Relatii cu persoane mai in virsta- pareri?
Raspunsuri - Pagina 9
cipcipcip spune:
Am scris mesajul asta la alt subiect. Il pun si aici ca se potriveste mai bine
--------------------------------------------------------------------------------
Eu vreau sa va felicit pe cele/cei care aveti parteneri cu diferente de virsta considerate mari sau nepotrivite, eu cred ca trebuie sa ai o mare tarie de caracter, sau o dragoste imensa ca sa ai curajul sa infrunti conventiile sociale si parerea/prejudecatile celor din jur. Bravo voua!
Eu cred ca nu avem in viata nici o garantie, unii mor tineri si altii traiesc pina la 100 de ani, cel mai important e sa-ti urmezi inima si convingerile.
Mai am o prietena al carui sot este cu 18 ani mai in virsta si cu vreo 15 cm mai scund cind ea e pe tocuri (ea are 1.80 inaltime) si sint cel mai haios cuplu pe care il cunosc, ca sa nu mai spun cit se iubesc si ce fetita scumpa au.
Celor carora diferente mari de virsta sau alte chestii li se par aiurea, eu zic sa lasati prejudecatile la o parte si sa admirati acesti oameni care au pus mai presus dragostea decit conventiile.
Va doresc fericire tuturor
Aliada spune:
Daca e vorba de dragoste la mijloc,atunci eu va respect fetelor si va admir curajul pe care-l aveti!.
Eu una sa fiu sincera n-as avea curajul sa ma implic intr-o casatorie cu cineva care ar fi cu mult mai mare ca mine(hai sa zicem un maxim10-15 ani).Sotul meu e mai mic cu 2 luni decat mine si cand va fi sa imbatranim si sa ne vina timpul sa trecem pe lumea cealalta,ma rog la Dumnezeu sa ma ia intai pe mine deoarece n-as supravietui pierderii lui si mai ales singuratatii.
crinuta spune:
Intre sotul meu si mine sunt aproape 14 ani diferenta. Pot intra si eu in club?
Crinuta
Cherrie spune:
Eu cred ca se poate foarte bine sa fii cu cineva mai mare decat tine. Doar nu poti sa dai cu piciorul persoanei pe care o iubesti si care te iubeste doar pentru ca probabil se va imbolnavi peste destul de mult timp. Fiecare alege ceea ce i se potriveste sie cel mai mult. Adica : sunt libera sa imi aleg un partener cat mai aproape de varsta mea, fara sa le condamn pe cele care nu o fac.
Va pup pe toate si va felicit pe cele care va sustineti sotii, in ciuda varstei si prejudecatilor oamenilor.
roxanica-mamica spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Intre sotul meu si mine sunt aproape 14 ani diferenta. Pot intra si eu in club?
Crinuta
Bun venit Crina ! Aduci tu prajiturile , da ?
Roxana & Marc
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by Aliada
Daca e vorba de dragoste la mijloc,atunci eu va respect fetelor si va admir curajul pe care-l aveti!.
Aliada
Cred ca explicatia cea mai buna este ca daca e dragoste, atunci nu se mai poate vorbi de curaj, de conventii sociale, de faptul ca l-ai putea ingriji urmatorii n ani, etc. Nu e important, pentru ca oricum nu poti fi altfel decat cu el. Pentru ca daca-l iubesti, il iubesti si atunci cand este bolnav, nu doar cand este sanatos. Nu vreau sa devin pisaloaga, dar probabil ca sunt acceptiuni diferite si pentru "iubire", In mod sigur nu toata lumea intelege acelasi lucru prin acest cuvant. "A iubi" pentru mine, este cu mult mai mult decat a te simti bine cu o persoana.
Citeam tot pe acest forum la un alt subiect ca inainte de a te casatori trebuie sa te gandesti ca "ai putea sa-l intorci cu patura multi ani de acum inainte "(citat din memorie). Poate ca e prea dur, dar exprima foarte bine, pentru mine, si alte implicatii ale cuvantului "a iubi".
Pupici pentru toata lumea si pupici speciali pentru fetele din club.
Cornelia si bb Rares
l_carmen2003 spune:
Hop si eu!
Nu e cazul meu, eu am 36 ani iar sotul meu 37 inca...
1. Fratele mamei are 70 de ani. Matusa mea are 42!!
Sunt fericiti si au 3 fete superbe.
El a mai fost o data casatorit cu o femeie de aceeasi varsta cu el. A fost tare urat, aproape l-a terminat.
Si atunci a aparut actuala mea matusa, tanara, frumoasa, etc.
Sunt un caz fericit. Diferenta de varsta...
2. Am o prietena care actualmente e in Franta. Ei bine, ei ii placeau diferentele de varsta in ambele sensuri: - s-a maritat cu un barbat cu 2 ani mai tanar., n-a mers, a avut o relatie cu un altul cu 15 ani mai in varsta, n-a mers, apoi a intalnit un altul cu 6 ani mai tanar si tot n-a mers. Pe Claude l-a iubit de cum l-a vazut. Are 20 de ani mai mult decat ea. S-au casatorit, sunt fericiti si o duc f bine. El i-a infiat fetita din prima casatorie si ea e implinita. Diferenta de varsta...
3. Vecinii mei din bloc, el 34 de ani, ea 32 de ani. Diferenta ideala... Dragoste mare, un cuplu frumos si implinit.
El moare subit, fara sa il fi stiut cineva vreodata bolnav...
Nu poti sti cand vine clipa, indiferent de varsta.
4. Saptamana trecuta am fost la o cumatrie. El 39 de ani, ea 39 de ani, ea cu 5 luni mai mult. Au un copil frumos si sanatos... Diferenta de varsta...
5. El 35, ea 36, el un betiv ea o fata buna. N-a mers. Diferenta de varsta...
6. Colega a mea de scarbiciu: ea are 48 de ani - nu o arata, cel mult 40 ani - el 40 de ani - arata de 46 de ani. Dragoste mare, sunt casatoriti de 10 ani. Diferenta de varsta...
etc.
Nu varsta conteaza si nu intotdeauna varsta biologica coincide cu cea sufleteasca.
Dupa cum spuneam, hop si eu...
zoster spune:
Salutari la toata lumea...
As dorii sa va prezint dilema mea...ma numesc Mihai...am 20 de ani si de curand s-a ivit ocazia sa incep o relatie cu o domnisoara/doamna de 29 de ani...probabil 30 daca ma uit in certificatul ei de nastere...daca relatia se maturizeaza probabil va fii mai mult fizica...mai ales ca traim la doua ora de condus distanta...l-am citit pe Hesse in Demian...si am vazut filmul The Gradutate de sapte ori...toate astea in ultimele doua zile...parerile sunt impartite...dar ce-i mai important este ca personal o "relatie" cu o femei mai invarsta a fost fantezia mea suprema...
Am observat ca discutia voastra este predominant bazata pe relatii in care barbatul este mai invarsta decat femeia dar nu si invers.
Oare se adopta aceleasi avantaje/dezavantaje la o relatie in care femeia este mai in varsta?
Ma intreb oare ce ar determina-o pe ea sa paveze drumul spre o relatie cu un "copil"?...da realizez ca o persoana la 30 considera pe cineva la 20 un copil...sau poate depinde de persoana...
Ma intreb daca sexul cu o femeie mai in varsta inseamna imediat o explozie de placere...oare este un mit?...
Oricum...tot ce pot spune este ca numai gandul la o asemenea relatie m-a intinerit...il folosesc ca termen relativ...
Pareri...opinii...relevatii...sunt asteptate...
roxanica-mamica spune:
Daca despre femeia care are o relatie cuun barbat mai in varsta ca ea se spune ca o face din interes sau eu stiu ce alte motive , despre tine se va spune ca esti smecher si ca ai dat lovitura ! Din pacate societatea inca face diferenta astfel ! Barbatul care are o legatura cu o fata tanara este de nota 10 pt ca a reusit , iar ea este acuzata de x, y , sau z lucruri . Chestia cu relatia sexuala poate fi adevarata , caci o femeie la 30 de ani stie ce vrea , cum si de cate ori ! Ce poate sa simta ea despre faptul ca te creste ? Poate sa o faca din distractie si poate sa te foloseasca , sau poate s-a trezit in ea instinctul matern ! Parerea mea este ca tu de pe urma acestei relatii nu ai avea decat de castigat - experientza , maturitate , seductie , etc . Sa ne spui cum a fost !
Roxana & Marc
criss spune:
quote:
Originally posted by roxanica-mamica
Daca despre femeia care are o relatie cuun barbat mai in varsta ca ea se spune ca o face din interes sau eu stiu ce alte motive , despre tine se va spune ca esti smecher si ca ai dat lovitura ! Din pacate societatea inca face diferenta astfel ! Barbatul care are o legatura cu o fata tanara este de nota 10 pt ca a reusit , iar ea este acuzata de x, y , sau z lucruri . Chestia cu relatia sexuala poate fi adevarata , caci o femeie la 30 de ani stie ce vrea , cum si de cate ori ! Ce poate sa simta ea despre faptul ca te creste ? Poate sa o faca din distractie si poate sa te foloseasca , sau poate s-a trezit in ea instinctul matern ! Parerea mea este ca tu de pe urma acestei relatii nu ai avea decat de castigat - experientza , maturitate , seductie , etc . Sa ne spui cum a fost !
Roxana & Marc
Buna ziua la toata lumea...
Scuze , dar nu ma pot stapani....
Ce-mi place mie de tine Roxanica-mamica......adica exista dragoste in cazul diferentei de varsta doar daca el e mai in varsta....invers , daca ea e mai in varsta nu exista....ea nu poate sa iubeasta un barbat mai tanar, o femeie are numai sentimente materne, poate doar sa se distreze, poate doar sa foloseasca....
Mai doresti si amanunte picante.....esti de-a dreptul....
Dar mai bine ma intreb de ce esti avida de astfel de amanunte?
Toate cele bune
Criss