati pe lumea asta dar nu-i baga pe toti oamenii in aceeasi oala,si faptul ca erai cu copil nu justifica cu nimic ca ai dat spaga.

Sa inteleg ca nu cunosti diferenta intre a fi bolnav si a fi murdar???
Da, ai dreptate, de unii oameni mi-e cam scirba. Nu stiu insa de unde ai tras tu concluzia ca de toti sau ca ii bag pe toti in aceeasi oala. Cit despre spaga, daca ai impresia ca ma justific, te inseli. Se apre insa ca prea putini vor sa priceapa ce am vrut sa spun cu toata povestea asta, asa ca nu ma mai obosesc...
quote:

Gandirea asta lasa mult de dorit.Nu cred ca-n Portugalia nu risti sa nimeresti in compartiment cu vre-un nespalat.Poate procentajul e mai mic dar exista.
Apropos radeam cam acum un an cu sotzul, aratau la televizor la o emisiune cu amenzi, politie cum il dadusera pe unul jos cu fortza din tren ca se descaltzase si-i puteau picioarele.

Ma indoiesc ca in Portugalia nu poti sa gasesti un mijloc de transport civilizat. Si de ce rideai? Te amuza chestia asta, nu-i asa?

quote:

Guestus:
ti-ai ales prost meseria. Nespalatii aia care iti populeaza tie cabinetul te platesc, asa ca putin respect trebuie sa ai. Sint medici care merg si fac voluntariat in Africa...si nu comenteaza apoi nimic. Ce zici de asta? Depinde de educatie sau nu?

Zau?! Dar ei nu ar trebui sa aiba putin respect pentru doctorul la care se duc si sa dea jegul jos inainte!!! Si cred ca asta tine in rpimul rind de respectul pe care il ai fata de tine insuti!!! Iar daca tot ai adus vorba de profesia mea, afla ca eu personal le spun alora care miros sa se spele, la modul cel mai politicos - evident, in situatia in care ei sunt in deplinatatea facultatrilor fizice si mintale!!!
Cit despre cei care fac voluntariat in Africa, sunt si unii care se inchid intr-o pestera si maninca urzici - care e legatura? Cred ca si pentru una si pentru cealalta iti trebuie o chemare pe care nu e obligatoriu sa o ai, si nu e obligatoriu nici chiar pentru medici, pentru care toate cele sunt obligatorii!!!

Deja am consumat mult prea mult spatiu, asa ca ma opresc aici.
Mi-a facut placere sa "vorbesc" cu voi! (cu exceptia primului pasaj care trebuie sa recunosc ca mi-a repugnat total, dar uite ca mi-a trecut pe parcurs!!!)
Asa ca va doresc, ca de obicei, numai bine!

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Originally posted by slakje

Asculta Casandra nu pune nimeni la zid pe Catalina.
A intrebat , am raspuns.
Nu sunt de acord.
Iti vine greu sa crezi? EU nu am dat spaga,si nici nu dau.
Intelegi? Nici 5 bani, nici 5 lei.
Le-ai lamurit?
Alina.
PS: Era chiar vorba despre CFR, nu era vorba despre nici un medic aici.

O, am ramas in urma, vad ca se posteaza tot la 2 minute!!

Ai perfecta dreptate, Slakje, eu am intrebat, tu ai raspuns. Eu am intrebat in felul meu caracteristic, iar tu ai raspuns in felul tau caracteristic, si nu numai mie, ci si altor fete de aici care au avut "tupeul" sa afiseze pareri diferite de ale tale.
Cred ca nu mai e nevoie de alte comentarii in ceea ce te priveste! Si mai cred ca contribui cu mult succes la inchiderea acestui subiect, care din cite "simt" eu va avea loc peste putin timp daca nu suntem in stare sa discutam civilizat, facind abstractie de fiziologia camilelor si alte subiecte si expresii la fel de elevate!!

Numai bine si mult calm pe-acolo, prin forul interior!!!

Catalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cataghe
Eu nu stiu ce ti-au facut tie rezidentii din Romania!!! Sau nu vrei sa intelegi cu nici un chip ca si mie cam tot atita imi plateste "patronul", o "atentie", "a zecea parte" din cit mi s-ar cuveni pentru munca prestata? Si nu ma raportez la salariile medicilor din SUA, sa fim bine intelesi, ma raportez la felul cum sunt remunerate alte profesii din Romania.

Cataghe, mie nu mi-au facut nimic rezidentii din Romania, faptul ca explic cum se petrec lucrurile in alte parti nu cred ca te poate atinge personal. dar tu continui discutia la modul foarte personal, ceea ce face imposibil dialogul. orice s-ar spune, tu interpretezi ca e la adresa ta. daca asa vrei, okay, o sa vb la pers. a II-a sg cu tine. Pe TINE te plateste cetateanul, prin taxe la fondul de sanatate. TE mai plateste o data cand da spaga. TU nu platesti impozit pe spaga! simplu. mai simplu de-atat nu pot explica. si nu ESTI singura categorie profesionala din Ro care e platita a zecea parte pe cat merita. apoi, sa imi spuna si mie un medic/asistenta/infirmiera cat considera ei ca ar trebui sa plateasca FIECARE pacient pentru fiecare tip de serviciu medical si de ingrijire prestat? postati frate un mercurial sa vedem cat v-ar multumi pe voi in schimbul anilor de studiu! nu e jenant sa calculam cat percepe un medic de la cei 20 de pacienti in medie pe zi (sa zicem)? nu e jenant sa vezi ca pentru o cezariana se plateste salariul mediu pe economie??? nu e absolut penibil sa auzi medici cersind spaga de la pacienti in virtutea nush caror ani de studii? nu e de plans ca tre sa mituiesti asistenta ca sa isi faca datoria? ia sa calculam cati pacienti are o asistenta pe tura intr-o maternitate si dupa aia sa veniti cu texte despre ce salariu ia de la stat!

quote:
Inseamna ca nu ne intelegem, eu la acest caz ma refer, in care esti tratat identic indiferent daca dai sau nu. Si hai sa recunoastem ca mai sunt inca detui medici in .ro care fac si chestia asta, ca altfel ar fi vai de capul nostru al tuturor. Dar daca te marginesti numai la ceea ce scrie presa... asta e.

normal ca nu ne intelegem! eu am o parere execrabila despre medicii care iau spaga. punkt. nu i-a uns nimeni dumnezei pe pamant, e o meserie ca oricare alta, chiar daca grea, merita toata cinstea si respectul pentru cat au studiat si sacrificat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa sacrifice pacientii la randul lor ca si-au ales aceasta profesie!
ce sa recunoastem, Cata? ca spaga creste exponential cu cat se aplica la doctori profesori universitari in pragul pensiei? si daca tu crezi ca aia care sunt anti-spaga in sistemul romanesc de sanatate se informeaza despre fenomen strict din presa romana, atunci inseamna ca nu iti cunosti suficient breasla din care faci parte, sa ma scuzi. pot sa iti vorbesc despre spitale si medici cu exemple concrete, date, nume, ce vrei tu, pana la anul si nu mai termin, experiente directe ma refer, vazute/cunoscute cu ochii mei.

quote:
"Presupusi a priori" de tine, nu de mine! Eu tocmai spuneam ca nu am facut distinctia pe baza de studii, ci de bun simt. Eu am dat spaga "preventiv" si nu am invinovatit pe nimeni, pur si simplu am vrut sa spun ca pe aici se pare ca ai doua alternative: sau dai, sau te maninca cainii! Si nu vreau deloc sa sufere chelnerul american, ceea ce vreau este sa nu mai sufere rezidentul roman. se pare insa ca cei mai multi de pe aici considera ca el isi merita soarta, daca a fost prost sa faca medicina!!!

despre "preventiv" ala te intrebasem. de unde ai fost asa sigura ca exista sanse 100% sa iti intre un nespalat in cuseta?
nu consider ca rezidentul roman isi merita soarta, am mai spus-o. consider ca tu pretinzi imposibilul de la victimele sistemului: pacientii.

nu, Cata, imi pare rau, nu putem fi in consens pe problema asta. caci singura categorie profesionala careia i-am dat spaga la greu, timp de vreo cinci ani de zile, a fost tagma vindecatorilor romani si mi-e greata numai cand imi amintesc modul in care imi cereau, cum se purtau dupa si inainte, ce comenzi imi dadeau pentru ploconul de data viitoare, cata indiferenta fata de pacientul pe care am incercat sa-l protejez atata vreme cu spaga...credeam ca daca dau vor fi oameni. au fost caini, toti de la un capat la altul, de la infirimiera care tipa la un bolnav in agonie pana la directorul spitalului...in fine, CFR-ul e de vina.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Asculta C putin imi pasa mie de parerea ta despre mine.
Tu esti aia care da spaga nu eu.
Nu te mai considera asa Doamna ca nu esti.Sau nu reiese asta cel putin din postarile tale de aici.
In rest traitzi draga cum va place, nici nu stiu de ce ma mai ambalez ca oricum in Romania printre cultzi de medici ca si voi eu nu ma mai intorc.
La revedere!

Mergi la inceput

Ia te uita domnule tot ala care e corupt striga in gura mare ce parere proasta are despre restul, s-a lamurit coruptzia cum e cu nespalatzii ceilaltzi, si-a facut parere.
Extraordinar.
M-ati facut sa-mi amintesc de ce am sarit in sus de bucurie cand am plecat din Ro ca uitasem.
Merci mult oricum...nu de-alta dar ma apucasera melancoliile si pandaliile, m-ati trezit din visare.
Dati-i bice inainte ca noi astia "idiotzii" ne retragem fain frumos.
Construitzi mai departe "capitalismul" romanesc.
Tot inainte!

Mergi la inceput

Si Cataghe tu nu stii ce scoli am facut si daca nu fac pe mironositza pe-aici si vorbesc mai deschis nu inseamna deloc ca vei veni tu sa-mi spui ca esti mai doamna sau scolita decat mine.
Am observat ca te crezi din Clasa Superioara dar asa ceva in Ro exista poate doar in mintea ta.
Nu din cuvinte spuse la o pauza de tzigara pe net reiese care e mai doamna dintre noi ci din atitudini.
Si din pc meu de vedere atitudinea ta e una ordinara.
De om needucat.
Tu dai spaga.
Banuiesc ca si iei.
In rest mai fa vreo 7 facultatzi ca tot acolo esti pt mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Slakje, ar trebui sa iti controlezi modul in care ii vorbesti Catalinei. Faptul ca te ascunzi in spatele unui monitor nu iti da dreptul sa i te adresezi asa cum o faci, pana la urma aici se dezbat idei, atitudini, discutia nu trebuie sa se transforme intr-un atac la persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

arbitrez eu?

slakje, clujeanca mia, atac la persoana..nu se face, ionopot kivanok..regula tz-shpe din regulament..

D.

Mergi la inceput

Casandra, multumesc frumos, dar stai linistita ca nu imi prind mintea... Mi se pare evident ca in momentul in care o persoana incepe sa umple pagini dupa pagini cu niste chestii pe care altcineva nu le-a spus niciodata, problema este cu persoana in cauza.
Asa ca, hai, Slakje, da-i inainte, draga mea, ce urmeaza in urmatorul mesaj, o sa ma injuri?!... Ok, fie, defuleaza-te, uite, iti stau la dispozitie ca sa te simti ceva mai bine...

Imi pare rau ca s-a ajuns ca pe forumul asta sa nu se mai poata discuta civilizat din cauza unor persoane hiperreactive.

Conchita, cu draga inima as mai vorbi cu tine, ca si cu celelelalte fete de altfel, dar ma tem ca nu ne-am ales locul potrivit, din pacate...

Numai bine tuturor,

Catalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Sint impotriva spagii si am mai spus-o si in postari anterioare. Mi-e scirba de cei care cer spaga, mi-e scirba de nashul ala din trenul Catalinei, dar, desi m-as fi abtinut cu greu sa nu-l scuip in fata in momentul cind a cerut spaga, pina la urma cred ca as fi procedat la fel ca si Cata. Imi vine greu sa cred ca nu se pricepe lucrul asta. In primul rind esti MAMA, si apoi orice altceva. In primul rind trebuie sa te asiguri ca ii oferi pruncului tau tot ceea ce iti poti permite mai bun si abia apoi ai dreptul sa te lasi mincata de dileme morale ... Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar poate ca nu sinteti inca parinti cei care o condamnati pe Catalina pentru gestul ei, sau cel putin nu sinteti parinti "de Romania".
Si apoi, ce ar rezolva cineva in situatia Catalinei daca s-ar incapatina sa nu dea spaga aia la nash ? Nashul ala tot si-ar fi facut plinul, iar Catalina ar fi nimerit, probabil, cu unul din betivanii din compartimentul de alaturi. Ar fi avut constiinta impacata ca a fost, vezi Doamne, corecta desi si-a supus copilul la aburii de alcool si la poluare fonica ? Voi v-ati sacrifica copilul stiind ca gestul acesta nu serveste absolut la nimic ?
Credeti ca se face primavara cu o floare ?
Ca sa putem stirpi spaga trebuie sa vrea guvernul sa schimbe "sistemul", asta e antibioticul. A nu mai da spaga este doar un tratament simptomatic, in Romania nu tine, din pacate...

slakje, cred ca tu esti cea care intreci masura cu tonul pe care te adresezi membrilor forumului care nu-ti impartasesc opiniile. Esti foarte agresiva in limbajul folosit si jignesti persoanele doar pentru ca gindesc altfel decit tine. Crezi ca esti mai convingatoare in acest fel ?

Simona

Mergi la inceput