mamici din Iasi (2)
Raspunsuri - Pagina 16
ymellda spune:
quote:
Originally posted by Elena I.
Despre alimentatie nu stiu ce sa cred. Ma gindeam ca sucul de fructe aduce copilului un aport de vitamine si n-are ce sa-i strice daca bea, din cind in cind, cite un pic. Am spus deja ca Erica e o smechera si nu prea primeste altceva decit laptic. Cred ca o sa-mi fie greu cind voi trece la diversificare.
Daca-ti mai aminteti ce sfaturi ai primit pe cind era Andra bebelus, impartaseste-mi-le si mie. Mi-ar fi de ajutor.
Pupici,
Elena si Erica (6.februarie)
Elena, nu vreau sa o iei ca pe un afront, Doamne fereste, dar in general pediatrii din Iasi iti vor recomanda sucuri de fructe inca de la 1,5 - 2 luni. Dar mai sunt unii care merg dupa model american sau francez si, daca ai norocul sa dai de unul din acestia, iti vor spune (asa cum mi s-a intamplat mie), ca un copil isi ia aportul de vitamine din laptele matern si, putin mai tarziu, in jur de 6 - 7 luni, are nevoie de un plus de proteine, pentru a creste.
Eu am inceput diversificarea pe la 5 luni - cu cereale de lapte, iar dupa o saptamana - supica - fierbeam carnita cu zarzavat, strecuram si ii dadeam zeama, asta vreo 5 zile, dupa care am inceput sa fac la fel, dar adaugam piureul de legume, dupa alte 5 zile i-am dat si carnita etc. Pana la 5 luni, Andra nu a baut nici ceai - laptele i-a tinut foarte bine si de sete si de foame, iar de luat in greutate in primele luni mi-a luat si cate 900 g.
Mult succes.
Speram sa venim si noi la intalneala.
Pupici
Alina - mamica - si zgatiuta - Andra
ymellda spune:
Scuze, am uitat, dar pediatra imi spune ca cei 20 ml suc de fructe inseamna sa o privez de 20 ml lapte matern, care este cu mult mai bogat in vitamine si mai sanatos decat sucul. Ba din contra, in strainatate frctele se introduc mult mai tarziu, spre 8 - 9 luni.
tinatache spune:
aaaaaaaaa, am scris 10 min la un mesaj si l-am pierdut!!!! nu pot sa cred!!! elena, era pt tine.
concluzia: alina are dreptate, subscriu, laptele tau e cel mai bun ca are de toate. Vitaminele din sucuri sunt bune, dar aceste sucuri pe langa vitamine... sunt burta goala, nu aduc aport caloric.
Eu repet, daca are cineva nevoie de o dr. buna care sa vina acasa, ca inca nu are avere de pe urma pacientilor sa-si faca cabinet, ii pot recomanda una f buna. am aplicat tot ce mi-a spus : metode de imunizara (copiii mei stau la 15 grade afara fara caciula, andra chiar de pe la 12-13 grade si nu au nimic), alimentatie (nu au avut diaree, dureri de burta sau mai stiu eu ce, lipsuri de nici un fel).
Apropo de calciu: cand am venit aici am primit o paruiala p cinste ca de ce dau copilului calciu, ca se depund ela rinichi, ca D2 si o alimentatie echilibrata sunt suficiente. am fost cam surpinsa dar pana acuma a functionat perfect. Nu stiu daca asa e bine, sau cum e in romania ca se da calciu... e doar o idee, cums e face prin alte parti.
Of, ce ma oftic ca am pierdut... elena, ai inteles ideea, asa ca nu mai continui, daca mai ai nevoie de ceva ma poti intreba pe email si te ajut cu draga inima. Apropo, cine are nevoie de ceva pt copii de aici(crema, lotiune, numai medicamente nu stiu daca pot ca imi tb reteta eliberata de aici), noi venim la vara, in iulie. Numai sa fie micut ca suntem 4 persoane acuma si masina tot aia e...
V-am pupat. pa.pa.
Cristina
tinatache spune:
POFTITI LA PARTEA A TREIA:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25209
Cristina