Mamici de Sept.-Oct. 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 5
danyce spune:
Salut, fetelor,
MCM, ma bucur ca a reusit cerclajul si iti urez sarcina placuta in continuare. Sper ca totul va fi bine atat cu tine cat si cu restul burticilor.
Roxana_Oana, felicitari pentru miscarile lui bebe. Cum le simti? Ce senzatie e? Si eu sunt foarte curioasa cand o sa le simt si eu. Eu o sa am 14 saptamani maine.
La mine se vede burtica destul de bine. Dar la voi?
In ultima vreme vreau sa mananc doar bunataturi romanesti. Azi mi-am facut papanasi cu branzica de vaci, branzica pe care am facut-o eu (aici nu se gaseste) dupa reteta de la mamamariana de la forumul "La bucatarie".Au fost deliciosi si asa e si branzica. Cred ca o sa fac din nou branzica pentru o prajiturica buna de tot pt. Pasti.
Pufymic, ai grija de tine. Menajeaza-te daca e cazul. O sa vezi tu ca o sa merite. Odihneste-te acum ca vei fi tu din nou energica dupa ce-l vei avea pe bebe.
In rest, sunt mereul cu gandul la voi, chiar atunci cand nu am timp de forum. Trebuie acum sa ies ca am de facut o adaptare a unei reclame pentru Philips in limba romana. Pana data viitoare va transmit pupici multi de tot,
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
maaria spune:
Buna seara viitoarelor mamici!
va urmaresc si eu subiectul, chaiar daca postez la mamicile de iulie-august!
in primul rand ma bucur pt tine Mel, ca BB e ok si sa fiti sanatosi in continuare. M-ai disperat cu starile tale de rau...si cred ca esti cea mai chinuita mamica de pe aici. tin pumnii sa treaca mai repede...ar fi si timpul deja.
eu n-am avut greturi nici un moment, poate doar stari de indispozitie...dar imi dau seama ca nu te simti chiar in largul tau.
Catinca, am postat pt tine si la subiectul nostru, dar repet si aici: nu-ti fa griji BBi sunt diferiti si al tau cu siguranta ca-i mai lenes...sau poate esti tu prea preocupata de el. o sa-l simti cat de curand...si-o sa te saturi atunci. eu il simt de 3 zile...si ma supara cand imi da ghionturi in rinichi. nu-i chiar senzatia preferata...dar misca si el cum poate.
roandre, si fetele care se plang ca uite burtica...uite nu-i. cred ca toate trecem prin asa ceva... si eu mi-am facut griji ca seara eram mai gravida decat dimineata. asta pana acum 2 sapt cand a inceput sa prinda ceva forma (e inca mica, o ascund usor). deci nu e cazul de ingrijorare.
si tot pentru Mel ca mi-am adus aminte: si mie mi s-a parut prin sapt 11-12 ca-i mai mic si mi-am facut o groaza de probleme. acum sunt in 20 (parca??:)) ) si dupa ultima eco e normal crescut. deci...a recuperat. conteaza mai mult sa fie sanatos decat cat de mare este. deci...nu te mai compara cu altele...ca iti faci numai griji. pana la urma o sa fie bine!!
pupici si va citesc in continuare!
Maria DPN 29 august.
georgiana.david spune:
'neata
Ieri am fost la dr. , BB e ok, i-am auzit si inimioara 156 batai/minut dar placenta mea este inca prea jos si nenea dr. mi-a zis ca ar trebui sa nu mai merg la serviciu, mi-a zis sa stau mai mult in pat.Pe recomandarea pentru medicul de familie chiar mi-a scris placenta plevia. Din cate stiu eu e nasol, voi ce ziceti?
Geo DPN 06 oct.
pufymic spune:
'Neata burtici!
Georgiana, si eu am aceeasi problema cu placenta. Ce pot sa-ti zic e : ingrijoreaza-te, dar nu de tot(adica pana la disperare), ca inca nu e cazul.
Diagnosticul cert de placenta praevia se pune dupa sapt. 28. Pana atunci ai doar placenta jos inserata! De ce? Deoarece pana in sapt. 28 exista sanse destul de mari ca placenta sa se ridice, odata cu cresterea uterului(si la majoritatea cazurilor se intampla asta). Sper sa ne numaram printre ele...
Danyce, si la mine se vede burtica destul de bine, in special seara cand e mai umflata(cred ca de la cat mananc peste zi-glumeam)
Mcm, ma bucur ca esti bine acum, si ca ai scapat si de cerclaj...sarcina usoara in continuare si multa sanatate sa ai(si bb)
Roxana_oana, felicitari pentru miscarile puiutului tau...de-abia astept sa-l simt si eu pe al meu brotacel.
Mel, multumesc de incurajari! Sa ai grija de tine!
Pupic, Ioana si bb mic(15 sapt)
mari74 spune:
Neata burtici!
Maine dis de dimineata plecam spre Romanika asa ca eu va urez de pe acuma Paste fericit alaturi de cei dragi ! Ne mai auzim peste vreo 2 saptamani asa ca aveti grija de voi si de burtici!
V-am pupat,
mari
cali spune:
Buna dimineata burtici,
pufymic, ai mare grija de tine si menajeaza-te!
Mel, multumesc ptr sfaturi! mie dr de familie mi-a zis sa nu iau nimic, asa ca mi-e teama sa iau si paracetamol! sa stii ca si mie mi-au spus la 12 sapt. ca este mai micut bb-ul decat normal, dar fiecare se dezvolta altfel, asa ca recuperam noi, sanatos sa fie!
mcm, ma bucur ca ai trecut cu bine peste cerclaj, de-acum o sa fii mai relaxata!
georgiana.david, suntem deja cateva fete care avem placenta jos inserata, asa cum spunea si Ioana nu e cazul sa te ingrijorezi prea tare pana in sapt. 28!
roxana_oana, cred ca este minunat sa-l simti miscand pentru prima oara! si eu astept cu nerbadare acest moment, desi nu prea stiu cum o sa-mi dau seama!
Eu am o nelamurire, vad ca voi stiti de nr batailor inimii, mie nu mi-au spus nimic pana acum!! la ecografie, sau cum se asculta??
O zi buna!
Cali
Mada spune:
Neata fetele cochetele!
Cristina (mcm), ma bucur tare mult ca a scapat de spital repede si ca esti bine, stai cumintica in pat si respecta indicatiile medicului! Cine ti-a facut cerclajul?
Mari74 drum bun si Sarbatori fericite!
Gerogiana dr nu ti-a spus sexul bebeului?
Mel ma bucur ca bebe este bine!
Eu tot ajung tarziu acasa, la serv nu prea am timp sa stau pe net, avem niste lucrari noi, deci am de lucru mult.
Vineri ma duc la eco, abia astept. Am fost luni si medicul de fam mi-a luat tensiunea era 11 cu 6, am inteles ca este buna, iar la cantar... am luat 6 kg mi se pare enorm, dar dr nu s-a ingrijorat, macar daca as lua numai 6 kg pe trimestru desi nu cred, eu nu am fost grasa mai mult de 58 nu am avut niciodata dar am cred ca usoara tendinte spre ingrasare.
Voi cam cate kg ati luat pana acuma?
Va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu
georgiana.david spune:
Pentru ca intru intr-o mini vacanta si pana pe 16 aprilie este posibil sa nu mai intru pe forum va urez de acum Sarbatori Fericite si sa aveti grija de burticile voastre!
Geo DPN 06 oct.
roandre spune:
Buna fetelor!
Eu astazi ma simt mai bine....si parca mi-a mai trecut paranoia. Acum se vede si burtica...m-am intalnit cu vreo 3 cunostinte si toate mi-au "zarit" burtica. Deci e in plina crestere!
Mel, eu iau Ferretab (contine fier si acid folic) si Prenatale, cate o pastila pe zi. Sunt imense pastilele si ma chinui de fiecare data sa le inghit. Mai ales Ferretab-ul are si un gust nasol de fier.
Mcm, cat ma bucur ca esti bine. Sa fii cuminte si totul o sa fie bine.
Roxana, l-ai simtit pe bebe? Ce frumos...asa nerabdatoare sunt si eu sa-l simt.
Mari74 si georgiana.david va doresc si eu concediu placut si Sarbatori fericite!
Ce as mi vrea si eu un concediu...dar noua ne da liber doar luni...
Mada, nu-i bai ca te-ai ingrasat...putin...Eu nu am luat nici un kg, ba chiar slabisem si am mai recuperat...deci ma invart in jurul la 54-55 kg. Chiar ma mir de unde o fi burtica. Si ca sa ma simt bine, zic ca am mai slabit din alte parti si am pus la burtica.
Si daca vreti, va pot arata cateva pozici de la cununia mea, facute de un coleg de serviciu. Nu sunt foarte bine scanate, dar se intelege care sunt eu!
Pupici
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 15 saptamani si 4 zile
Dr Branescu, Polizu
roandre spune:
Si acum banuiesc ca spuneti ca vreti sa le vedeti...iaca link-ul: http://poze.ciutureanu.ro/2004-03_miha/
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 15 saptamani si 4 zile
Dr Branescu, Polizu