Cainii periculosi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by Ira
de ce si-ar cumpara cineva carnatul ala oribil si agresiv?
Ira, poate numai in ochiii tai par asa de uriti, dar oare trebuie sa iubim numai animalele dupa un anumit standard dr frumusete!? TOTI SUNT FRUMOSI SI AFECTUOSI, toti au un suflet inocent care vrea numai sa ofere iubire si asteapta numai asta si din partea noastra. Si tot din atita iubire pt stapinii lor, vor sa le fie pe plac si se lasa transformati in fiare. Tu crezi ca in ringurile de lupta unde sunt folositi, se duc de buna voie!? Stapinii sunt cei care poarta toata vina. imi este asa mila de sarmanii catei ca sunt supusi la un astfel de tratament..... Eu am am staff nu pitbull, dar oarecum fizic sunt asemanatori pt necunoscatori, nu intentionez niciodata sa am pui de la el, asta din acelasi motiv: sa nu ajunga pe mina la astfel de oameni. Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Fetita mea are un rottwailer,este foarte blanda..dar daca mergem cu ea sa o plimbam ii punem botnita,nu ca ar fi agresiva dar astea sunt legile si incercam sa evitam .Avem si curte mare unde poate alerga in voie,dar in preajma strainilor o tinem legata ca nu se stie niciodata ce-i poate pilea sau ce i se poate nazari..este oricum dresata si nu ataca .Nu sunt deacord cu cei care-si dreseaza cainii in scopuri de lupte..sau mai stiu eu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

"Nemilos fata de caine"??????? Vai de capul meu. Dar cu copiii sfasiati cum ramane?
Oricum, indiferent ce spune legea in Romania, nimeni nu se oboseste sa o respecte, deoarece asa e natura romanului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by crinuta

"Nemilos fata de caine"??????? Vai de capul meu. Dar cu copiii sfasiati cum ramane?
Oricum, indiferent ce spune legea in Romania, nimeni nu se oboseste sa o respecte, deoarece asa e natura romanului.

"Nemilos fata de ciine" din punctul meu de vedere, eu am un ciine care nici nu stie sa muste cred, as muri daca ar trebui sa-i pun botnita pe strada. legea ar trebui sa fie, zic eu, pentru ciinii periculosi. Cred ca cel mai bine ar fi ca pedepsele sa fie atit de mari pentru stapinii ai caror ciini ar cauzat ceva, incit sa-i oblige din start sa aiba grija de ciinii lor. Sa dai o lege ca toti sa poarte botnita mi se pare o idiotenie. O sa umble tot ciinii pasnici cu botnita, iar tiganii oricum nu vor pune (vezi exemplul de sus cu tiganul si pitbull-ul).
Si cu ciinii vagabonzi cum ramine. Ca aia oricum n-au nici lesa si nici botnita si nici stapin. Bine ca au dat ei lege de botnita, dar strazile nu le curata nimeni. Mare ti-e gradina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Legea privind cainii potential periculosi exista. Cineva a enumerat mai inainte rasele care se inscriu in aceasta categorie, in mod normal ei trebuiesc inscrisi in asociatiile chinologice, tatuati cu nr. de identificare si o alta evidenta se tine la politie(daca nu ma-nsel). Doar pentru acestia se prevede obligativitatea purtarii de lesa si botnita. Pentru ceilalti e suficienta lesa si buna crestere si responsabilitate a stapanului.
Maggda, cu parere de rau, dar atata rautate si vulgaritate n-am mai vazut de mult pe acest forum si asta cu numai o zi inaintea unei mari sarbatori, cand teoretic cel putin ar trebui sa fim mai buni.
Superioritatea speciei noastre crezi ca vine doar din faptul ca am evoluat de la mersul patruped la cel biped? sau e nevoie de mai mult?
Si pentru ca ai caine la casa, te-as intreba, l-ai castrat? indiferent ca e mascul sau femela. Daca nu, ca o fiinta superioara ce te afli ar trebui sa stii ca e posibil ca numarul maidanezilor de pe strada sa creasca si datorita unor astfel de stapani. Si-atunci asteptam sa vina Basescu sa-i macelareasca. Cainii maidanezi n-au aparut din neant, ci urmare a lipsei de responsabilitate, a nepasarii noastre, a oamenilor.
Extremismul nu face bine nimanui.
Va doresc ca Sfintele Sarbatori de Pasti sa va aduca multa lumina si caldura in suflete si-n case.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Liliana

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Maggda, sincer ai o minte ciudata si o gandire departe de umana.
Chiar daca gandesti asa, nu e cazul s-o si afirmi in gura mare pe un forum unde citeste tot poporul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Imi pare rau dar nu sunt un om cu sapte fete.Eu asa gandesc, asa am scris.Cainii trebuie sa aiba locul lor, eu asa gandesc si nu sustin ca, gandesc bine sau rau...
Ati uitat de fetita din carucior pe care o plimba bunica(2 ani) si pe langa care a trecut un handicapat(mintal bineinteles) cu un pibul fara botnita pe care l-a atins fetita cu piciorul si acesta s-a repezit la ea si i-a sfasiat piciorusele??????Bunica si stapanul erau neputinciosi la falcile cainelui.Cine era de vina?TE POMESNESTI CA, COPILUL SI BUNICA!!!Ce cautau pe domeniul public??
Dar de femeia caruia un pitbul i-a sfasiat piciorul intr-un liceu unde era ceva chiosc si patronul a lasat cainele liber???Femeia a relatat ca a avut niste dureri groaznice, a spus:daca puteam ii dadeam eu piciorul numai sa ma lase in pace sa nu-mi sfasiie asa carnea".Sotul ei a incercat sa injunghie cainele in gat dar asa contractati erau muschii ca nu a intrat cutitul.In final i-a dat de cateva ori cu toporul in cap pana l-a omorat.Ei?ce ziceti?Merita atata suferinta pt un caine????Ce merita stapanul cainelui???
Si cum e cu copilasul de 5 ani de la Constanta al carui parinti au plecat in strainatate de Craciun si pe care l-a atacat rotwailerul lor, l-as sfasiat pana l-a omorat.Bineinteles ca si in acest caz saraca bunica era neputincioasa.
Va las sa meditati, dar eu cred ca un caine e tot caine nu sti niciodata ce-l taie capul, dar de la o botnita nu cred ca moare un caine, ca nu-i comod pt el poate, dar rabde el decat un om atata suferinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Magda.. am ramas masca..

Liliana

eu am 4 caini (s-a marit trupa ). Un rott, 1 pechinez imperial si 2 bichoni. De cand ma stiu am crescut cu caini in casa (de cand eram bebe) si tatal meu e pasionat de concursuri... asa ca am avut si campioni prin familie, pt ca ei fac parte din familie.

Rott nu s-a apropiat de Alexa pana nu a primit permisiune de la tata. E o zvapaiata, sara pe toata lumea, dara daca ii spui sa se potoleasca si simte ca tu esti la comanda... se abtine. Ii aduc aminte ca are loc si in curte la ea si tace din gura si sta potolita. E f adevarat ca de cand cu bebe caini i-am dus la casa de la snagov, dar cand sunt aici nici nu indraznesc sa se apropie de bebe.

Si mie imi plac caini, sunt inebunita dupa ei. Am avut si pittbul, salvat de la luptele de caini. L-am cumparat de la un "tanar inconstient" ... saracul era atat de traumatizat incat pe strada fugea de alti caini. Nu am sa uit cum l-am carat in brate ca sa nu fuga de frica cainilor. Acum sade frumos in curte la un vecin si e tare fericit. Caine asta m-a iubit din ziua cand l-am luat. Dormea cu mine in pat, pe burta mea si ma astepta cuminte in fata usii sa vin acasa de la servici.

Sunt foarte sensibila cand cineva vine si se ia de puii mei pe strada si arunc niste priviri urate tituror. De stat in lesa stau.. si numai pitt-ul era cu botnita de piele in jurul botului. Rott nu prea iese prin Bucuresti asa ca a scapat de calvarul botnitei de metal.

lexa la inghiontit pe rott de la luat mama lu proces verbal si nu a zis nici pis.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga Maggda,
Mai citeste o data mesajul postat mai inainte (nu asta ultimul cu explicatii) si o sa vezi ca limbajul folosit de tine apartine nu cotetului cainelui, ci canalului.
E treaba ta ce gandesti, cum gandesti, dar ai face bine sa te abtii de la astfel de comentarii. Sunt penibile, jignitoare (povestea cu baba - lasa ca ajungi si tu la varsta ei si cred ca vei fi super-incantata sa se vorbeasca asa despre tine indiferent ce faci-)
Dar iarasi te citez, e problema ta daca doresti sa te faci de cacao si o sa creada lumea despre tine ce crezi tu desprte femeia respectiva.
Cainele este un animal foarte docil. Depinde de stapan si de dresor ce iese din el. Nu poti acuza "rasa canina" de ce ai auzit sau intalnit. Dupa stilul tau de gandire ar trebui sa ucidem atunci toti arabii sau toti tiganii sau mai stiu eu care natie sau religie ? (ca si asa o parte din ei fac faradelegi !)

Mergi la inceput