Alunitze
Raspunsuri - Pagina 2
Ven spune:
Si eu mi-am scos o alunita de pe spate acum vreo 3-4 ani. Cu optie normala. Nu a durut deloc. Acum abia daca se mai vede cicatricea. Pb. era ca era din aia putin iesita in afara, marisoara, si era chiar sub sutien, asa ca mi-o tot raneam , de aia m-am hotarat s-o scot. La analiza a iesit: nev suton, deci nimic grav.
Si mie imi mai apar alunite pe corp, mici, am fost la dr. dermatolog si mi-a zis la fel: fara soare!!! Si din martie pana in octombrie ma dau cu crema protectoare SF 60 (!!!) pe TOATE ZONELE expuse soarelui cand ies din casa... (am o crema pt. fata si una de corp de la Avene, foarte bune).
Multa sanatate!
P.S. Nici n-am stiut ca alunitele pot avea legatura cu ficatul.......
Venera si
Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross
alma spune:
Eu am inteles ca indepartarea alunitelor proeminente se poate face prin criogenie, cu un spray special. Nu stiu insa daca asa ceva exista la noi in tara.
Mai era o reteta in Formula as, pe baza de albus de ou, care aplicat pe alunita in repetate randuri duce la uscarea acesteia.
http://community.webshots.com/user/freediaro
Luizax spune:
Am si io una pe san, mi se pare ca se mareste un pic cu trecerea timpului, e in relief. Mi-e o frica de mor sa mi-o scot.....
Luizax - karkotash shef!
liris spune:
Deci ca sa va spun : pe corp am multe , dar cele doua pe care vreau sa le scot sunt una intre sini : am masurat-o acum are 7-8mm diametru si mai este una chiar in partea superioara a sinului sting (aceasta nu-i asa de mare dar de multe ori ma deranjeaza cind pun sutien). Bon deci astea sunt cele doua de pe corp. Sunt colorate.
Pe fata am una chiar linga sprinceana , nu e pigmentata si una pe timpla , pigmentata , si relativ mare.
Binenteles ca vreau orice detalii,cele care ati trecut prin asa ceva , nu ma pot hotari deloc.Experiente placute sau mai putin... Sotul meu era foarte nelamurit cum in epoca asta in care orice se poate repara , ei nu pot scoate o alunita fara sa lase semne.
Apoi ce sa fac sa merg la clinica asta la dermatolog (care nu este insa estetician ) si sa le scot , sau astea de pe corp ale caror eventuale cicatrici nu ma pun serios pe ginduri sa incerc sa le tratez la doctora de familie (care nu stiu daca v-am zis ca a zis ca le poate scoate ea fara nici o problema... poate un medic de familie asa ceva..?oare?)ptr ca asa e platit de asigurare si sa ma aventurez si ptr cele de pe fata dar la dermatolog de data asta?... nu stiu deloc..
liris spune:
toate alunitele astea sunt proeminente ...cred ca va dati seama din descrierea mea cit sunt de inestetice...
Laura B spune:
Liris, Cristina, Luiza, si toate fetele care va ganditi la o posibila operatie de scoatere a alunitelor, asa cum a spus si Venera, procedura e simpla si nu aveti de ce sa va fie teama. O sa va descriu cum a decurs la mine: mi s-a injectat cu un ac foarte subtire un anestezic in patru puncte de jur imprejurul locului (care, apropo, era tot intre sani, aproape pe linia benzii de la sutien, cred ca tot 8 mm, inchisa la culoare si "pediculara"- forma de ciuperca), in cateva secunde a amortit si doctorita a taiat de jur imprejurul alunitei cam asa cum se taie un cerc intr-un material. Mi-a pus 3 copci si a trebuit sa mai merg pentru schimbat pansamentul parca de doua sau trei ori inainte de a-mi scoate firele.
Nu m-a durut decat foarte putin (absolut suportabil) dupa ce a trecut efectul anesteziei locale. Nu mi s-a facut rau. Cred ca nu a durat mai mult de 15 minute totul.
Eu am intrebat doi medici dermatologi inainte de a ma decide daca ma operez sau nu. Amandoi au spus "DA!" pentru ca era in primul rand intr-un loc unde o agatam mai mereu. Plus ca parca se mai marise inainte de a ma hotara eu sa actionez, ceea ce nu era un semn bun. Bine ca analiza de dupa a iesit "buna".
Cicatricea nu deranjeaza ca aspect. Probabil ca daca chiar eram stressata, cautam o crema la care aici se face reclama (nu am retinut numele) despre care, zic ei, atenueaza semnele ramase dupa operatii.
Cam, si mie mi-au aparut o alunita pe burta si una pe spate, eu cred ca in perioada sarcinii pentru ca nu le tin minte dinainte. Medicul de familie le-a masurat si mi-a spus sa le urmaresc si eu, in special daca isi schimba culoarea sau se maresc. Cea de pe burtica s-a marit putin (cred ca se intindea odata cu piele, de fapt), insa dupa ce am nascut a disparut. A ramas cea de pe spate, care deocamdata nu a mai crescut.
Parerea mea e sa-i spui medicului tau care sa le tina si el sub observatie.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
palmyrah2002 spune:
Eu nu vreau sa-mi scot alunitzele :am atit de multe incit as fi o cicatrice pe tot corpul.
Dupa cum am scris mai sus am zeci de punctisoare rosii care au evoluat rapid in alunitze de diferite culori,forme si proeminente(cam intr-un an si jumate),plus alte punctisoare care isi continua evolutia si asta fara sa ma fi expus la soare in ultimii 4 ani
si sint pe tot corpul,dar in special pe piept si burta.
Am luat trimitere de la medicul de familie si dupa Paste voi merge la un dermatolog.
Cristina si Mihnea
franqois spune:
Palmyrah2002
Sa ne spui si noua ce ti-a zis ca si eu am la fel ca tine puncte mici si rosii pste tot de diverse dimensiuni si nu am cercetat cauza pana acum. Si vreau sa-ti spun ca si mama mea are. Eu cred ca e o bola de piele. Sau cica ar putea fi si de la ficat.
Luizax spune:
pffff, a mia ie pe san, tot ciumperca...la dermatolog trebe sma duc?
Luizax - karkotash shef!