Cainii periculosi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Draga Andrada,
Cred ca trebuie sa iti fac urmatoarea precizare: orice animal, atunci cand este bruscat sau atacat reactioneaza. Nu pentru ca ar fi dresat sa atace sau sa apere- eu nu mi-am dresat niciodata cainii, ci doar i-am educat!!- ci pur si simplu din instinctul de aparare- supravietuire. In cazul meu, Barney a fost pur si simplu atacat in curte de gunoier care a incercat sa il momeasca cu mancare si cand a vazut ca nu vine a incercat sa il ia pur si simplu.
Vad ca nimeni nu vorbeste de oamenii care ataca animalele - cu bata, cu otrava, etc. Ei nu sunt iresponsabili?? Ei nu sunt periculosi?
Omul nu reactioneaza atunci cand este bruscat, lovit, amenintat?
Ma indoiesc ca un copil ar fi intrat in curte si ar fi incercat sa ia cainele pe sus.
Intotdeauna am tinut animale pentru companie nicidecum pentru paza si protectie asa cum eronat sugerezi.
Nici omul nu ataca din senin niciodata, dar se apara cand este atacat, sau macar incearca!
Si iti mai spun ceva: in prezent am un samoyed catelusa care pur si simplu adora copii si ii lasa sa o traga de mustati, sa o traga de blana, de coada, etc si ea face tot felul de giumbuslucuri pentru ei, de zici ca e clovn. Si stii ce am citit in istoricul rasei? Samoyedul este un caine ciobanesc nordic de talie mare (are 40 kg) care IN TRECUT ERA DRESAT PENTRU PAZA COPIILOR!!!.
Am postat mai sus ca nu exista caini periculosi ci doar stapani iresponsabili si imi mentin afirmatia. Nu ma consider deloc o persoana iresponsabila si imi pare rau ca ai citit printre randuri si retinut doar ce ti se parea tie ca iti confirma opiniile.
Daca mesajul meu te-a suparat, eu imi cer scuze, era doar opinia mea dar cred ca l-ai inteles gresit.

Ciinii intr-un oras sau tara civilizata nu trebuie tinuti de paza sau protectie. Faptul ca gunoierul a vrut sa-l fure (???) pe catel nu mi se pare un motiv sa-i sara la git. Inchipuieste-ti ca un copil ar fi trecut si-ar fi avut acelasi gest ca gunoierul dar din inocentza. Lejeritatea cu care vorbesti ca husky-ul tau a sarit la un om imobilizindu-l, imi aduce aminte de iresponsabilitatea unora care detin ciini in Romania. Responsabuilitatea incepe de la alegerea rasei potrivita conditiilor, la curatirea locului dupa ce ciinele si-a facut nevoile, ocrotirea celorlalti prin tinerea numai in lesa in locurile publice (ne-amenajate special pentru ciini), etc.
Ciinii tai nu au atacat din senin niciodata.....ciinii tai nu trebuie sa atace deloc, nu mai sintem in evul mediu!!!!!!!
Iar daca o fac precum siberianul tau atunci trebuie tratat ca un ciine periculos si luat masurile necesare (botnitza in locuri publice, sterilizare).
Stiu exact cum suna mesajul meu pentru posesorii de ciini din Romania, dar sincer asta e parerea mea, ca numai responsabilizarea individuala va face din legatura dintre oameni si ciini-una benefica pentru ambele rase...
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamunti spune:

Ma alatur la ce a zis raluca.Daca gunoierul a intrat in curtea omului incercind sa fure ciinele,ce ar fi trebuit sa faca ciinele sa il pupe?Normal ca a ripostat!Si eu cred ca ce a facut a facut bine.Faptul ca l-a pus jos la pamint nu cred ca trebuie sa i se atribuie numele de ciine periculos.Poate ciine destept!Eu am doi ciini si amindoi sint jucausi(un samoyed si un terranova-gen saint bernard).Samoyedul are 5 ani si ca orice ciine cind este atacat si el ataca.Nu a fost dresat si nu a fost invatat niciodata sa atace pt ca el este un ciine pasnic,jucaus si care in trecut era folosit la trasul saniilor si tinea caldura eschimosilor cu blana lui.Deci in nici un caz nu este pericol social.Celalalt are 5 luni si rasa lui este folosita la salvarea de la inec a persoanelor.Asa ca nu cred sa am doi ciini care reprezinta pericol.In tara mai am inca 3 ciini si niciodata nu am avut probleme cu ei.Si nici persoanele care au trecut pe linga ei sau vecinii.Niciodata nu au atacat pe nimeni si nu o vor face.Sint sigura.
O precizare:labradorii sint pasnici dar si ei pot ataca la un moment dat pe cineva care incearca sa le faca rau asa ca pina la urma daca ar fi sa o luam asa n-ar trebui sa mai cumparam nici un ciine si sa nu mai avem nici o companie.Oare asa trebuie sa procedam?Eu inteleg persoanele care au frica de ciini dar asta nu inseamna ca toti ciinii sint periculosi.
Cind eram mica m-a alergat un ciine tot parcul Tineretului.Era un pechinez.Mi-a fost o frica ca nici nu stiu cum am apucat sa ma urc in pom.Asa dintr-o data s-a luat dupa mine si m-a fugarit.Altul m-a muscat de mina(el minca si eu vroiam sa-l mingii).Si ce!Asta nu a fost un motiv ca sa prind frica sau sa consider ca sint periculosi.
In fine,asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by ralucah

Am postat mai sus ca nu exista caini periculosi ci doar stapani iresponsabili si imi mentin afirmatia. Nu ma consider deloc o persoana iresponsabila ....

Permite-mi sa ma indoiesc profund de ambele tale afirmatii, dat fiind faptul ca una o contrazice pe cealalta. Daca ai fi fost o persoana responsabila ai fi realizat ca nu degeaba exista niste legi, care, btw, mai trebuie si respectate. Daca nu exista caini periculosi, atunci de ce exista legi pt. ei? De ce nu exista lege pt. gaini, sau pt. fluturi? Este chiar asa de greu de inteles ca exista unele rase de caini periculoase ?

Eu am deschis acest subiect nu pentru a face figuri de stil , metafore si poezii vis a vis de sub. caini, as dori sa se discute lucruri concrete si palpabile. Cum sa nu existe caini iresponsabili si tampiti si periculosi pe lumea asta, daca pana si specia umana este plina de asemenea specimene? Exista mai multe lucruri care concura la dezvoltarea unui caracter urat la un caine, dar de aici si pana a invinovati stapanul cainelui 100%, e cale lunga.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii caini au genetic format instinctul de agresivitate. Am mai spus-o si ma repet, tie ti-ar placea, Raluca, sa ma plimb cu un urs pe langa mine pe strada si sa afirm ca este imblanzit si non-agresiv? De agresare psihica ai auzit? De ce trebuie sa ma sperii eu de fiecare data cand ma trezesc cu un pitbull la picioare?

Intrebarea acestui sub. este urmatoarea...De ce trebuie sa suportam noi, oamenii, fel de fel de monstri agresivi pe strada, de ce trebuie sa fim obligati? Tineti-va, fratilor, animalele agresive in curte, nu e normal ca fiecare sa-si suporte animalul ales? Exclud, evident, aici, speciile normale de caini, cu adevarat pasnice.

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by Ira
Of cum era cu piatra aia care sa o arunce primul? Scuze Ira daca te-a deranjat opinia mea.
Eu am vrut sa subliniez faptul ca orice animal, fie el de rasa periculoasa sau nu, atunci cand este agresat, provocat, amenintat,sau speriat, reactioneaza. Omul face la fel!
Nici mie nu mi se pare tocmai responsabil, ca atunci cand plimbi copilul sa il lasi sa fuga spre un animal considerat periculos. Descantec a vorbit mai bine despre acest aspect, eu poate nu sunt tocmai maestra la cuvinte.
Lege pentru gaini? Cred ca mai degraba de ciupeste o gaina decat sa te muste catelusa mea.
Cat despre urs....ei bine la Sinaia este un domn care are un urs si poti sa faci poze langa el. Si se duc si copiii sa faca poze cu el.
Sunt de acord cu tine ca, anumite rase de caini nu trebuie plimbate in parc fara botnita in locuri unde sunt mai ales copii, insa impresia mea a fost ca s-a generalizat acest subiect la toate rasele de caini..si nu cred ca este corect.
Nu cred ca este corect ca Maya sa nu mai se joace cu copiii pe care ii adora si sa o tin cu botnita ca pe cine stie ce mostru doar pentru ca pitbull-ul nu stiu carui nebun este agresiv.
Nu cred ca este corect ca anumite persoane sa posteze mesaje violente la adresa posesorilor de "potai" - pentru asa ceva nu exista lege?
Nici eu nu am intentionat sa fac figuri de stil, dar vazand violenta de limbaj care a fost folosita la adresa cainilor nu am putut sa ma abtin.
De aceea am luat putina atitudine.

Permite-mi sa ma indoiesc profund de ambele tale afirmatii, dat fiind faptul ca una o contrazice pe cealalta. Daca ai fi fost o persoana responsabila ai fi realizat ca nu degeaba exista niste legi, care, btw, mai trebuie si respectate. Daca nu exista caini periculosi, atunci de ce exista legi pt. ei? De ce nu exista lege pt. gaini, sau pt. fluturi? Este chiar asa de greu de inteles ca exista unele rase de caini periculoase ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Imi pare rau, Raluca, dar nu ai inteles nimic din afirmatiile mele.
Incearca data viitoare, poate reusesti.
Ce legatura are Maya ta cu subiectul nostru?
Noi vorbeam despre caini agresivi.
Si, daca tu consideri ca eu ar trebui sa imi tin eu copilul "legat" de mine ca sa nu pateasca ceva, ma faci sa rad. Din fericire pe lumea asta exista si persoane care difera de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

citesc subiectul cu o mare curiozitate si avida de informatii concrete, in curand vom avea si noi un caine. nu vad raspunsuri sau argumente la situatiile descrise de Magda totusi, lasandu-i la o parte limbajul. i se raspunde pe langa si nu inteleg de ce? normal ca exista povesti absolut minunate despre fidelitatea, dragostea, curajul cainilor, altfel nu ati mai fi posesori de caini. e vorba despre cazurile de atac, violenta, de trezirea instinctului animalic la cainii cu stapani inconstienti care ii folosesc ca pe arme de lupta sau gardieni. Magda a dat cazuri concrete care justifica, daca mai era nevoie, aplicarea legii privind botnitele. ca sa va dau un exemplu, aici exista panouri din loc in loc pe sosele "pune-ti centura de siguranta. ASA SPUNE LEGEA!" clar, scurt si la obiect. fara alte comentarii. asta e legea, trebuie aplicata, ce e asa de greu de inteles? pricep ca la subiectul cu noii nascuti vs caine fioros in casa sa fie mai multe pareri, ca fiecare isi asuma riscurile in ograda proprie, dar cand e vorba de strada, de domeniul public, de parcuri etc, parerea personala a proprietarului de caine fioros NU MAI CONTEAZA. ci LEGEA. pe care e obligat sa o aplice. eu asa vad lucrurile. mi se pare ciudat ca sunt proprietari de caini care spun ca n-au de ce sa puna botnita la cainii lor, ca desi sunt rase considerate periculoase DE LEGE, ei au incredere in felul in care i-au educat, sa nu atace pe strada. ei, uite, eu ca trecator nu am incredere! am sau nu dreptul de a nu avea incredere? legea ne protejeaza deopotriva, iar cazurile prezentate de Magda arata ca accidentele sunt posibile, indiferent de educatia, antrenamentul si dragostea oferita unui caine fioros. ma indoiesc ca vreunul dintre proprietarii de caini ar risca viata cuiva premeditat. nu inteleg ce sustineti aici? ca botnita nu trebuie purtata? indiferent de ce zice legea? in cazul asta vorbim de infractiune, iar povestile minunate despre blandetea cainilor fiorosi au doar rolul sa impresioneze judecatorul pentru a micsora amenda/pedeapsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ralucah
Nu cred ca este corect ca Maya sa nu mai se joace cu copiii pe care ii adora si sa o tin cu botnita ca pe cine stie ce mostru doar pentru ca pitbull-ul nu stiu carui nebun este agresiv.

exact ce spuneam mai devreme. vezi, tu, Raluca, ce crezi tu nu mai are importanta in fata legii pe care ar trebui sa o respecti. pe modelul razvratirii tale actioneaza si evazionstii fiscali care nu cred ca este corect sa contribuie cu taxe la buget, de pilda. analogia e fortata, dar e acelasi calapod de atitudine. sper ca iti este clar ca exista o lege, si e lege pentru toata lumea, fara exceptii.

Mergi la inceput

Sincer si eu am aceeasi senzatie depsre tine.
Nu am zis sa il tii legat, afirmatia iti apartine in totalitate, am sugerat ca poate ar fi cazul ca responsabilitatea sa vina din ambele parti. Citeste mai atent de ce am scris despre Maya si poate ai sa intelegi.
Si inca ceva: eu una nu cred ca te-am jignit in vreun fel, daca am facut-o a fost neintentionat si imi cer scuze.
In schimb afirmatia asta chiar o consider nelalocul ei si imi pare rau, chiar nu o inteleg.

quote:
Originally posted by Ira

Imi pare rau, Raluca, dar nu ai inteles nimic din afirmatiile mele.

Din fericire pe lumea asta exista si persoane care difera de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamunti spune:

Mai eu cred ca Magda are dreptate in ceea ce priveste rasele periculoase gen pitbull insa ea in pagina a doua daca ati vazut generalizeaza.Cum adica i-ar impusca pe stapinii care isi plimba ciinii fara botnita pe domeniul public?Asta ce e vestul salbatic?Eu nu zic sa nu se aplice legea.Dincontra!Sa se aplice pt acele rase periculoase!Si mie mi-e frica de aceste rase,dar Magda aici i-a bagat pe toti in aceeasi oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

acest subiect mai ramane deschis cat sa va puteti impaca..numai de considerati ca e necesar

D.

Mergi la inceput