Mamici din Constanta (4)
Raspunsuri - Pagina 11
roxanaz spune:
Narcisa....din pacate mai stiu si eu povesti din astea cu preotul paroh...dar nu vreau sa spun nimic in plus, asta e. cred ca solutia data de tine e ok (cea cu soacra ta) si sper din suflet sa nu te refuze. te rog frumos daca te pot ajuta cu ceva bipaie-ma. din cite stiu eu in biserica ortodoxa sunt lucruri din astea, de exemplu eu nu am putut sa fiu nasa unei fetite ortodoxe pentru ca sunt catolica....dar la cununie nu m-a intrebat nimeni nimic .....stii cum e, incurcate sunt caile.....
din pacate aceleasi reguli sunt si aici ca si in germania...dar uite ca la noi se poate si mai rau.
te pup si astept sa imi dai vesti
Rox
Gagici, unde sunteti? azi nimic, ieri nimic.....eu si cu CRis ce mai tinem steagul sus pe aici. hai, la strigarea catalogului, ok???
CRIXIA spune:
Ola, gagici!
Roxana, ai luat destul de bine pana acum, te prezinti super! Sper sa nu depasesti 15 per total, ca sa fii o gravida exemplu!
Referitor la problema Narcisei, te intreb pe tine Roxana, tu care ai trecut de la catolicism la ortodoxism, care dintre cele doua ti se pare mai accesibila mai lejera dintre religii? Am eu impresia ca, catolicii au anumite reguli mai avantajoase pentru oamenii plini de griji, cu servici,probleme. ca o simpla comparatie, din ce am auzit, slujba de duminica tine mai putin decat a ortodoxilor, postul este mai ingaduitor. Tu ce parere ai? Sa fie toate astea legate de occident, democratie?
CriXia
roxanaz spune:
Cris, sar'na de compliment....si eu sper sa nu fiu balenutza, cu toate ca, sincera sa fiu, in ultimele doua saptamini cred ca se inregistreaza "explozia" burticii, adica a crescut intr-un ritm accelerat.
ce pot sa iti spun despre catolicism...sunt subiectiva....mi se pare mai decenta slujba, mai liniste, mai comod (sa stau in picioare mi se pare asa de greu....) si oricum eu in continuare ma duc la slujbe la catedrala la "noi" (uf, ce urit suna....). aici comunitatea fiind minoritara e mai strinsa si incearca sa se ajute mai mult, probabil de aceea este si acesta un avantaj. dar, dupa cum vezi cele scrise de Narcisa...nicmi nu e complet roz nicaieri (din pacate asa e peste tot).
dar sa revin la treburile "pamintesti": avem niste prieteni care ne-au rugat sa le fim nasi si ne-au sunat miercuri ca....fac cununia civila DUMINICA!!!!! (era sa cad de pe scaun). deci...alearga Lola in oras sa gasesti ceva decent si elegant pentru o burti in expansiune...bineinteles ca m-am oprit la agnes toma (acolo mi-am facut si rochia de mireasa si ma stiu vinzatoarele - care sunt fff dragutze). si normal ca gasesc o rochie superba, lunga, care imi mai si vine super...dar cum sa dau 8 milioane pe ceva ce nu mai port dupa aceea niciodata? dar nu o sa stau sa o vind...
asa ca (cu regret si lacrimi in suflet) ma duc in tomis...unde, din fericire, la Tina R sunt tone de haine inca la reduceri (ptr ca sunt colectia de anul trecut) la ....450.000 bucata...imi iau o rochitza bej-rose si acum caut ceva sa pun deasupra. (mai....de gala).
si asta e aventura mea.....i-am rugat deja pe prietenii nostri sa se gindeasca sa faca si ei cununia religioasa prin sfirsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie....sa imi mai revin si eu, sa aiba cu ce se lauda ca nasa!!!!
hai ca m-am lungit c ao zi de post (tot e vineri azi).
voi ce faceti? ce va fac comorile?
Cornelia, July...?
Oana tot la tara e??????
hai, va astept la o vorba,
pupici,
Rox
lizuca spune:
Buna, fetelor - of, ce de probleme si pe capul vostru! Si noi am fost teribil de stresati, la inceputul saptaminii piticul meu a facut convulsii (asa, din senin, veneam de la joaca - avusese putina febra la prinz, de la viroza usoara luata de la mine). Asteptam liftul sa urcam in casa si deodata mi s-a inmuiat, a dat ochii peste cap si a inceput sa tremure. Am fugit la urgenta, au vrut sa ne interneze, am simtit ca nu e cazul si, intr-adevar, copilul n-a mai avut nimic. Ii dau de atunci antibiotic, sa asanam ce mai e in neregula, dar evolutia este buna, piticul maninca, se joaca, doarme bine, nici macar nu-i mai curge nasul. Sigur ca episodul convulsiv a fost foarte dramatic - cred ca am imbatrinit cu citiva ani in cele vreo doua minute cit a durat - dar sper sa nu se mai repete (am citit ca la 50% din cazuri nu se mai intimpla niciodata, sper sa facem parte din procentul asta norocos). Se pare ca a fost din cauza unui puseu brusc de febra. Cica e foarte inselatoare febra asta, nu se poate masura asa empiric, cu mina sau buzele, dar fiica-mea nu sta sa-i bag termometrul, tre' sa luam unul auricular sau din cel pentru frunte. Am gasit unul pentru ureche, dar e vreo doua milioane...
Narcisa, si eu sunt catolica - tata a fost neamt, dar a murit taman in perioada cind trebuia sa merg eu la comuniune. Am ramas deci doar botezata in rit catolic, dar fara impartasirea de la 10 ani, cind mi s-ar fi definitivat "statutul". Sora mea a trecut insa prin tot tacimul, are si pe certificatul de nastere nu stiu ce inscris care ii atesta apartenenta la catolicism. Noi nu suntem practicanti, dar daca vrei pot vorbi cu ea sa te ajute, daca te decizi sa vii la Cta pentru botez.
Va pup pe toate si sa auzim si de bine.
mami & alisia (19 luni)
roxanaz spune:
Doamne Liz draga mea ce sperietura ai tras!!!!! dar a facut febra asa mare Alisia????
vezi ca termometru digital (poate fi folosit pe orice zona a corpului) am vazut in selgros, doar 450.000...nu e de nici o firma, dar daca se strica oricum, mai iei unul si nu ajungi la cele 2 milioane. si eu tot din ala am sa iau pentru pitic, sper sa fie bun.
te pup si numai bine Alisiei,
Rox
lizuca spune:
Nu, Rox, tocmai ca - aparent - n-avea febra. Se pare ca a fost interna sau a crescut brusc, fara sa-mi dau seama. La spital n-avea decit 38, dar luata cu anasina, cu termometrul tinut in fundulet nu mai mult de un minut si ceva, ca abia am reusit sa tinem copilul, eu si bona. Si noi avem digital, dar tot rectal. Se mai poate lua si sub limba, dar iti dai seama ca la virsta asta nu sta cu el nici asa, da sa-l crantane cu dintii. Ma rog, sa va fereasca Dumnnezeu de asa ceva, nici nu vreau sa-mi mai amintesc prin ce cosmar am trecut. Pina la urma o sa luam un termometru d'ala de jdemilioane, ce sa facem, e vorba de copil... Convulsiile nu se pot preveni decit tinind sub control strict febra - care, evident, trebuie masurata exact. Cica aluia de ureche nu-i trebuie decit citeva secunde sa afiseze temperatura (deh, dai un ban, da' stai in fatza!)
Hai, sa fin sanatosi cu totii!
mami & alisia (19 luni)
roxanaz spune:
Liz, incearca sa te uiti si la cel din selgros...sau ma duc eu oricum in we pe acolo si iti spun daca se poate lua temp si pe orice alta parte a corpului, da? ai dreptate, acelea sunt mult mai comode!!!
bafta si numai sanatate!!!!
CRIXIA spune:
Lizuca, cred ca ai simtit ca iti pierzi viata in secundele alea negre! Bine ca acum sunteti bine! Multa sanatate va doresc!
Roxana, felicitate pentru nasit! Am un sfat din proprie experienta: Daca te-au rugat sa-i cununati si ati acceptat ar fi foarte bine sa terminati totul inainte sa nasti tu, caci dupa nastere in primele trei luni de abia vei suporta musafiri de 10-30 minute. Mai bine discutati inainte problema asta si poate fac si cununia religioasa inainte de 1 iulie, caci acum nu ai decat o singura greutate ( in burtica) nu sa stai minut de minut de ghindu. Mai vorbim pe tema asta si rog si celelate fete sa-ti spuna cum este mai bine.
CriXia
layla spune:
Buna dimineata,
Am aparut si noi. Eu sunt din ce in ce mai obosita, pe masura ce creste parca imi consuma tot mai multa energie, de dormit doarme tot mai putin si eu nu mai am timp de nimic.
Mamici cu experienta dati-mi si mie un sfat referitor la diversificare. De la cate luni, ce, cum?
Noi facem saptamna viitoare 4 luni. Il alaptez la san in continuarea si de la 3 luni ii dau vreo 10 lingurite de suc de morcov cu mar.
De dormit doarme tot mai putin iar noaptea la fel mananca din 3 in 3 ore, am incercat sa-i dau completare lapte praf dar nu vrea sa ia biberonul. Nu cred ca este problema de lapte dar nu mai stiu ce sa fac ca sunt chiauna.
Pupici la toata lumea,
Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)
July spune:
Buna,
Prezent!
Nasico,felicitari!Sunt de acord cu Crixia.N-o sa ai timp de nimic dupa ce se naste Ghindu'.Uita-te la Layla!
Felicitari si tinerei perechi! Mult noroc in noul drum facut in doi,cu multa sanatate si intelegere!
Lizuca,nu stiu ce sfat sa-ti dau.Sper sa fie totul in regula.Termometrul auricular da si el eroare,in functie de pozitia in care este introdus.Noi folosim unul digital,pus cand doarme in axila.
Roxi,cand o sa vrei sa-ti faci rochia de nasa te trimit eu la o croitoreasa super,face rochii ca la Agnes Toma pana-n 2 mil.Doar ca trebuie sa te duci din timp ptr.ca-i ff.aglomerata.Si vine vara cu nunti multe...Merg la ea multe tipe din lumea buna.Eu mi-am facut la ea 2 rochii ptr.nunta si sunt f.multumita.
Referitor la greutatea acumulata pe tot parcursul sarcinii.Am luat 17kg,iar in primele 2 luni dupa nastere am revenit la greutatea mea de dinainte.48kg.Fara pic de efort.
Layla,noi am inceput diversificarea la 4 luni,dar eu nu alaptam.Sfatul meu este ca te cam grabesti.Am inceput cu sucuri de fructe cate o lingurita,marita cantitatea treptat,pe rand fiecare fruct,dupa care amestec de mai multe fructe,introdus apoi fainosul(orez de la Nestle-eram si slabute),cate o lingurita,marit treptat,apoi legume,carnita de pui.Pulpa de la fructe cate o lingurita,marit apoi.Poate sfaturi mai bune iti pot da cele care au alaptat mai mult,de aceea te rog sa nu prea iei in considerare cele scrise de mine.Eu as merge cu alaptatul exclusiv mai mult.Daca te decizi sa diversifici incepi treptat totul,cate un aliment la 2-3 zile.Lasi organismul mic sa se obisnuiasca cu noul aliment,sa inceapa sa secrete cele trebuincioase,dupa care introduci altceva.
Te ajuta cineva in casa?????
Crixia,cum mai stati cu dintii?Cat ati dat pe teren?
Narcisa,necazuri cu biserica am avut si eu cand a trebuit sa trec la crestinism.Totul pana la bani.In final am gasit un preot scos in cale parca de Cel de Sus care nu m-a conditionat cu ore,examene si cereri daca ma accepta Arhiepiscopia.In loc ca ei sa grabeasca lucrurile,sa se imbogateasca cu inca un crestin,nu fac decat sa-ti puna piedici.Totul tine de preot.
Cornelia,v-ati gasit masina?Sunteti bine,nu aveti urmari de la accident,sper!
Laura,cam tarziu,dar tot iti doresc zile insorite pe unde vei merge!
Noi tot la melci!...Acum c-a s-a indurat sa iasa Soarele mai mult,stam 5 ore /zi afara,imi mai aerisesc si eu creierul.
Ce faceti de 1 Mai?Cum va veti petrece ziua?Noi vom merge la gratar cu toti colegii sotului+familioane.Deocamdata nu stim unde.Doar cu cine.
Va pup pe toate!
July