Exista avantaje ale nasterii prin cezariana?

Exista avantaje ale nasterii prin cezariana? | Autor: anida67ro

Link direct la acest mesaj

Doamnelor,

Cum am deja 7 luni de sarcina, momentul nasterii se apropie si as vrea sa stiu daca cezariana are si ceva avantaje nu doar dezavantaje cum am cam citit peste tot. Mie mi-a fost indicata din motive medicale insa doctorita mea desi ma are sub urmarire de peste un an, inca nu este decisa definitv.

Cum sunt la prima nastere ( dar tarzie, pt ca am 36 de ani) si cum nu am suferit nici o interventie chirurgicala sunt putin speriata.

Poate cineva sa imi dea un sfat?

Multumesc,

Anida

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Helo Anida,eu am 8 luni dar de pe la 7 jumate mi-a recomandat cezariana doctorita.Eu am dus sarcina la pat fiindca a fost mai tot timpul pericolul de avort.si eu am 34 de ani si mi-a explicat doctorita ca e mai bine cu cezariana fiindca sunt la prima nastere si la virsta asta s-ar putea sa nu ne dilatam cit trebuie si in general pentru bebe e mai bine ca nu se streseaza si in caz de nedilatatie nu sunt pericole(forceps si altele).Si mie mi-e un pic groaza dar daca e mai bine pentru bebe, asta e.
Mie imi displace faptul ca n-o sa ma prea pot misca in voie sa am grija de el in primele zile.Va fi destul de greu fiindca am inteles ca ai cam ceva dureri dupa.
Dar tocmai am citit la mamici de martie -aprilie ce rau s-a rupt o tipa care a nascut natural , nu extern ci intern, si ca au cusut-o vreo juma de ora si ajung la concluzia ca stam bine cu cezariana.Macar aici taieturile sunt controlate.
Iti doresc numai bine si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

daca stii ca vei naste prin cezariana atunci vei stii unde, cind, cu cine, cum vei naste; vei stii cu ce medici, vei stii poate si ce asistente vor fi la reanimare in tura samd; vei scapa de multe ginduri rele, de mult stres si asta iti va fi de mare ajutor in zilele de dupa nastere; ar trebui sa te documentezi daca poti si la fata locului, sa vizitezi spitalul sa vezi care salon unde e, reanimarea, lauzia, nou-nascutii, si sa afli si obiceiurile (bune/rele) locului...te vei simtii stapina pe situatia si asta e tare bine, nu?
cel putin eu asa am gindit si a mers bine, de doua ori...
trebuie sa stii ce inseamna cezariana si recuperarea dupa, si daca medicul zice ca esti apta , go...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Avantaje? Nu iti asumi raspunderea nasterii pentru ca altii fac treaba asta in locul tau. Spre deosebire de nasterea naturala, la cezariana ai un rol pasiv, te lasi pe mana celor care te opereaza si daca ai deplina incredere in ei, atunci poti fi linistita.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Sigur ca exista avantaje ! Exista avantaje si dezavantaje indiferent de tipul nasterii. Uite aici un subiect asemanator de pe Interzis barbatilor in care allya a dat un raspuns f documentat in leg cu av./dezav. :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23900

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Alina, daca tot ai pomenit de rupturi la nasterea naturala, eu cunosc personal pe cineva care a nascut normal si in ultima faza a expulziei s-a rupt in asemenea hal incit a stat pe masa de operatie 12 ore, viata atirnindu-i de un fir de par. Medicii spun ca nu mai poate avea copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Draga Anida67ro, eu am nascut prin cezariana la 32 ani in Romania(2002), sint bucuroasa ptr. ca copilul meu nu s-a chinuit si eu sint super bine, operatia nici nu se vede, burtica s-a retras ,parca nici n-am avut burtica vreodata.Dupa operatie au fost 1-2 zile un picut mai greu cu sculatul din pat si mersul la toaleta, dar am alaptat din ziua a doua, si nu am avut complicatii post operatorii, sau infectii etc.Sfatul meu e sa nu-ti faci probleme, in cazul in care dr. tau te sfatuieste intr-o anume directie, gindeste pozitiv, la urma urmei nu conteaza ce cale vei urma cu nasterea ,ce e mai important e ca atunci cind o sa-ti vezi puiul linga tine,vor trece toate si nu-ti va mai pasa de nimic.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu i-am nascut pe amandoi cu cezariana, am alaptat chiar de a doua zi (pe primul 9 luni iar la al doilea inca mai alaptez ). Intr-adevar te misti mai greu la inceput dar in timp durerile se estompeaza si ramai cu minunea.

Daca asa este mai bine ptr tine si ptr bb, nu iti face probleme. VCu dilatatia nu stiu ce sa spun, insa daca nu este nici un motiv medical de ce nu incerci intai natural si daca vezi ca nu se poate sa te operezi? Spun si eu Acum bineinteles ca dr tau hotaraste si tu.

Oricum ar fi sa fi sanatoasa si tu si bb si nastere usoara.

Paste fericit !!!

Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)

Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu am nascut in februarie 2003 prin cezariana{bebe era in pelviana},fara probleme.Primele 3-4 ore esti cam ametita,apoi 2-3 zile te dai mai greu jos din pat{in spitalele din RO paturile sunt ingrozitoare),dar,de atunci,nu am avut absolut nici o problema.Cicatricea abia se mai vede,pe bebe l-am alaptat fara probleme.Si eu eram la prima operatie si mi-era cam frica(de anestezie in special),dar am avut un medic super.Nu-ti mai fa atatea griji,bebe oricum trebuie sa apara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Oricum ai naste iti va fi ceva mai greu primele zile sa ai grija de bebe, sa-l ridici, sa-l alaptezi. Mai grea decat durerea este oboseala, pt ca sunt rare cazurile cand ai un bebe intelept care sa te lase sa dormi intreaga noapte dupa ce l-ai nascut.
EU am nascut cu cezariana in sept 2003, seara la ora 19, iar dimineata urmatoare la 8 m-au bagat in rezerva cu bebele si de atunci eu am raspuns total pt el si m-am ocupat numai eu, iar el din prima noapte se trezea la 22 si se mai culca la 5 dimineatza. Asta mi s-a parut cel mai dificil, sa fac fata oboselii, cumulate cu jena unei burti taiate. Iar burta se reface usor, la mine acum se mai vede o linie roz de cca 5 cm. E cazul sa-ti mai zic ca la 3 saptamani dupa nastere eu imi doream sa-i fac o surioara?!?! E adevarat ca e mai greu de pus in practica acum, dar cu putina rabdare....si inca un "amanunt": fac 35 de ani si eu, peste o saptamana!
Hai sanatate si o nastere usoara si din care sa ramai numai cu amintiri placute!

danat si bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput