dati-mi un sfat

dati-mi un sfat | Autor: costi9

Link direct la acest mesaj

Buna numele meu este si locuiesc impreuna cu sotia mea in Montreal.Baiatul nostru are 14 ani si se afla in Romania.De sase luni de zile asteapta pasaportul romanesc ca sa poata veni in Canada.Dupa cate stiu un pasaport se elibereaza intr-o luna maxim.Am incercat sa sun la politie la departamentul pasapoarte dar prin telefon nu mi-au dat nici un raspuns. Daca cineva a avut o problema asemanatoare va rog frumos sa-mi scrie-ti.

.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Sunt niste cozi interminabile la pasapoarte - se pleaca mult la munca in strainatate - si fiind si perioada premergatoare alegerilor totul se misca super greu.
Sa faca o cerere la Comandantul Politiei si sa explice situatia - inflorita chiar, ca nu mai poate sa se intretina aici de ex - si sa achite taxa de urgenta. Dar s-ar putea sa mai dureze din acel moment macar o luna.
In ce oras e baiatul?

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Deci un pasaport se elibereaza la termen de 21 de zile de la data depunerilor a actelor .Eu am in vizita un nepot in virsta de 14 ani jumate care a venit de 2 zile in Germania si inainte de a pleca din tara cu o zi i-sa eleiberat pasaportul Romanesc.Stiu ca de la visrta de 14 nu este nevoi e de semnatura parintzilor daca buletin de indentitate.Daca tu si sotzia ta avetzi cel putzin o viza de sedere de cel putzin de un an de zile acolo unde suntetzi atunci copilul vostru are dreptul si la un regim de urgentza dar in prezentza voastra.Eu anul trecut mi-am facut noul pasaportut si find casatorita cu cetatean strain si treptul meu de sedere din care rezulta ca am viza de cel putzin de un an de zile in 24 de ore am avut pasaportul in mana.Cred ca ar trebuie sa mergi la fataz locului ca altfel de duc cu vorba si nu vor sa de-a informatzi prin telefon,dar teoretic are dreptul la pasaport acest copil.Nu stiu daca are buletin de identitate ca stiu ca in asfel de cazuri trebuie sa fie parintzi de fatza,stiu un caz o mama (buna prietena de a mea) ca ea era plecata de 6 ani de zile si copii ei 4 nu aveau buletin de identitate doatorita faptului ca ei erau incredintzatzi mamei prin hotarare de tribunal si copii erau in tara si i-ai tzinut ani de zile fara buletine si desigur nici pasaporturi nu aveau.Deci daca nu are buletin copilul vostru atunci e de umblat si voi suntetzi plecatzi idn tara,sepoate rezolva dar cred ca trebuie sa fitzi de fatza voi sau unul dintre parintzi si cu toate actele dupa voi.In tara o cer si o gramada de acte aiurea la care habar nu au ce scrie,am intalnit eu asemenea cazuri ca nu stia nici o limba internatzionala,dar e bine sa ai totul dupa tine in cazul ca ajungetzi in tara pentru a rezolva actele copilui,stii-tzi ceva uneori i-mi este scirba de birocratzia Romana .
Numai bine si multa bafta va doresc din suflet sa rezolvatzi actele copilui si sa-l avetzi linga voi.

Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput