cand barbatul se simte inferior..

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mey fetelor, ia nu ma mai laudati atata, ca mi se urca la cap!
Io posez 24 (de ani), iar jumatatea mea sarbatoreste acushica 26.
M-am gandit si eu la varianta cu psihologul, mai ales ca au am mai fost in trecut si mi-a prins bine, dar, asa cum bine intuia try, ar fi greu sa-l conving pe el, de altfel nici nu stiu cum as putea sa-i sugerez asta intr-un mod suficient de diplomatic incat sa nu-l ranesc din start. Pentru ca, desi traim in America, el a pastrat din mentalitatea est-europeana cu privire la acest subiect. Eu i-am spus lui ca eu am mai fost, si nu a zis nimic pe moment, dar cand vorbeam la un moment dat ca as fi vrut sa ma mai duc, i-am explicat ca ma ajuta sa ma analizez, sa ma inteleg mai bine, raspunsul lui, mai in gluma, mai in serios: "you overanalyze yourself as it is." Si am mai mentionat la un moment dat, in gluma, de fapt eram curioasa cum ar reactiona, ideea terapiei de cuplu, reactia lui m-a facut sa inteleg ca nu i-ar fi suras varianta.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ca sa accepti sa mergi la un psiholog trebuie initial sa accepti ori ca ai probleme pe care nu le poti rezolva de unul singur, ori ca esti incapabil sa te autoanalizezi singur, adica nu te cunosti foarte bine pe tine insuti (caz in care motivul pentru care te duci este nu dneaparat de a rezolva o problema, ci de a imbunatati ceva din mersul tau prin viata).
Stii care-i paradoxul? Ca peste 80% din oameni, dupa parerea mea, nu se cunosc bine pe ei insisi. Poate ca americanii au realizat acest lucru de-au ajuns sa faca din vizitele la psiholog ceva de rutina. Imi dau cu presupusul la modul neserios. Habar n-am de unde vine asta.
Sau poate ca sunt lipsiti de pudoarea aia care ne caracterizeaza pe noi est europenii (nu-ti speli rufele in public). Altfel nu-mi explic ce usor se afiseaza vietile personale la Jerry Springer sau Maury Show.
E clar ca nu poti ajunge cu el la psiholog, cu atat mai mult impreuna. Poate doar daca un psiholog ar ajunge intamplator prietenul lui si el ar ajunge sa-i destainuie framantarile lui - scenarii de film, deja divaghez.
A propos de incapatanarea ce ne caracterizeaza in sensul asta. Tatal sotului meu a murit anul trecut de cancer la colon - una din cauzele principale: s-a dus prea tarziu la un doctor. Inevitabil ne intrebam daca nu cumva genetic si sotul meu mosteneste o predispozitie spre o astfel de boala. Vrei sa-ti spun cat imi este de greu sa-l conving sa mearga la un control de rutina care sa ne scape de stresul asta? Si e o chestiune de sanatate corporala, Lai, nu de sanatate mintala sau abordare psihologica.

22+ sapt DNP 31 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Try, imi pare rau de socrul tau, condoleante. Iti doresc bafta multa, sa-l convingi pe sotul tau sa mearga la un control, si sa fie totul bine!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Try, imi pare rau de socrul tau, cancerul de colon nu cred ca e genetic, si se poate preveni , schimbarea cea mai mare e in dieta , o dieta corecta si sport, de vina e junkfood-ul si mancarea saraca in fibre care duce la constipatie si ded aici lantul slabiciunilor, poti sa prepari mancare care e bogata in fibre, se poate adauga cereale, tarate de grau inmuiate in apa, sau seminte de in , daca e prea complicat -metamucil si gaseti la farmacie fibre sau pastilute cu fibre care se iau foarte usor te uiti in sectiunea pt asa ceva, si de dragul tau si a copilului poate face un sacrificiu sa vada un doctor, desi....procedura colonscopy e destul de neplacuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Lai, se pare ca nu poti face prea multe pt prietenul tau daca nici pshiolog nu vrea sa vada, nu cred ca poti face prea multe , si nici el nu cred ca se va schimba , de ce doar tu sa renunti de dragul lui la ceea ce iti place si el nu face nici un efort ca relatia sa mearga...........sau iti spune vorbe vorbe
E alegera ta, la fel va fi si mai tarziu , iar tu te amagesti, mama mea a pierdut 15 ani din viata cu tata crezand ca se va schimba sau dragostea ei il va schimba si nu s-a schimbat nimic el spunea ca da vrea dar.....tot asa a ramas
Oameni nu se schimba asa usor daca ei nu vor asta, te lupti cu morile de vant, depinde de tine daca poti trai o viata cu o asemenea persoana si trebuie sa te intrebi daca se merita............sa-ti perzi cei mai frumosi ani din viata ta
Ai o viata frumoasa la fel si realizarile tale, intr-o zi va veni el si fat frumos, rabdare.....

scuze ca nu prea ma pricep la scris si la insirat cuvinte frumoase dar sper sa intelegi ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Draga Lai, eu am mai spus asta si in alte mesaje. Daca ii poti accepta defectele, mergi mai departe. dar nu te gandi ca-l vei schimba vreun pic. El s-a format in timp, nu recent, si toate conceptiile lui fac parte din EU-l lui.

Asa ca parerea mea este sa nu iti pierzi timpul intr-o relatie care nu iti satisface nevoile, sau care nu este ceea ce ai vrea tu sa fie. Mergi mai departe si opreste-te doar atunci cand l-ai gasit pe cel potrivit pentru tine, sau , mai bine spus, cat mai potrivit.

Nici un psiholog si nimeni altcineva, nu il poate ajuta pe el, pentru ca el nu vede ceva in neregula.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Multumesc fetele, dar intentia mea a fost de a reliefa inertia psihica ce ne caracterizeaza ca oameni. Pe unii in mai mare masura, pe altii mai putin:
- desi stim ca exista un risc de a face o boala, nu vrem sa credem ca ne poate lovi ceva rau tocmai pe noi
- desi stim ca exista oameni care au nevoie de psiholog refuzam sa credem ca noi am putea fi unul din ei
- desi stim ca un psiholog poate ajuta oamenii, avem impresia ca pe noi nu ne poate ajuta nimeni, mai ales un psiholog.

Astea-s reticente ce ne caracterizeaza. Ei, acum tu omule de langa, lupta impotriva lor.

22+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput