Curiozitati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

STIATI CA:....( de pe net adunate)

"În medie, ovarele contin două milioane de ovule? Fiecare ovul contine codul genetic al unui număr imposibil de determinat de generatii de fiinte umane."

"Din punct de vedere fizic o femeie este aptă de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii"

"În momentul primei respiratii un nou născut trebuie să inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult"

"Mai mult de jumătate din greutatea pe care o are copilul la nastere este câstigatăîn timpul ultimelor sase - opt săptămâni de sarcină."

"Fătul visează aproape tot timpul. Cei care sunt născuti prematur vor visa mai mult la maturitate."

"În timpul primei luni de sarcină fătul are o lungime de câtiva milimetri"

"Atunci când v-ati născut aveati 350 de oase, iar după terminarea copilăriei 144 dintre ele s-au unit între ele."

"Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. După câteva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung până la urmă să aibă ochi de altă culoare"













Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

DE PRIN LUME ADUNATE

* Primele parbrize de masina, aparute in anul 1899, erau in general foarte inalte, intrucat masinile din acea epoca atingeau adesea 2 m inaltime. Realizate din sticla obisnuita, ele erau considerate ca accesorii facultative.
* Floarea cea mai aromata este cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.
* Mamiferul cu urechile cele mai mari este elefantul african; suprafata totala a urechilor sale este de 8 metri patrati.
* Doctorul Merry Delabost, medicul-sef al inchisorii de la Bonne-Nouvelle, din Rouen, este cel ce a inventat dusul, prin 1872, pentru a permite detinutilor sa aiba o mai buna igiena corporala. Era vorba de dusuri colective, dar sistemul de jetare a apei era individual.
* Cand se simte amenintat de vreun dusman, ornitorincul, mamifer ce traieste in Australia,se scufunda rapid in apa, unde poate ramane nemiscat peste 10 minute, fara sa respire.
* Sugativa a fost descoperita in Anglia in 1863, dintr-o intamplare, un muncitor uitand sa adauge clei in cazanul cu hartie cruda.
* Turul Frantei la ciclism, creat de catre Henry Desgranges, lua start pentru prima oara pe 1 iulie 1903. Continea 6 etape si doar 20 de concurenti au reusit sa treaca linia de sosire, din cei 60 inscrisi.
* Cel mai vechi dictionar cunoscut dateaza din anul 600 i.Ch. Gasit in Mesopotamia, e scris in akadiana, limba folosita de asirieni si de babilonieni.
* Girafa este animalul terestru cu talia cea mai inalta; poate atinge 6 m in inaltime.
* Prima pudra de cacao fusese fabricata pentru prima oara de catre olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.
* Singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia. In zborurile ei aproape verticale, te incanta cu trilurile asemanatoare unei soprane de coloratura.
* Baikalul este cel mai adanc lac de pe glob (1742 m ) si cu cel mai mare volum de apa dulce (23 000 km cubi ).
* In anul 1480, William Caxton publica primul dictionar bilingv englez-francez pentru "turisti". Continea 36 de pagini.
* Zaharina a fost descoperita de americanul Constantin Fahlberg, care lucra sub indrumarea profesorului Ira Remsen la Universitatea John Hopkins din Baltimore. El publica rezultatul muncii sale pe 27 februarie 1879.
* Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii; cand este transportat spre o destinatie oarecare intr-un vagon inchis si pe rute oricat de incalcite, el, odata eliberat, regaseste locul de unde a plecat, chiar si la o distanta de 2000 km.
* El cactus andante este planta care "merge ". Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate, acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet. Foloseste umiditatea atmosferei, si nu pe cea a solului.
* Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay, se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
*Ghepardul este animalul terestru cel mai rapid, el putand sa atinga o viteza de 110 km/h.
* In anul 1570, flamandul Ortelius a publicat lucrarea intitulata Theatrum Orbis Terrarum ( continand 53 de planse cu 70 de harti), lucrarea fiind considerata a fi primul mare atlas universal.
* Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic XVI, la Verailles, in 1703 si era folosit doar de rege personal.
* Cu o temperatura constanta de 40,7 °C, lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata.
* In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc "pomul dracului "), a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura.
* Bicicleta cu motor, botezata Motocyclette de catre inventatorii sai, francezii Eugene si Michel Werner, a fost expusa prima data la Salonul de la Paris din anul 1897.
* In apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate : una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive, muschi si coada. Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante "fumigene", in care se ascunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Curiozitatea zilei:

Cele 7 minuni ale lumii postate mai sus au fost scrise astfel:
1. Piramida lui Keops –pe 32 de randuri
2. Gradinile Suspendate –pe 32 de randuri
3. Statuia lui Zeus –pe 31 de randuri
4. Templul lui Artemis –pe 26 de randuri
5. Colosul din Rodos –pe 26 de randuri
6. Farul din Alexandria –pe 27 de randuri
7. Mausoleul din Halicarnasus –pe 27 de randuri.













Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Ovule pentru mileniul trei
Femeile care nu si-au facut timp pentru a da viata unui copil din cauza agendei personale foarte incarcate pot programa nasterea la orice varsta. Pentru 4 500 de dolari, o clinica britanica se ofera sa puna spre pastrare, la congelator, ovulele viitoarelor mame. Ele vor putea fi fertilizate peste ani de zile cand cariera profesionala a doamnelor nu va mai constitui un impediment in cresterea unui bebelus. Futurologii prezic pentru primii ani ai viitorului mileniu nasterea unei “industrii” de progenituri la comanda, dar si a unei piete a ovulelor. De unde femeile ajunse la menopauza vor putea cumpara celula vietii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Stiati că … ?
Acneea este cauzată de glande sebacee excesiv de active.Stimulate fiind de schimbările hormonale din corp, aceste glande produc o cantitate extrem de mare de grăsime si cauzează astuparea porilor pielii. Punctele negre sunt celule de piele moartă, colorate de melanină.


Stiati că … ?
La aproximativ fiecare sapte ani, corpul dumneavoastră înlocuieste echivalentul a aproximativ un nou schelet.


Stiati că … ?
Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. După câteva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung până la urmă să aibă ochi de altă culoare.


Stiati că … ?
Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sânge. Celulele rosii ale sângelui se formează la o rată de 2 milioane pe secundă.


Stiati că … ?
- Sângele de tip A poate primi transfuzii cu sânge de tip A si O.
- Sângele de tip B poate primi transfuzii cu sânge de tip B si O.
- Sângele de tip AB poate primi transfuzii cu sânge de tip A, B si O
- Sângele de tip O poate primi numai transfuzii cu sânge de tip O, dar este acceptat de toate celelate tipuri de sânge.
- Sângele de tip O reprezintă grupa sanguină cel mai des întâlnită.


Stiati că … ?
Atunci când tesuturile si organele sunt private de oxigen, sângele capătă culoarea albastră?

Stiati că … ?
Atunci când v-ati născut aveati 350 de oase, iar după terminarea copilăriei 144 dintre ele s-au unit între ele.

Stiati că … ?
Cresterea creierului se opreste în jurul vârstei de 15 ani.


Stiati că … ?
Pentru a desfăsura "procesul gândirii" creierul are nevoie de mari cantităti de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gândire să resimtiti aceeasi oboseală ca si în cazul muncii fizice.


Stiati că … ?
Creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte.


Stiati că … ?
O persoană sub 30 de ani inhalează de două ori mai mult oxigen decât una de peste 80 de ani.


Stiati că … ?
O persoană obisnuită respiră cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.


Stiati că … ?
Contuziile apar aproape de suprafata pielii deoarece capilarele plesnesc, apoi celulele sângelui mor, îsi schimbă culoarea si în cele din urmă organismul le elimină.


Stiati că … ?
Celulele sângelui din capilare, transportate de apă, contin oxigen si glucoză. Prin peretii capilarelor are loc un schimb chimic, prin care oxigenul si glucoză ajung în tesuturi. Concomitent dioxidul de carbon este eliminat din tesuturi în sistemul circulator. Alveolele pulmonare îndepărtează dioxidul de carbon si se umplu din nou cu oxigen.


Stiati că … ?
În aceeasi clipă în care atriul se contractă, sângele pătrunde în ventricule. El părăseste apoi ventriculul drept, îndreptându-se către plămân, după care se întoarce în atriul stâng. Sângele părăseste ventriculul stâng prin aortă si ajunge în organism prin capilare, distribuind oxigen celulelor tesuturilor. Sângele dezoxigenat se întoarce în atriul drept.


Stiati că … ?
Un singur zigot contine toată informatia genetică necesară pentru crearea unui nou organism.


Îndrăgostit de ciocolată
Feniletilamina produce o usoară stare de visare si este produsă de către creier în momentul care doi oameni sunt îndrăgostiti. Interesant de remarcat este faptul că aceeasi substantă se regăseste si în ciocolată.


Stiati că … ?
Întâmplările cele mai frecvente în vise sunt.1. Căderile; 2. Esecurile repetate în desfăsurarea unor actiuni; 3. Activităti legate de locul de muncă sau de scoală; 4. Experientele sexuale; 5. Persoana care doarme se visează ca fiind urmarită sau atacată de cineva.


Stiati că … ?
Ceara din urechi este o combinatie între grăsime si transpiratie.


Stiati că … ?
V-ati întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ati mânca fiind asezati în cap? Ei bine mâncarea s-ar duce în sus, deoarece muschii esofagului vor continua să împinga mâncarea către stomac.


Stiati că … ?
Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contractă în mai putin de o sutime de secundă.


Stiati că … ?
Depozitele de grăsimi din artere pot duce la blocarea arterelor coronariene si în cele din urmă la infarct. Pe măsură ce nivelul grăsimilor din artere creste, inima trebuie să depună eforturi mai mari pentru a asigura aceeasi cantitate de sânge prin artere cu un diametru mai mic.


Stiati că … ?
Diferenta principală dintre scheletul femeii si cel al bărbatului constă în faptul ca ea are zona soldului marita pentru a putea naste.


Stiati că … ?
În timpul primei luni de sarcină fătul are o lungime de câtiva milimetri.


Visele fatului
Fătul visează aproape tot timpul. Cei care sunt născuti prematur vor visa mai mult la maturitate.


Stiati că … ?
Mai mult de jumătate din greutatea pe care o are copilul la nastere este câstigată în timpul ultimelor sase - opt săptămâni de sarcină.


Stiati că … ?
Unghia degetului mijlociu creste cel mai repede. O unghie ajunge la lungimea normală cam în 150 de zile.


Stiati că … ?
Drumul mâncării de-a lungul esofagului durează cam 8 secunde. În medie, stomacul digeră o masă bogatăîn grăsimi în 6 ore, în timp ce pentru o masă bogatăîn carbohidrati îi sunt necesare doar 2 ore. Durata medie a digestiei în intestinul subtire este de 3 până la 5 ore. În intestinul gros mâncarea este apoi digerată timp de 4 ore până la 3 zile.


Stiati că … ?
Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprâncenelor.


Stiati că … ?
În momentul primei respiratii un nou născut trebuie să inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult.


Stiati că … ?
Atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acută. Aceasta se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie.


Stiati că … ?
Se crede că pe corpul unei persoane obisnuite cresc cam cinci milioane de fire de păr în acelasi timp. Nu este amuzant să ne gândim că oamenii au la fel de multi foliculi de păr precum gorilele? Culoarea părului depinde de melanină (pigment). Pe măsura ce îmbătrânim se secretă tot mai putină melanină si se formează mici bule de aer apărând astfel aspectul cărunt al părului.


Stiati că … ?
Se cunoaste deja faptul că inima continuă să bată dupa ce este scoasă din corp. Chiar dacă este tăiată în bucăti, muschii inimii vor continua să bată.


Stiati că … ?
Inima pompează mai mult de 3.500 de litri de sânge în timp de o oră. De-a lungul vietii inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori. În corpul dumneavoastra sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sânge.


Va este foame?
Un barbat obisnuit manânca în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.


Stiati că … ?
Stiati ca osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism care nu atinge nici un alt os?


Stiati că … ?
Mandibula este cel mai dur os din organism.


Stiati că … ?
Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intră în actiune în timpul miscării bratului.


O familie numeroasa …
Din punct de vedere fizic o femeie este aptă de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.


Stiati că … ?
În medie, ovarele contin două milioane de ovule? Fiecare ovul contine codul genetic al unui număr imposibil de determinat de generatii de fiinte umane.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Stiati ca...?

Globul pamantesc este in fiecare secunda tinta a 100 de trasnete

La sah, numarul deschiderilor este de 170 000 000 000 000 000 000 000 000 000.

O furnica poate ridica pana la de 50 de ori greutatea proprie.

Ariciul are 36 000 ace.

Omul are cca. 76 000 de fire de par pe cap.

Cainii percep mirosuri pe care le emana obiecte aflate la 15 m sub pamant .

Veverita este singurul animal cu cristalinul ochiului colorat.

Drepneaua (asemanatoare randunicii ,nefiind ruda cu ea) zboara batand alternativ din aripi.

Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete.

Greierele reuseste sa cante frecandu-si aripile una de alta.Cu cat aerul este mai cald cu atat numarul cri-cri-urilor este mai mare.Puteti masura temperatura aerului numarand cate cri-cri-uri auziti in 15 secunde.Adaugati 37 la acest numar si rezultatul va arata cat de cald este aerul unei seri de vara.Cu exactitate!

Soia contine 40% proteine si 20% grasimi, cu un procent ridicat de calorii, minerale si vitamine.In 500g faina de soia se gasesc 182 g de proteine, in timp ce, in aceeasi cantitate de carne de vaca se gasesc doar 90 g, la peste 80 g, iar la oua 56g.


Singura tara din Europa cu o limba unitara -fara dialecte sau minoritati nationale este Islanda.

Exista o specie de musca: Cephenomia al carei zbor depaseste viteza sunetului ? Ea se deplaseaza cu 1300 km/h.

Pamantenii consuma intr-o secunda: 10 tone de grau; 9,5 tone de cartofi; 1 tona de citrice; 2 tone de zahar; 20 hl de bere; 40 kg de ceai;

Plantele cultivate pe Terra ocupa in prezent cam 71% din suprafata uscatului, adica ceva mai putin de 950 milioane ha.

Fluturele de camp are o greutate de 0,025 g; totusi, catre sfarsitul verii, urmasii sai, adica omizile loate laolalta (nimai cele produse de un singur fluture ) cantaresc 225 kg.

Pe globul pamantesc exista nu mai putin de 800 000 de specii de insecte. S-a calculat ca pe un km patrat de pamant se afal 2 miliarde de insecte diferite.

Mergi la inceput