Eczema la bebei - vol III

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Iubilica, sa ne spui cum ii prieste prichindelului acolo, daca ii place aerul, daca ai incercat alimente pe care nu le primea bine aici, daca, daca... Cand am fost acasa cu giunior, am observat cu bucurie ca statea mai toata ziua si se tavalea prin iarba si nu avea nimic, pielea era catifelata si nici urma de uscaciune in spatele genunchilor, unde isi arata de obicei coltii eczema lui. Nu i-au crescut insa unghiile si parul, asta ca adaugire fara prea mare importanta.

Laura, regimul meu pentru stoparea eczemei, sau, mai degraba, pentru depistarea alimentului care i-o provoaca, a constat in eliminarea graului, lactatelor, albusului de ou (dupa aia si galbenusul), nuci, alune si alte nuts, si tre sa ma mai uit, ca am uitat. Eu alaptam la vremea aia, asa ca eram principala sursa de hrana pentru micutz; ulterior, doctorita ne-a declarat fericita ca nu-i de la alimentatie, stapanindu-se sa ne destainuie si cauzele. Genetice n-au cum sa fie, ca eu n-am in toata familia pe nimeni cu alergii, asa ca am ramas la concluzia c-o fi de la clima, poluare, secolul maretz in care traim, iarba, acarieni si alti extraterestri de sezon.

Tratamentul homeopat de care iti spuneam le-am luat tot eu, cate sacrificii pe mine! :-) Au fost niste pastilute de calcarea carbonica, 6 la numar, le-am luat o singura data si se pare ca si-au facut efectul asteptat, desi nu rapid, asa cum as fi dorit eu. Daca o fi fost de la tratament, daca o fi fost de la altceva, nu stiu sa-ti spun, cert e ca bebelinul acum e bine, mai face uscaciuni de piele si bubite mititele din cand in cand, dar problema mare a trecut, cred eu.
De cand a inceput sa manance, a reactionat urat la susan, moment in care am aflat ca n-ar fi trebuit sa-i dau la varsta lui (1 an si 2 luni).
Ieri l-am scapat la o capsuna, curatata de coaja, dupa modelul forumului de mamici si am stat cu ochii pe el toata noaptea, doar-doar s-o arata draguta de iritatie. Am scapat, phiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Adi,
uite raspunsul lor:
The back of our label says
2 years and older because the FDA requires that we say it.
Below is a list
of our ingredients in addition to the 1% hydrocortisone.. for you to review
with your doctor over the phone.. We have had no problems with using it on
infants as young as 2 months old :)
Because your child is young, only a
small amount would be needed only ONCE per day immediately after a bath.
Looking forward to hearing the great results after you use the product.

Ingredients are : Deioninized water, Polawax; Cetyl Alcohol, Stearyl
Alcohol, Glyeryl Stearate, Dimethicone, Propylene Glycol, Methyl paraben,
Propyl Paraben, Imidazolidinyl Urea, Benzylalkonium Chloride,
Triethnolamine, and Citric acid. In addition it contains 1% hydrocortisone
which was switched by the FDA to over-the-counter status years ago because
of it's long-standing record of safety.

Ceea ce este subliniat mi se pare chiar ciudat. Plus ca noi pana acum am folosit hidrocortizon 0.5% si asta numai cand a fost buba mare :(. Asa ca eu n-as folosi-o. Oricum, stai linistita ca n-ai dezinformat pe nimeni :). Aici deviza este TOTI...PENTRU UN LEAC!
Esti curajoasa la capitolul papa :). Eu i-am mai dat cate o linguritza de iaurt simplu organic.
Iubibubi, ce faceti mai? Ii este bine baietelului cu mancarea din Ro?
Sanatate la toti!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Ai dreptate, Antoioana, e cam dubios, cu toate ingredientele alea. Mai bine invatam din experienta altor mamici.
Si nu stiu de ce spui ca sunt "curajoasa la capitolul papa". Dac-ai sti cu cita frica ii dau fiecare fel nou de papica! Dupa experienta cu morcovul (a fost chiar primul aliment pe care am vrut sa-l introduc, la 6 luni, dupa cereale - a vomitat in jet de 5 ori in 2 ore, am fost la urgenta si nu am dormit in noaptea aia, era saracul galben la fata si fara vlaga), mi-era frica de orice. Oricum, cind ii dau ceva nou, ii dau foarte putin, cite o lingurita sau chiar mai putin, si daca nu are nici o reactie negativa ii cresc "doza" si peste citeva zile incercam si altceva. Soacra-mea, care e medic pediatru (in Romania) ma tot batea la cap de cind a implinit Edi 4 luni sa-i dau "mincare", de fiecare data cind vorbeam la telefon ma pisa cu chestia asta, dar am rezistat eroic; am citit si rascitit ca nu e bine sa le introduci bebicilor prea devreme solidele (dar nici prea tirziu). Insa pentru ca Edisor la 6 luni a fost marisor (8,900 kg si 74 cm) si m-am gindit ca nu se satura cu ce-i dau eu si cu cerealele, am inceput incet-incet diversificarea.
Si inca il alaptez. (Dar cred ca deja intru in alt subiect)
Pupici!
Adi si Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor, voi ati citit ceva de genul asta? Nu ca v-as indemna la murdarie ...

http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/328/7450/0

Adi, uite de ce am spus ca esti curajoasa: "Maninca, printre altele, cartofi, broccoli, banane, brinza de vaci, piept de pui, galbenus de ou; i-am dat si biscuiti muiati in lapte de vaca." Daca mananca ou si lapte de vaca si e ok, e super!!!
Numai bine!
anto
ps. Fetelor, voi puteti sa va vedeti profilurile? Ma refer la cele de pe forum :). Ca mie-mi da de ceva timp numai page can not be displayed :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Da, Anto, am citit si eu, chiar in mai multe locuri, nu-mi aduc aminte unde, insa se referea mai ales la astmul bronsic, si la alergii in general, nici nu m-am gindit atunci la dermatita atopica. Daca-mi pica fisa, nu-i mai faceam lui Edi baie cu saptaminile si-i schimbam asternutul si hainutele o data pe an (glumesc, desigur). Dar cred ca e adevarat ce se spune acolo, noi prea ne stresam sa nu fie fir de praf in casa, si ne spalam de 15 ori pe zi... Copiii nu sunt expusi la alergeni, si prima data cind dau cu nasul de ei, fac urit... Nici eu nu zic sa lasi copilul in murdarie, dar nici sa-i dai jucariile cu dezinfectant daca le scapa pe jos...
Pupici,
Adi si Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by lexi

Iubilica, sa ne spui cum ii prieste prichindelului acolo, daca ii place aerul, daca ai incercat alimente pe care nu le primea bine aici, daca, daca... Cand am fost acasa cu giunior, am observat cu bucurie ca statea mai toata ziua si se tavalea prin iarba si nu avea nimic, pielea era catifelata si nici urma de uscaciune in spatele genunchilor, unde isi arata de obicei coltii eczema lui. Nu i-au crescut insa unghiile si parul, asta ca adaugire fara prea mare importanta.

spre surprinderea si bucuria mea, prichindelu' s-a simtit excelent acasa!!! cu toate mastile cosmetice de noroi, apa cu lana broastei, nisip etc. aplicate cu grija pe pielicica proaspat cremuita de catre mamica cea obsedata si fricoasa :) momentul cand si-a revenit la normal (de mamica vorbesc) a fost acela cand i-a scos micutului diverse obiecte miscatoare din gurita (i.e.gandacei si furnici), cand a incetat sa-i mai spele manutele de 25 de ori/zi, cand baia saptamanala s-a transformat in 3 dusuri/zi, cand a uitat sa-l dea cu crema o zi intreaga si totul a fost ok :)

legat de alimentatie, va anuntam cu mandrie ca am trecut 100% pe lapte de vaca (varianta integral sau whole milk) si am inceput sa mancam ou (galbenus; deocamdata 1/saptamana). asta fara urmari nefaste si din proprie vointa. celelalte fructe pana acum interzise cum ar fi ciocolata, nucile, rosiile etc. i-au fost "strecurate" fara ca balaurul sa fie pe faza (eu, adica :)), da' tot fara urmari s-a lasat.

concluzia este ca eczema noastra nu pare sa fie legata de dieta, ci de mediu (vremea rece si uscata, schimbarile bruste de temperatura etc.). inca nu stiu daca asta e (mai) bine sau nu :)

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Fetelor nu am putut citi tot ce s-a scris,asa ca daca ma repet scuzati-ma!

Citesc pe un site grecesc ca ECZEMA vine de la cuvintul ZEO care inseamna FIERB,scrie ca eczema apare dupa luna a treia de viata si e ca niste pete rosii care scot lichid,puroi.De asemanea scrie ca e ereditar!

E un articol foarte lung,dar greu de tradus din pricina termenilor medicale pe care nu-i pot traduce in romaneste.

Si acum le problema mea:
Am observat de citva timp la Yannis,sub brat la amandoua maini,ceva in neregula.
Sint ca niste pete rosii,uscate,fara lichid care sint aspre la pipait si nu cred ca-l maninca,nu am vazut niciodata sa se scarpine!
Nu am ajuns inca la pediatru,asa ca nu am un diagnostic insa.
A mai avut cineva pete de acest gen la bebe?
Multumesc!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Theodora si Diana are astfel de pete, care apar si dispar, dar pe obraji, am observat ca apar mai ales dupa ce sta in soare o vreme... le tratam mereu cu Nidoflor si dipar, apoi apar iar...

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Fetelor, ma mai amestec putin pe-aici. Doar ca sa va zic ceva in legatura cu Hidrocortizonul. Acestia sunt steroizi si nu fac decat sa dea pielii aspectul de vindecare, fara a trata de fapt. Nu fac bine copiilor, nu ii vindeca, doar te fac sa te simti mai bine, ca arata mai bine, atata timp cat o folosesti. Cred ca fiecare dintre voi trebuie sa caute cauzele problemelor, caci vindecarile miraculoase cu hidrocortizon nu sunt decat aparente.

Sper sa nu va fi suparat pe mine.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Fetelor a incercat cineva Bioptronul?
eu din pacate l-am folosit o saptamana si aproape trecuse de tot, am fost nevoite sa-l dam cuiva si abia acum il avem din nou si il vom utiliza mai multa vreme...

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput