cum este sa locuiti cu socrii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Si eu am stat vreo 6 luni cu socrii dar niciodata nu m-am simtit ca acasa, cu toate ca n-am avut probleme cu ei.Eu gateam separat si totul era separat dar cel mai bine e sa stati singuri daca e posibil.Nici cu socrii, nici cu parintii nu e bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

auuu ... traumatizanta experienta. am rezistat doar vreo 3 luni ...timp in care nu cred sa fi fost vreodata satula! soacra-mea gatea in timpul sapt. fara carne (ei da, era prin '90 si pastra obiceiurile "epocii")iar eu sint o anti-vegetariana convinsa ... deci nu mincam; in week-end aveam carne, dar cu portia - cite un mini copanel si 4-5 "paie" de cartofi prajiti, de nu s-ar fi saturat nici un copil de 4 ani.
in bucatarie mi-era frica sa intru ... obisnuita cu maica-mea, care-si tine bucataria ca pe-o farmacie, dincoace era cite ceva pe fiecare cm de loc disponibil - vase murdare, mincaruri incepute si neterminate, mai stiu eu ce ... ca nici un pahar nu mai aveai loc sa "parchezi". de obicei deschideam usa, ma ingrozeam si-o inchideam la loc . seara iar dezastru, la mama aveam in meniu gratarel cu cartofi prajiti, dincoace era moda o cana cu lapte si vreo budinca (ce-o mai fi si aia ca niciodata nu le-am suferit).la metabolismul meu de 21 de ani, cana cu lapte imi trebuia!! si-uite-asa ... or mai fi fost si altele, dar asta m-a marcat cel mai tare (a, plus "moda" lor de-a nu bea la masa,iar eu daca nu-mi "spal" gitlejul nu pot sa mai inghit).
taci ca mi-am mai adus aminte una! singura camera disponibila pt noi era sufrageria, cu televizorul familiei - deci daca ei vroiau sa priveasca un film noi nu ne puteam culca, dar daca toata lumea mergea la culcare noi nu mai puteam tine tv-ul ca deranja ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Nu am stat cu socrii dar dupa ce m-am casatorit am fost nevoita sa stau cam 10 ani cu parintii mei. A fost o experienta neplacuta pentru ca as fi vrut sa am voie sa iau unele decizii asa, ca om matur si femeie maritata ce eram, dar nu aveam voie nici macar sa schimb pozitia covorasului din baie. Dupa ce am avut si un copil, a fost si mai enervant, ca-i gaseam pe amandoi bunicii stand las televizor si asteptand sa merg eu cu copilul la plimbare dupa ce veneam de la servici. A trebuit chiar sa angajez pe cineva care sa se ocupe de el desi ai mei erau amandoi pensionari. Ati mai pomenit asa ceva ? Dupa nastere a venit soacra mea sa-si vada nepotul si atunci au fost cele mai fericite momente de dupa sarcina, ca ea incerca sa ma mai protejeze, sa ma mai lase sa ma odihnesc. Deci exista si exceptii... dar, oricum cel mai bine este sa stai doar cu familia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Dupa ce am nascut soacra -mea inima buna, a insistat sa stam la ea ca vezi doamne eu sa ma refac putin asa cam pe vre-o luna...n-am rezista decit trei saptamini,in care pentru prima data de cind l-am cunoscut pe sotul meu ma certam in fiecare zi ,de la toate ...ea cu timpeniile ei de japoneza cu traditii mai nu ma facut sa-mi pierd laptele asa de tare ma enerva Vicleana si fatarnica cum n-am mai vazut in viata mea...

Concluzie:nici pentru un milion de dolari...SINCER nu EXAGEREZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

M-a scutit Cel de sus de o asemenea experientza! Nu am stat nici o zi cu parintzii sotzului meu. Sincera sa fiu pe mama lui nu am vazut-o niciodata si pe tatal lui doar o singura oara. Dar la cate comentarii am intzeles ca sunt la adresa mea, nu cred ca as avea zile bune daca ar fi sa traiesc sub acelasi acoperis cu ei. Si cand citesc parerile majoritatzii imi dau seama ca nu e chiar cea mai buna idee. Oricum nici sotzul meu nu cred ca ar agrea ideea in veci.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

si eu am stat cu socrii mei un an de zile,primul al casniciei mele..a fost cumplit si cred ca daca mai stateam un pic ori divortam ori o luam razna!!Un an de zile nu am mai calcat la ei in casa dupa ce m-am mutat(la bunica sotului,cit sotul era in armata!!),si cind treceam cu autobuzul pe linga blocul lor mi se facea un gol in stomac...brrr...nici nu vreau sa-mi amintesc!!Acum m-am mai detasat de situatie,merg de sarbatori in vizita dar, cit mai scurte!!!
Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Eu am stat la socrii cam o luna dupa ce ne-am casatorit, dar am fugit mancand pamantul.
Ma simteam stinghera, urmarita, si avand in vedere ca stiam ca nu m-a vrut ma gandesc cum de-am avut curajul sa ma duc in gura lupului.
Acum nu ma duc la ea nu vine la mine si mi-e cel mai bine.
Asa a fost la mine, dar cunosc soacre care sunt mai bune si decat mamele, dupa cum ti-e norocul.
Oricum a mea si acum are tot timpul de comentat ceva la adresa mea.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Eu sunt printre "fericitele" care au locuit cu socrii,si am stat destul de multisor,adica vreo 2 ani.Ce sa-ti spun?E groaznic,sau cel putin la mine asa a fost.Si sa-ti spun de ce!Desi teoretic eram "ideala",baiatul ei nu era destul de bine tratat.Primul lucru care l-am cumparat in casnicia noastra a fost masina de spalat(am pus bani juma-juma cu ei)pt ca masina lor era o antica Alba-Lux cu storcator (care dupa ce storcea rufele trebuia sa le cauti dupa cuva-care teoretic nu era detasabila!).Spalam toate hainele noastre o data pe saptamana dar in viziunea lor,spalam cam des.Asta in conditiile in care noi plateam 2 milioane/luna pt o camera si o bucatarie.Apoi cand facea maica-sa de mancare avea grija sa-si intrebe baiatul daca vrea sa manance,foarte rar ne intreba pe amandoi!Pana sa puna centrala electrica aveau un boiler.Trebuia sa fac comanda de apa calda,apa care nu-mi ajungea niciodata,desi stateam la dus cel mult 15 minute.Chiar ii spuneam sotului meu ca o sa ajung sa ma spal pe bucati.Odata l-am rugat pe socrul meu sa dea drumul la boiler,m-a anuntat cand era gata apa,am intrat in baie,am inceput sa ma sapunesc si surpriza-s-a terminat apa.Cobor la ei cu clabucul in cap si cu sapunul pe sub halat si intreb daca se stie cumva de ce s-a terminat apa.Raspunsul sorului meu:"Pai am oprit-o eu,credeam c-ai terminat!".Partea mai "amuzanta":anul trecut,in vara ne-a ajutat Dumnezeu si parintii mei ne-au facut cadou un apartament!Care a costat destul!Noi cu banii nu prea stateam bine in perioada asa ca mai asteptam putin sa mai strangem ceva ca sa ne putem muta.Bun,si intr-o dimineata ma invita soacra-mea jos la ea la o cafea.Si incepe:"Auzi,da;' voi de ce nu va mutati?"."Pai,n-avem bani deocamdata...".Ea:"Daca si voi va plangeti de bani...".Moment in care m-am enervat si i-am raspuns:"Ne-am facut si noi niste calcule,sa vedem pe cine ne putem baza si pe cine nu...".A sarit de 3 metri in sus:"Adica pe cine nu va puteti baza,pe noi,nu?".La care foarte linistita ii raspund:"Pai cam da,ca nu aveti cu ce sa ne ajutati,ca nici dvs nu aveti bani...".Bun,plec in treaba mea si seara cand ma intorc cu al meu sot "acasa" sunt convocata de catre socra-miu la o discutie:"Am inteles ca ati avut o discutie azi referitoare la bani....Eu incerc sa-l intrerup spunandu-i ca am avut o discutie dar nu pe tema banilor,moment in care socra-miu ridica vocea la mine:"Ma lasi sa vorbesc?".Si continua:"Asculta,singurul lucru cu care te putem noi ajuta este sprijin moral.Si ala daca-l meriti!".Bun...Cand i-am facut prima ecografie lui bb,o aduc acasa mandra tare si pt ca bb era doar un punct incerc sa le-o explic(asta in conditiile in care era primul lor nepot).Si zic:"Vedeti punctul acela negru...".La care socra-miu:"Aoleu,e negru!Asta nu e bine!".Fara comentarii!Deci,sper ca am fost destul de expliciat cum este sa ai o viata "ideala" alaturi de socrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuella spune:

eu am locuit doar 3 saptamani cu socrii mei dar mi-au ajuns pt. toata viata. Nu ca ei ar fi fost marea problema dar era cumnata mea la mijloc, care este de aceeasi varsta cu mine dar pt. ei era doar un copilas. Ne-am mutat apoi la noi acasa (in apartamentul gol) dar a fost ok. pana nu am dat cheia apartamentului socrului sa vina sa ne ude florile. Ani de zile nu am mai putut s-o recuperam si venea tot timpul la noi pe nepusa masa. Dar de cativa ani s-a rezolvat si relatiile sunt grozave. Eu ii vizitez de 4-5 ori pe an si ei la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Eu am locuit 3 ani cu socrii si ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa facem un credit anul trecut sa ne cumparam un apartament si SA SCAPAM DIN IAD.

Mergi la inceput