chist ovarian si sarcina?

chist ovarian si sarcina? | Autor: dita

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
As vrea un sfat de la voi poate unele au fost in situatia asta. Am 33 ani si m-am gandit ca e timpul sa fac un bebe. Problema mea e un chist pe care l-am mai tinut sub control cu anticonceptionale si se mai micsorase. Acum am fost la control sa ‘vad cum stau’ si surpriza chistul meu a ajuns din nou la 5,2/3,6cm. Medicul mi-a spus sa incerc sa raman insarcinata (sarcina fiind chiar o solutie pt. chist). E un medic bun si am incredere in el dar sunt putin sceptica din doua motive:
1.cand a fost chistul de 3cm a spus sa mai astept cu sarcina (?)
2.era foarte tarziu cand am intrat si a fost cam expeditiv, nu am putut sa-l intreb foarte multe lucruri.
De aceea va rog daca ati avut asa ceva poate stiti sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
-ce se intampla cu chistul in timpul sarcinii, nu se poate sparge de exemplu?
-existenta lui implica nasterea prin cezariana pt. al indeparta?
-eu am si dolicocolon (intestin gros mai lung decat normal), o sa aiba bebe loc?

El mi-a dat 2 Utrogestan/zi in zilele 20-25 pt. stimulare. Eu m-am gandit totusi sa-ncerc tratamentul d-nei Liciu, o luna doua, poate se mai micsoreaza chistul, l-ati facut careva?
Va multumesc mult pt. rabdare (am vrut sa fiu scurta dar n-am reusit ) si astept raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da, eu am urmat tratamentul, si dupa 2 saptamani nu mai era nici urma de chist. Incearca, nu ai nimic de pierdut.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

In principiu daca reusesti sa ramai insarcinata, pe parcursul sarcinii nu sunt probleme (cred ca nici treaba cu colonul nu e o pb.), ba mai mult, sunt sanse sa se resoarba. Dar cred ca are importanta si ce fel de chist e: de foliculina (vreun folicul restant care nu se resoarbe), de corp galben, hemoragic,sau cel mai nasol de endometrioza.
Si eu ma lupt cu chisturi, mai multe mici care se pare ca sunt foliculi restanti si vreo 2 mai mari, se pare hemoragice. Chiar de azi incep tratamentul Prof. Liciu sa vad ce se intimpla. M-au incurajat si spusele Crinutei.

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Se poate incerca si varianta cu argila si crema de galbenele ( masarea vaginului cu crema și introducere bucatica de argila). Totodata se pune supozitor cu carpicon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dita spune:

Fetelor multumesc pt. raspunsuri.
Crinuta ma incurajeaza faptul ca tu ai scapat de chist cu tratamentul d-nei Liciu,ai facut doar o singura luna si a avut deja efect?
Ilenya, chistul meu se pare ca e hematic si e de prea mult timp sa fie folicular. Ma bucur ca vrei sa faci si tu tratamentul,o sa mai putem vorbi despre efect. Cam cat dureaza pana vine dupa ce-l comanzi? Desi sunt nerabdatoare sa-l comand parca nu-mi vine sa o deranjez pa d-na Liciu chiar acum inainte de Paste.
Steliana am mai citit si eu de supozitoarele Carpicon cred ca sunt bune si acestea.
Va doresc la toate 'Sarbatori fericite!'
Astept si alte fete cu experiente de gen chist si sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Dita, din pacate nu pot sa-ti raspund la ultima intrebare pt. ca eu am luat tratamentul direct de la dinsa, stau f. aproape si a fost simplu sa merg pina acolo. Da un telefon, ureaza-i Paste Fericit si vezi ce-ti spune. E o persoana f. draguta si blinda. Succes!

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

am avut chist si sarcina1
eu am o boala.. se numeste endometrioza.Nu e primul chist..in sarcina a fost al 2-lea pe primul l-am operat si cu al doilea am ramas gravida! si dr meu a zis ca e posibil sa se resoarba..sau chiar sa puste sub apasare bb! la mine bb s-a intors cu capsorul in sus in ultimele 2 sapt.. si eu am zis ca mai bine cezariana atunci.. si sa se uite dupa chistsi daca e acolo sa-l scoata! si a fost acolo...deci am hoatrit bine!
In rest nici o problema in timpul sarcinii! Asa intepaturi usoare..dar deloc dureroase!
sracina in cazul boli mele din cite stiu..poate ajuta la stoparea ei in 50% din cazuri!
eu sper!!!pina acum e totul ok! un an de la nastere a trecut deja!

sanatate si curaj!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Fetelor, mie doctorita mi-a spus ca daca chisturile nu se resorb pana la ciclu, se lasa cu dureri mari la venirea rusilor. Chisturile mele sunt de natura foliculi nedesprinsi, dar la ciclu nu am avut absolut deloc dureri. Se poate ca urmez de o sapt. tratament naturist si s-a intamplat ceva de bine pe acolo. Sunt in mare dilema pt. ca la ecografia facuta in ziua 21-a, doctorul mi-a prescris 3 luni anticonceptionale pt. chisturi si refacere ovare. Mi se pare enorm 3 luni, si nu stiu daca sa iau sau nu pilulele intrucat nu am nici un fel de durere de ovare ( au fost dureri mari din ziua 10-22). Luna asta renunt si la stimulare cu clostibegyt - caci din cauza lui am facut hiperstibulare, desi am luat o sg. tb. /zi - 5 zile. Voi ce ziceți , sa iau sau nu pilulele? Am mare incredere in tratamentele naturiste si nu am avut niciodata probleme cu ovarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dita, chistul a disparut in 2 saptamani, nu o luna. Baile de plante fac minuni.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dita spune:

Buna fetelor!
Steliana eu zic daca ai inceput tratamentul naturist continua si nu lua deocamdata anticonceptionale, vezi tu dupa aceea ce faci daca nu a avut efect. Si eu am luat Logest si s-a mai micsorat chistul dar dupa ce le-am intrerupt a crescut din nou.
Crinuta ce marime a avut chistul tau si de cat timp l-ai avut? Ma face optimista ce-mi spui, doar ca eu am si un sept vaginal incomplet din cauza caruia spalaturile vaginale nu stiu daca pot sa-si faca efectul in mod normal. Asta am constatat dupa ce nu am scapat de candidoza decat cu Diflucan.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Eu am scapat de chisturi numai cu ceai de naprasnic , care e cel mai bun lucru care exista din plante...din pacate nu prea il beau constant...ar trebuii sa fac o cura de minim 6 saptamani, in fine...supozitoare cu carpicorn (2 /zi) ulei de catina 1 lingurita seara si una diminieata, si seara imi puneam cate o granula de argila unsa cu crema de galbenele (ca sa nu zgarie vaginul)...si in luna respectiva...mi s-a spart singur chistul...si mi-a venit menstruatia la 20 de zile, menstruatia a aparut ca urmare a spargerii chistului, si nici urma de chist...s-au curatat ovarele si asa am putut sa incerc din nou pt bebe.

AniS

Mergi la inceput