Grecia si Cipru! PARAKALO!
Raspunsuri - Pagina 2
Theodora spune:
Draga Catalin,
Mi-a placut tare mult mesajul tau,am simtit ca esti alaturi de mine si i-mi vorbesti.Sa-ti dau citeva replici la unele din frazele care mi-au placut:
Am iesit in oras duminica pe la pranz si am gasit strazile goale.
Duminica e o zi de familie,se aduna toti in jurul mesei,maninca,vorbesc despre ce s-a intimplat in saptamina trecuta,apoi se odihnesc putin dupa care stau la o cafea lunga si seara,in special tinerii(si fara obligatii) ies in oras,la cafea,si tirziu la un pubb sa bea ceva,un cinema.
Surpriza a fost cand am vazut ca toata viata orasului era stransa in jurul bisericii. Ei au biserici mult mai mari situate in parcuri...
Bineinteles ca duminica incepe cu biserica si au intr-adevar biserici foarte mari si f frumoase si f multe,la fiecare colt aproape poti vedea o biserica.
copii se joaca in locuri amenajate.
Aceste locuri se numesc pexnidotopi,adica locuri de joaca,unde copii sint supravegheati de personalul de acolo si parintii pot sta in loc special amenajat sa bea linistiti cafeaua...ai mei sint inebuniti dupa acete locuri. Costa 4.50E de copil si poti avea o cafea pt fiecare bilet si un suc pt copil.
In cazul in care un copil se imbolnaveste , toata familia este in jurul lui: bunicii, nasii si prietenii apropiati.
Eu de fapt am fost cu fetita in spital si pot sa spun ca zilnic se umplea salonul cu cei din famile in vizita si numai paza ii scotea de acolo. Nasa copilui statea alaturi de mama in spital sa o ajute. Tind sa generalizez, deoarece , nu am cunoscut o singura situatie ci pe parcursul a doua saptamani de spitalizare in majoritatea cazurilor am intalnit aceste relatii intre oameni.
Nici eu nu as fi descris mai bine decit tine acest gen deosebit de relatii.Nasa copilului e ca a doua mama,de fapt e mama spirituala!
Dupa ce am vizitat Grecia si am putut face o comparatie, am ajuns la concluzia ca si noi avem o tara frumoasa si oameni deosebiti dar nu stim sa ne pretuim si sa ii pretuim pe oamenii deosebiti care pentru a se pune in valoare trebuie sa plece din tara
Asta a fost cea mai frumoasa parte a mesajului!
Efharisto!
Theodora, Alexandros, Yannis 2 ani pe 03.Aprilie.2004
PASTE FERICIT!
http://community.webshots.com/user/theodorapap
Nati spune:
Visul meu era sa merg in luna de miere in Grecia,dar nu a fost sa fie, am fost in Hawaii, frumos si aici,dar tot la Grecia visez.
Poate la anul ajungem pe acolo.
Vroiam sa merg la muntele Athos, dar m-au linistit unii,cica nu se poate ca femeia sa mearga acolo.Nu-i bai! Au o groaza de manastiri si bisericute pe care le putem vizita.
Abia astept sa ajung acolo,asa va invidiez fetelor,cele care locuiti acolo .
Da nu ajung eu acolo, sa vezi daca dorm eu macar vreo trei ceasuri,am sa vizitez pana pic de oboseala.
V-am pupat!
SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!
casandra spune:
Daca imi amintesc eu bine, azi e zi de sarbatoare in Cipru. Astazi isi celebreaza independenta.
oana cretu spune:
Am indraznit sa vin si eu pe acest subiec, draga Theodora, caci, de trei saptamani consider Grecia ca o a doua patrie pentru mine, caci cineva la care tin enorm este acolo, nu departe de Athena. Si voi veni si voi citi tot ce se scrie si toate pozele care se pun despre Grecia, in speranta ca intr-o zi imi voi revedea acest membru al familiei acolo, intre voi! Pupici!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
bibi spune:
Nici ca se putea mai bine!
Pe scurt: in luna iunie sau poate chiar iulie trebuie sa ajung la Atena ca sa botez o fetitza. Este fiica unui var primar de-al meu. Mititica s-a nascut in decembrie 2004 si din pacate, datorita unor dificultati materiale, botezul ei a fost amanat pentru la vara.
Intrebarea mea era urmatoarea: daca ceremonia religioasa difera de cea de la noi? Atributiile nasei sunt aceleasica si in Romania?
Scuze daca am deviat de la subiect.Puteam sa folosesc PM, dar cred ca raspunsul la aceste intrebari va ajuta si pe voi sa cunoasteti mai bine poporul si traditia greaca.
Theodora spune:
Draga bibi,Ma bucur ca ai scris de botez,ai dreptate in ce priveste traditia greaca...
Uite multe si exacte nu stiu,deseara vine Alina.nasa lui Alexandros,la noi pt ca maine gemenii au ziua de nastere si o intreb mai multe,ea traind la propriu experienta!
Sa-ti spun ce stiu:
Trebuie sa citesti Crezul inaintea botezului,acum nu stiu cum o vei face tu,pt ca eu cred ca va trebui sa il citesti in greaca,cu orice pret trebuie sa cumperi pt copilul pe care urmeaza sa-l botezi cruciulita care i se va pune la git de preot dupa ce va fi botezat,tot setul de hainute,luminare,ulei,prosoape...astea le gasesti aici la magazine si se vind la "pachet".
In cutii special facute se vinde absolut tot ce ai nevoie pt copil si luminarea impreuna,o sa vezi aici cum e.
Cind se termina botezul si sinteti,mama si nasica cu copilul in brate in fata altarului,mama ia copilul de la nasa dupa ce preotul spune niste cuvinte(nu-mi aduc aminte exact!),si mama trebuie sa pupe mina nasei inainte de a lua copilul botezat!
Din momentul acela copilul e si al tau,esti mama lui spirituala.
Nasii se implica aici f mult in viata copilului si va fi mereu alaturi de al si il va rasfata,bineinteles!
Nu mai pot scrie acum,ai mei se tavalesc pe jos si fac karate.
Diseara mai vorbesc si cu Alina si am si o prietena romanca ...ce a botezat aici si o intreb cum a facut cu crezul!
Theodora, Alexandros, Yannis 2 ani pe 03.Aprilie.2004
PASTE FERICIT!
http://community.webshots.com/user/theodorapap
tata lu Toma spune:
Si noi suntem indragostiti de Grecia si sper sa ajungem in septembrie in Sithonia, la Vourvourou (poate dupa Olimpiada mai scad preturile).
Stie cineva daca doar Atena e afectata de "febra olimpica" sau s-a molipsit toata Grecia ?!
Aoleu cand ma gandesc la saganaki (cred ca asa se scrie)cu scoici ma apuca dorul de duca........................
Cred ca subiectul ar sta mai bine la "Calatoriile sufletului". Ce ziceti ?
Week-end placut si Copii ferciti !
bibi spune:
La multi multi ani, pentru Alexandros si Yannis!
Sa cresca mari, sanatosi si destepti! Si, daca le da Dumnezeu si noroc, atunci viata lor o sa fie perfecta!
karmen24 spune:
LA MULTI LUI ALEXANDROS SI YANNIS!FIE CA INGERASII SA FIE ALATURI DE ACESTI DOI INGERASI AI TAI,DRAGA THEODORA,IN TOATE MOMENTELE VIETII LOR!PUPICIOI PT ACEASTA MAMICA NOROCOASA!SI