Viata in Germania (6)
Raspunsuri - Pagina 6
peca spune:
quote:quote:
Originally posted by Crystinne
Originally posted by peca
Si eu am intrerupt cursul si mi-a intrat ideea in cap, ca as putea sa invat singura
si ca sa pot studia imi trebuie ZMP, da pt. ZMP cam trebuie sa sti ceva...asa ca daca ai chef...da idei cum putem invata
P.S. stiu ca s-a mai incercat odata pe aici pe forum..dar nu stiu cat de departe au ajuns fetele si de ce au intrerupt
pai daca ai ZMP-ul tot mai trebuie sa inveti limba? sau studiezi materia la care te-ai inscris? Scuze dar nu am inteles. Eu credeam ca ZMP-ul este un fel de test care iti arata nivelul la care stii limba si daca il iei poti studia la facultate.
pai nu il am acum l-am inceput....dar nu ma simt pregatita pt. ce se face acolo.....dar m-am dus fiindca atunci cand am dat testul oral profa mi-a spus ca ma descurc bine...si cand an ajuns acolo, nu stiu cum am vorbit de ea a fost multumita...dar la teorie stau prost..
cartile de care pomeniti nu le am...dar ma uit dupa ele.
ceea ce am eu este:
romaneste:
1. Carles J. James - "Verbele limbii germane"
2. Octavian Nicolae - "Gramatica constructiva a lb. germane" -morfologie si sintaxa
3.Ed. teora - "Germana intensiva"
4. "Lb . germana -curs practic" de prin '80, asta este pt. colectie
5. "lernen sie deutsch" metoda larousse
si germana:
1. deutsche gramatik (wissen sofort)tandem-verlag
2. für schule und beruf " Die deutsche sprache"
3. "temen neu 1" kursbuch und übungheft
4. "deutsch als fremndsprache 2" buch-heft
5. "deutsch für den Beruf"
6. si acum "mittelstufenprüfung" buch-heft
oricum o sa imi fac lista cu ce ati spus voi si o sa caut
mersi
interesata si de colaborari..dar daca eu nu am cartle...nu merge cred :(
tinatache spune:
intrebare: care este salariul mediu pe economie in DE? cel oficial. sau unde il pot gasi pe net, vre-un link, ceva?
danke!
Cristina
monicaa spune:
Cristina eu am gasit ceva la centrul de statistica, dar recunosc ca nu pricep tot.
Singura concluzie (cel putin asa am inteles eu) salariu mediu brut pe toate landurile si toate domeniile pe luna este 3.296 €; aici nu s-au luat in calcul al 13-lea salariu, bonificatiile etc.
Uite si linkul...poate intelegi mai mult ca mine:
http://www.statistik-portal.de/Statistik-Portal/de_zs22_bund.asp
Crystinne spune:
Wow Cristina, ne-ai dat de munca Acum nu mai pot da inapoi dar mi-am prins urechile, nu stiu de unde sa incep... hahaha
Glumeam, multumim! Dupa Huber "em" am facut si eu Mitelstufe 1. Eu am facut cursurile intensive pana la Mitelstufe 1 si mi-a casunat sa nu ma mai duc ptr ca sunt scumpe. Intr-adevar am invatat f mult iar faptul ca trebuia sa-mi fac imi fac temele in fiecare zi era de ajutor. Acum.. sunt eu si cu mine si sunt ceva mai indulgenta; in fiecare zi imi spun "azi incep sa fac exercitii" si... a ramas ca la inceput
De aceea fetelor... care este mai organizata si poate sa faca pe profa ?
Crystinne spune:
quote:
Originally posted by monicaa
Daca nu va e cu suparare as invata si eu cu voi.In orice caz ne-am putea ajuta.Si eu ma pregatesc pentru ZMP.La gramatica stau bine zic eu, cu vorbitul mai greu.
Eu lucrez din "Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik" de Greyer si Schmitt..de fapt pe asta am cam terminat-o si acum ptr Mittelstufe, nivelul urmator "Übungs- grammatik" de Karin Hall und Barbara Schneider.Asta a 2-a e tare buna, exercitii mai grele si tematice.Ajuta mult si la vocabular.
Si eu am inceput sa lucrez mai mult pe PC asa ca am putea face schimb de exercitii, explicatii, fiecare ce a mai cules de pe la scoala sau din ce a citit.
Ce spuneti?
Monica, esti tare! Daca ai facut toata cartea aia... esti buna! Si daca ai mai invatat pe de rost toate porcariile alea: verbe, adjective, substantive cu prepozitii - nu vad unde mai ai probleme. Cred ca tu trebuie sa fii profa :-)))
Ne-a spus la curs una dintre profesoare ca daca am facut cartea asta galbena de Schmitt, stam bine. Eu am facut ceva dar...nici un sfert.
Daca ai in PC ceva exercitii din <<"Übungs- grammatik" de Karin Hall und Barbara Schneider´>> m-ar intersa sa vad cum arata.
Ce zici Peca? De unde incepem fetelor?
tinatache spune:
quote:
Originally posted by monicaa
Cristina eu am gasit ceva la centrul de statistica, dar recunosc ca nu pricep tot.
Singura concluzie (cel putin asa am inteles eu) salariu mediu brut pe toate landurile si toate domeniile pe luna este 3.296 €; aici nu s-au luat in calcul al 13-lea salariu, bonificatiile etc.
Uite si linkul...poate intelegi mai mult ca mine:
http://www.statistik-portal.de/Statistik-Portal/de_zs22_bund.asp
sincera sa fiu nici eu nu inteleg multe, o categorie e de 2 ori si alta deloc. dar mi-am facut cont si am sa sap cand prind un pic de timp. Multumesc mult!
cryss, si eu fac cu voi, da' nu prea am carti, de fapt n-am deloc. si acuma vin cu o propunere nesimtita: cine are carti nu are si un scanner? eu am o carte pt DAF, dar sincera sa fiu daca nu vrei sa dai testul nu te ajuta cu nimic, pt ca exercitii de gramatica nu are, ci doar specifice pt daf.
Cristina
peca spune:
cristina...si eu m-am gandit la varianta cu scanner-ul...dar imi era oarecum sa propun..dar acum ma alatur si eu propunerii
spune-ti fetelor ce pret au cartile astea? sa stiu...sa mai visez ca o sa le cumpar sau nu...caci am meu sot cand aude de dat banii pe carti
ok,. hai ca va spun tot eu
Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik(Lernmaterialien) 39,95€
Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik(Lernmaterialien), dar ca CD-ROM 29,95€
Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik(testheft)11, 95€
vikinga spune:
Fetelor, am fost intrebata de o mamica de a noastra de aici dupa DC, de un link, adresa de unde sa poata comanda online produse Nestle, mai exact borcanele cu piureuri de fructe sau legume Alete. Si cum ea locuieste in SUA, cred ca i-ar fi de ajutor ceva in engleza. Eu nu-i dau de rost, ma ajutati?Vikinga& bb Aldo
tinatache spune:
a, da nu trebe neaparat cumparate. Sunt si la biblioteca. Numai ca nu toate, eu am cautat ceva pt daf si n-au nica:( am sa ma duc si la sediul central, problema e ca eu n-am scanner, ca l-am vandut! ocupa loc!!! da' daca va hotarati la ce carti, de ex., daca-i buna aia galbena de care zicea monica, ramanem la aia si ma duc sapt viitoare sa o caut la bibl., numa' sa scap de ex.
vikinga, sincera sa fiu n-am inteles: vrea sa comande alete din germania? ca in USA e posibil sa se numeasca altfel. Oricum, sa se uite aici, altceva nu stiu ce sa zic:
http://www.nestle.com/Data/Country/index.asp
PS: cand e Muttertag?
Cristina
blancas spune:
Die Neue Gelbe costa in jur de 25 de euro(nu stiu exact)+ caiet de solutii; e buna intr-adevar(recomandata la toate cursurile de Volkshochschule); si ce e bine e ca exista in 2 limbi,germana sau engleza(Practice Grammar of German); se gaseste in orice librarie mare , gen Hugendübel(sorry de cum i-am scris titlul) sau cum ii zice,si cred ca poate fi comandata in orice librarie.