Cind se vopsesc ouale?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Eu le vopsesc sambata ,si am teroare sa nu se strice pana lunea cand la noi vin "udatori" nu cred ca as putea sa le mananc daca asi stii ca au fost vopsite mai repede ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

si eu tot simbata ma apuc de ele!(de colorat)don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Eu intotdeauna le-am vopsit joi si nu am avut probleme sa se strice!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Si eu vopsesc ouale tot in Joia Mare!

Iata cateva lucruri interesante despre oua pe care le-am gasit ep un site despre sarbatoarea sfanta a Pastelui:

Oul

La fel ca iepurasul si sarbatoarea in sine, si oul pascal provine din vremuri pagane. Obiceiul schimbarii oului primavara este vechi de multe secole. Inca din vremuri timpurii, oul a fost considerat un simbol al renasterii in multe dintre culturi. Oul a fost de multe ori impaturit in frunze sau colorat prin fierberea in apa cu petalele colorate ale florilor.
In zilele noastre exista obiceiul vanatorii de oua. Copii incearca sa gaseasca cat mai multe oua colorate si le aseaza in cosulete ornate, alaturi de ouale moderne -- cele din plastic sau ciocolata.


Vopsitul oualor se intalneste pretutindeni. Se stie ca, in antichitate, persanii si egiptenii mancau oua colorate primavara, cand serbau inceputul anului.
Popoarele din sud-estul Europei vopsesc oua rosii, culoarea sangelui lui Hristos, pe cand in occident se folosesc toate culorile, in nuante vii, ele simbolizand trezirea naturii la viata.
Exista si variatiuni pe aceeasi tema: polonezii si ucrainenii, asemenea romanilor, obisnuiesc sa incondeieze ouale, iar din Austria provine obiceiul de a imprima cate o frunza pe ouale colorate.


Ouale vopsite se ofera in dar. Copii insa trebuie sa caute ouale si eventualele cadouri acolo unde le-a ascuns Iepurasul. In Bulgaria, bunica freaca obrajii tuturor nepotilor cu primul ou inrosit, ca micutii sa aiba tot anul obrajii rumeni si sanatosi.
In multe tari se organizeaza intreceri pentru a-l desemna pe norocosul posesor al celui mai rezistent ou vopsit. Foarte raspandit este obiceiul ciocnirii oualor, se crede ca detinatorul oului castigator va avea un an rodnic. Din Statele Unite si pana in Ucraina se intalneste obiceiul rostogolirii oualor de Pasti: castiga acela care reuseste sa rostogoleasca oul pe cea mai lunga distanta, fara sa-l sparga.

miru&nana=>fetele mele frumoase

Mergi la inceput