Virsta la emigrare!
Raspunsuri - Pagina 2
Adela P spune:
Eu la 22 am aterizat pe meleaguri canadiene. Pe bebe l-am facut dupa 5 ani. Schimbat profesie.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
aligali spune:
mamamariana - in Finlanda se poate emigra printr-un contract de munca. Noi asa am venit acum 3 ani, sotzul a obtinut unul la Nokia.
Ariadna - in ceea ce priveste strainii, romanii nu sunt priviti altfel decit in alte strainatatzuri. Nu am trecut prin situatii neplacute prin faptul ca suntem straini. Suntem o comunitate mica, dar toti care au un job (si marea majoritate a celor emigrati de 4 ani incoace sunt in Nokia) sunt apreciati la locul muncii si au multe satisfactii profesionale. Problema spinoasa este a nevestelor care nu au o pregatire tehnica si care isi gasesc greu un job intr-un alt domeniu (aici intra si subsemnata).
Adela99 spune:
Am emigrat la 32 ani, gravida. Acum fiul meu are in septembrie 14 ani ( si iaca asa mi-am dezvaluit si varsta :-) ). Lucrez in domeniul meu (economie) de mai bine de o jumatate de an, pana acum am lucrat in administratie (nu stiu termenul corect)si am fost la o groaza de cursuri, care mi-au prins bine in multe privinte nu doar in legatura cu slujba.
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
ariadna spune:
Alba, te rog, spune-ne si noua cine a recunoscut diploma sotului tau? Eu am fost la anerkenungstelle si mi-a zis ca sta la latidudinea arbeitgeber-ului sa-mi recunoasca diploma sau nu, ca oricum intre De si Ro nu e nici un acord in privinta diplomelor. Te rog, lamureste-ma si pe mine
ariadna
ariadna spune:
Eu am emigrat la 25 (aproape 26) si bebele meu avea un an pe atunci. Nici pana in ziua de azi (acum am 29 si) nu mi-am gasit serviciu si in privinta asta sunt cam disperata. Acum fac curs de limba si sper intr-un viitor mai bun :)
ariadna
ralucami spune:
Eu am emigrat la aproape 21 de ani. Nu aveam nici un copil, situatzie care a ramas asa si in ziua de azi! Cand am plecat eram studenta la drept in anul 3 asa ca atunci cand am ajuns aici nu prea ma puteam baza pe studiile mele. De o continuare a lor nici nu putea fi vorba, asa ca m-am rezumat la statutul de casnica. De vreo 2 ani sotzul meu mi-a deschis o afacere de care ma ocup in mare masura eu. Si nu are nici in clin nici in maneca ce fac acum cu ceea ce invatzam in Ro
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
debby spune:
La 19 ani frumusei departe , in gura lupilor sa spunem asa ca nu doresc nimanui experienta ca a mea . Italia, mama tuturor invataturilor Nici un copil , si nici acum . Profesia am schimbat-o dar sunt inca pe aproape . Pretind la mult mai mult de la viata , asa ca bebe , mai asteapta 2-3 ani .
P.S. Lucrurile merg foarte bine acum
voljena spune:
pai... prima oara am emigrat la 25 de ani... si a doua oara la 32.
prima data nu am avut copil, a doua oara da - fie-mea avea 3 ani jumate. alt copil nu m-am incumetat sa-mi mai fac ca fiica-mea a fost (si este) dificila.
job - translator in ro, asta fac si aici, dar am mai adaugat si prof. de inot, asa, anti-plictis pt. diversificarea programului.
aligali / tot asa eleganti umbla barbatii prin helsinki?
alba spune:
quote:
Originally posted by ariadna
Alba, te rog, spune-ne si noua cine a recunoscut diploma sotului tau? Eu am fost la anerkenungstelle si mi-a zis ca sta la latidudinea arbeitgeber-ului sa-mi recunoasca diploma sau nu, ca oricum intre De si Ro nu e nici un acord in privinta diplomelor. Te rog, lamureste-ma si pe mine
ariadna
Draga Ariadna,
Ti-am trimis un PM, dar redau raspunsul meu si aici poate ca mai este si altcineva interesat!
Deci la sotul meu a fost cam asa,a facut in 2001 un curs de lb.germana si profesorul a aflat ca este inginer si l-a intrebat daca a facut demersuri pentru echivalarea diplomei ?
Pentru ca nu avea habar de procedura,profesorul de la Deutschkurs s-a oferit sa-l ajute.
Foile matricole din Ro (traduse si legalizate),cu viza consulatului german si diploma au trebuit trimise la Ministerium für Bildung,Kultur und Wissenschaft.
Iar dupa 2 saptamini a venit raspunsul, precum ca diploma este valabila si s-a echivalat cu cea germana. Atunci am tras un chef pe cinste
A primit o diploma germana ca inginer /Ro Schiffstechnikingenieur.
Mai trebuie platita o taxa, nu mai stiu exact cit,care Arbeitsamtul a returnat-o inapoi!
Din pacate nu toate facultatile din Ro sunt recunoscute aici
Ce este sigur recunoscut este medicina,nave, aeronave si informatica!
Poate ca s-a mai schimbat ceva intre timp,nu stiu, dar merita incercat.
Mult succes in continuare!
Salutari de la Marea Nordului,
Corina
Paste fericit