käsekuche

käsekuche | Autor: ariadne

Link direct la acest mesaj

fetelor din ge.aveti retete pt.traditionala prajitura cu branza germana?????
multam

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Buna ari! Uite reteta pe care o fac eu. Nu iese chiar ca la brutarie, dar noua ne place.

Ingrediente:
Aluat:
250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, sare, faina pentru framantat
Umplutura:
3 oua, 600 g branza de vaci, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra

Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul si sarea pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie de plastic si se lasa o ora la frigider. Doua treimi din aluat se intind pe fundul unei forme, iar restul pe marginea formei, jur-imprejur.
Pentru umlutura: se separa ouale; se pune branza sa se scurga intr-o sita.Se amesteca untul, zaharul, galbenusul. Se adauga branza, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie. Se toarna compozitia peste aluat.
Se coace 45-50 min la 180 grade.
Inaine de a se servi se pudreaza cu zahar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

wow ce buna pare..... As incerca-o si eu dar nu gasesc branza de vaca fara sare!

Ari trimite si la elvetia o bucatica de praji!






Happy Easter!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by Adela

wow ce buna pare..... As incerca-o si eu dar nu gasesc branza de vaca fara sare!

Ari trimite si la elvetia o bucatica de praji!

Poi,cum nu gasesti bre,da Quark nu aveti prin "Schwitzärland" ?






Happy Easter!




Paste fericit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

dori, sa traiesti, multam fain!!!!
deci merge cu Quark, eu sunt foarte sceptica cu branza asta, am mai incercat retete si nu prea mi-au iesit.
si inca ceva dori, cele de la brutarie nu sunt intotdeauna delicioase, asa ca prefer sa o fac eu, sotul meu o adora, celine asemeni!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Quark are sare!!!!! S-or gandit elvetienii sa-i dea gust! SI nu gasesc fara adaos de Salz!
SAU e cu fructe, cu vanilie cu prostii....



Happy Easter!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

adela, incearca Quark cu vanilie, asta in cazul in care nu are prea multa.
sau chiar si cu sare, eu imi amintesc ca bunica noastra ne facea placinta cu branza in care punea sare( putina pt.gust) si zahar.
sau mai cauta la produse diet poate gasesti pe acolo, este imposibil sa nu fie ca doar nu sunt dusi cu capul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Ari, eu tot cu Quark am facut si a iesit buna. Am luat de la real sau Lidl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by ariadne

deci merge cu Quark, eu sunt foarte sceptica cu branza asta, am mai incercat retete si nu prea mi-au iesit.

ari&celine



Ari, eu fac des prajituri cu branza , insa retete romanesti.Si noua ne plac mult.Folosesc intotdeauna Quark si inca n-am dat rateuri.Mie mi se pare potrivita pt prajituri.Ai grija doar sa nu contina si iaurt sau smantana si sigur o sa-ti reuseasca prajitura.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

quote:
Originally posted by dori

Buna ari! Uite reteta pe care o fac eu. Nu iese chiar ca la brutarie, dar noua ne place.

Ingrediente:
Aluat:
250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, sare, faina pentru framantat
Umplutura:
3 oua, 600 g branza de vaci, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra

Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul si sarea pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie de plastic si se lasa o ora la frigider. Doua treimi din aluat se intind pe fundul unei forme, iar restul pe marginea formei, jur-imprejur.
Pentru umlutura: se separa ouale; se pune branza sa se scurga intr-o sita.Se amesteca untul, zaharul, galbenusul. Se adauga branza, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie. Se toarna compozitia peste aluat.
Se coace 45-50 min la 180 grade.
Inaine de a se servi se pudreaza cu zahar.



dori


In ce tava ai facut-o?
Cristina



--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Cristina, am folosit forma clasica rotunda cu diam 26 -28 cm (nu stiu exact), cu inel detasabil.

Mergi la inceput