Fara cuptor !

Fara cuptor ! | Autor: debby

Link direct la acest mesaj

Ador sa gatesc , insa marea problema este ca momentan nu am cuptorrrrrrr ! Ma puteti ajuta cu cateva dulciuri care sa nu necesite coacere , va rog ? In afara de banalele clatite , gogosi , etc ....
Multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

PLACINTA CU NUCA

Dintr-un brus de branza prospata de vaca, careia ii adaugi cam cinci linguri de albine, trei pumni de nuca macinata, 50 grame de stafide, pe care le framanti foarte bine, faci bilute pe care le tavalesti prin nuca macinata si le asezi pe platou. Daca aceasta compozitie iti va rezulta foarte moale, si este bine sa stii ca atunci cand framanti branza cu mierea, aceasta devine moale, adauga mai multa nuca, pana cand vei putea sa lucrezi foarte usor pasta rezultata.
In alta varianta, poti adauga cacao-vei avea prajitura cu nuca si cacao;
-bucatele de fructe, mai putin zemoase sau scurse dupa ce le-ai taiat;
-nuca de cocos.
Poti face, din acelasi brus de branza, pentru acelasi platou, mai multe feluri, si atunci vei avea o prajitura asortata.

Revin, pentru ca stiu multe…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Fa si salam de biscuiti, gasesti reteta aici pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Iata ce am facut eu acum 10 minute:
Un fel de salam de biscuiti cu banane

"Aluat":
Facut din biscuiti simpli zdrobiti inmuiati cu lapte indulcit + cacao + putin unt topit (cam la fel ca salamul de biscuiti, dar framantat bine cu lingura pana obtii o pasta. Il intinzi pe o folie de celofan.

Deasupra pui o crema facuta dintr-o banana zdrobita, unt frecat cu zahar (cam o jumatate de pachet de unt pentru o banana), nuca de cocos rasa

Deasupra pui 2-3 banane intregi, rulezi strans si-l lasi la frigider cateva ore. Cand il scoti din folie poti sa-l dai prin nuca de cocos rasa.

Se face repede (15 min. maxi), e simplu, ieftin, si gustos



« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Prajitura rapida
2-3 pachete de biscuiti obisnuiti
1 pachet de unt 250 gr
1 litru lapte
7 linguri sarlota sau budinca
7 linguri zahar
arome dupa gust

Glazura
2 -3 ling cacao
4-5 linguri apa
6 linguri zahar
1/3 unt
toate astea se fierb pana se ingroasa ca o smantana

Se pune laptele la fiert ,praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu putin lapte si se adauga ,se fierbe pana se ingroasa la foc mic. Apoi se pun aromele si restul de unt si se da un clocot.
Intr-o tava se asaza biscuitii , se toarna fierbinte crema ,deasupra inca un rand de biscuiti si glazura . Se lasa la rece pana a doua zi si se orneaza cu nuca de cocos, frisca.
Pofta buna!
mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Va multumesc din suflet . Suna super apetisant .Imediat cum imi scot putin din pioneze starea de sanatate o sa incerc si va dau de stire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Incerca sa faci TIRAMISUL,dupa parerea mea e foarte bun si f.gustos.

Tiramisu cu brinza mascarpone
Durata
30 min

Ingrediente:
500 gr. de brinza mascarpone, 5 oua, 5 linguri de zahar pudra, o cutie de piscoturi de sampanie, 30 cl de cafea foarte tare, o lingura de cacao pudra.si citeva(5) linguri de Amareto(sau lichior ).
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile si zaharul pina ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile sub forma de spuma tare si se incorporeaza amestecului de mai sus. Se stropesc piscoturi de sampanie cu cafeaua cu lichior de Amareto si se tapiseaza cu ei fundul unui bol patrat de preferintza sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de piscoturi de sampanie stropiti cu cafea si amereto, un al doilea strat de crema etc ultimul strat este de crema peste care se pudreaza cu multa cacao.Se Baga apoi prajitura la frigider si las-o la rece cel putin 3 ore;

Mod de servire
Se serveste rece, pudrata cu cacao .


Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Fabya mersi mult pt tiramisu . E preferatul meu si pap aproape saptamanal .Problema e ca se si cunoaste la cantar cand facem tiramisu .Ei cui nu-i place ,nici mancare nu mai imi trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Debby ,mai potzi face si tort daca cumperi blatul gata facut,tu faci decit crema.Eu asa fac iua din comertz blatul de cacao si fac crema pe baie de aburi din 1 litru de frsca cu 300-400 grame de ciocolata (maruie sau de lapte ,eu pun 2 amare si 2 din lapte),mai intai rup ciocolata o topesc pe aburi si cind e topita adaug smantana care se gaseste in comertz din care se face frisca.O mai las citeva minute sa se amestece bine cu ciocolata topita ,esenta de care itzi place si o las la frigider pina a doua zi .Iar a doua zi o bat bine cu miserul si umplu cu aceasta crema tortul,e un pic mai moale crema dar se mai intareste in tor la frigider.Mai potzi pune printre blaturi bucatzele de portocale dar rupte bucatzi mici si decojate din pielite ,este foarte buna,deaspura pun ciocolata rasa sau il ornez cu ce i-mi trece prin cap.
Crema este o crema foarte buna si nu e gretzoasa ca si o crema din unt,incerca sa vezi este foarte bun,
Dar cind faci cu mixerul sa nu insisti batutul (cu mixerul)prea mult decit atit pina este ca o frisca ,deoarece se poate taia crema.
Bafta si la treaba,daca mai am ceva itzi mai scriu.
Numai bine.

Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Rafaello
La prajitura aceasta nu prea stiu cantitatile, caci eu le dozez „dupa cchi”.
-framanti margarina cu lapte praf (daca laptele e dulce, nu mai adaugi zahar; daca nu e, adauga in margarina zahar pudra), pana devine tare ca un aluat. Iei cate o bucatica, ii dai forma rotunda si ii pui in mijloc o aluna dulce (se gasesc de cumparat alune date prin zahar sau zahar caramel) sau o bucatica de nuca. Apoi o tavalesti prin nuca de cocos. Le lasi la racit, pentru ca ele se vor mai intari (margarina se inmoaie la framantat)

(Sper ca nu s-a mai scris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Tort

1. Foaia tortului
Fierbi grau in apa dulce si il macini, il storci bine si il combini cu putina miere de albina, cu fructe scurse si taiate cubulete foarte mici (cu cat vor fi fructele mai parfumate, cu atat va fi mai gustos). Lasi compozitia vreo 2 ore sa se armonizeze. Verifici daca e compozitia destul de tare, adica sa o poti lucra cu mana. Ea nu trebuie sa curga. Daca e prea moale, adaugi nuca macinata. O vei lucra cu mana sub formma de foi, fie pe celofan, fie direct in mama si o asezi pe un platou. Poti pudra putin platoul inainte cu nuca macinata. Poti topi zahar, adaugi nuca si cand s-a racit, il macini. Pudrezi paltoul cu nuca asta caramel.
Faci o foaie doar atunci cand ii vine randul sa o asezi fie direct pe platou, fie peste crema. Tortul poate avea cate foi doresti si de ce grosime doresti tu. Foaia poate avea (ca sugestie-eu asa o fac) cam 2 degete grosime.
O alta varianta se poate obtine din grau fiert si macinat, nuca macinata, miere, cacao (foaia va iesi maro) si stafide. Poti chiar sa combini foile intre ele.

Mergi la inceput