Eczema la bebei - vol III
Raspunsuri - Pagina 7
iubibubi spune:
Nicole,
bine ai venit pe forum, dar nu si la acet subiect :((. parerea mea este sa consulti in primul rand un dermatolog pt. a avea un diagnostic exact.
desi banuiesc ca ai citit tot ce s-a scris aici, imi permit sa-ti scriu cate ceva, pe scurt:
- dermatita atopica face parte din familia eczemei (desi eczema este termenul larg, de cele mai multe ori, in limbajul uzual, dermatita atopica este considerata acelasi lucru cu eczema; sunt doua mari categorii de eczeme: dermatita atopica - eczema genetica - si dermatita de contact - eczema provocata de "ceva" extern la care organismul reactioneaza alergic - un anume detergent, sapun, crema, ulei de ex.).
- daca eczema de contact dispare de obicei odata ce factorul alergen este inlaturat, eczema atopica, din pacate, este cronica si recurenta.
- pt. eczema atopica nu exista tratament de vindecare (nu se cunoaste cauza aparitiei). asa cum ti-am spus, este genetica si apare, in majoritatea cazurilor, in familii cu istoric de astm, febra fanului, alergii, eczeme. toata medicatia care se prescrie este menita sa tina eruptiile sub control: creme hidratante, steroizi (cortizon) si imunomodulatoare (elidel, protopic).
din experienta mea si a altor mamici de pe aici (tot pe scurt):
- cortizonul ajuta, dar temporar (atat timp cat il folosesti si, poate, 1-2 zile dupa stoparea tratamentului); in plus, folosirea pe termen lung are efecte negative asupra pielii (subtierea ei, spargerea vaselor capilare, imbatranire prematura etc.; la cortizonii puternici, ma refer). de aceea se recomanda utilizarea doar atunci cand e neaparata nevoie. tu ce cortizon folosesti? stiu ca pt. bebei asa de mici se recomanda cortizoni din clasa very low-potency, creme ce le poti cumpara over-the-counter (ex. hidrocortizon 1%, 0.5%)
- elidel (recomandat pt. forme usoare-medii) si protopic (pt. cazuri medii-severe), desi creme fara steroizi, tot imunoinhibitoare sunt. se folosesc dupa ce eruptia a fost stopata cu cortizon, nelimitat, ca mod de intretinere. eu am avut rezultate aiurea cu elidel si l-am eliminat definitiv.
- crema hidratanta se recomanda a fi folosita zilnic, de cel putin 5-6 ori/zi (depinde, bineinteles, de pielea copilului, cat de uscata e etc.). o mamica din canada (ange - citeste mesajele ei de la acest subiect pt. detalii legate de tratamentul folosit) a avut succes cu glaxal base (de la wellskin, crema hidratanta, hipoalergenica, fara parfum - tub verde sau albastru). poti incerca si crema pe baza de galbenele (la mine functioneaza). pediatrul ce ti-a recomandat?
- sunt mamici aici, pe forum, care au incercat cu succes tratamentul homeopat. daca te intereseaza detalii, posteaza intrebarea separat (tot in cadrul acestui subiect) si sigur iti vor raspunde.
in fine, nu te mai bat la cap. du-te la dermatolog, scrie-ne ce ti-a spus si vorbim mai multe in functie de asta. pana atunci, poti incerca:
- schimba detergentul cu care speli hainutele si lenjeria - ia unul pt. copii, fara parfum si hipoalergenic (eu folosesc seventh generation baby; nu-ti recomand dreft)
- imbraca-l numai in hainute de bumbac, de preferinta deschise la culoare
- fa-i baie mai rar, de 3-4 ori/saptamana, cu apa calduta; foloseste un cleansing fara sapun (sapunul usuca pielea) sau dove sensitive skin (cred ca la voi exista si dove pt. bebei)
- daca-l alaptezi, elimina din dieta ta alimente ce i-ar putea cauza alergii (oua, produse lactate, nuci, alune, capsuni, zmeura etc.); daca ii dai formula, discuta cu medicul optiunea de a-l trece pe formula hipoalergenica sau fara lactoza
- elimina, pe cat posibil, sursele de praf din camera lui (carti, perdele, covor, stuffed toys etc.)
hai ca am zis ca te las in pace :)) revin-o cu stiri dupa ce mergi la medic.
numai bine!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Laura _Oprescu spune:
bubilica, voiam s azic ca ange ,dupa cum stii e in Ro, si se pare ca puiul ei Robi e ok acum ...din cate am inteles e ok in legatura cu eczema ...adica nu mai are. ange a zis ca nu stie daca aerul sau mancarea ..dar ii priesc toate bine ...
sper ca si Tudor sa "pateasca" la fel...pupici
iubibubi spune:
Laura,
multam! io am zis ca daca Tudor (Andrei) scapa de bubite in RO, nu ne mai intoarcem ![]()
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
antoioana spune:
Fetelor,
voi folositi vreo crema speciala cand tineti copiii la soare?
Numai bine.
anto
iubibubi spune:
Anto,
desi pediatrul mi-a spus ca, decat sa-l dau cu sunscreen, mai bine nu-l expun la soare, anu' asta am de gand sa ma duc cu el la plaja. din cate am inteles, apa de mare si soarele fac bine la eczema, adicatelea o pun pe fuga :). din info adunate pana acum, se pare ca "vanicream" si "neutrogena" sunt cel mai bine suportate, da' asta din ce zic altii :).
iubibubi spune:
fetele care folositi Elidel:
eu vin in ro pe 31 mai si am niste tubulete (31 buc. a cate 2g fiecare; expira in aprilie/iunie 2005) pe care mi le-a facut pediatrul "cadou" si care zac de pomana la mine-n camara. eu nu (mai)folosesc elidel si poate voi aveti nevoie (stiu ca e scump in ro si poate nici compensat nu e). daca le vreti, dati-mi un mail/pm ca sa stabilim intalnirea. eu stau pana pe 19 iunie.
multa santatate va doresc!
ps cadou le-am primit, cadou le dau, of course :))
ione spune:
Buna mamici,
Si fetele mele au ,,patit,, au facut o ciupercuta la popou din cauza ca pisu este acid am folosit cu succes Nidoflor sia acum folosim Cudaten.
Succes si voua.
Ionela si gemenutele Maria si Elena
Ela-Z spune:
Buna fetelor! vad ca noi
cele care am fondat LIB inca mai suntem pe aici si din pacate ni s-au alaturat si altele.
Nu v-am mai spus nimic de Tavi deoarece a avut o perioada foarte buna, dar cum lucrurile bune nu dureaza la infinit am recidivat cu o eczema de tota frumusetea capatata in urma "infulecarii" de bucati de carne de porc. Voi stiti ca eu am renuntat de mult sa-i opresc anumite alimente si i-am dat verde la tot, ei bine a tinut destul festinul si am descoperit ca nu ne face bine carnea de porc (i-am dat muschiulet), pe care l-a infulecat pur si simplu, eram asa de fericita ca mananca incat nu am realizat ca prea mult ii face rau si ne-am trezit cu eczema urata rau. Dar ce ma enerveaza cel mai tare e ca-si rupe bubitele si are si pe maimi si pe picioare. Nu stiu ce sa-i mai fac, ca au venit caldurile si nu stiu in ce sa-l imbrac.
Incepusem sa ma obisnuiesc cu binele.
Sa-i pun pansament cu leocoplast pe ele?
Ela
danis spune:
spuneti-mi va rog, daca ati incercat tratamente homeopate, ce tratamente ati folosit si cum le-ati procurat, pentru ca ma gandesc sa incercam si asa ceva.
multumesc
si
la multi ani de 1 iunie!
mstef spune:
Danis,eu am incercat timp de doua luni si ceva homeopate la fetita mea Ioana, dar fara succes.Poate tu ai mai mult noroc; eu am fost la renumitul dr.Pavel Chirila in com.Voluntari, tel.4915133, 4915136, 4916052.Consulta si el si sotia,Maria Chirila.Homeopatele ti le dau ei, au farmacie,dar se gasesc si la alte farmacii(Helpnet).Ioana acum face un tratament de desensibilizare la alergolog si ii tin regim.Deocamdata e mai bine. Durerea cea mare e injectia de care e speriata din ce in ce mai mult!Iti doresc succes!
Ela, ma gandesc ca ar fi mai bine sa-i dai un antihistaminic care sa-i potoleasca mancarimile,leucoplastul cred ca l-ar cam irita, vezi si tu...
Mult noroc!
mstef