Marea Britanie a oprit acordarea vizelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Ambasada britanică anunță că vizele pentru România au fost suspendate

Toate cererile de viză din România pentru Marea Britanie se suspendă cu efect imediat, cu excepția cazurilor excepționale și medicale, precum și pentru a fi lângă familie în caz de deces sau de pericol de moarte, a informat marți Ambasada britanică de la București. Potrivit sursei citate, decizia este urmare a unui anunț făcut pe 30 martie de ministrul britanic de interne, David Blunkett, în Parlamentul de la Londra.
(București, 30 martie, Rompres)

MAE solicită părții britanice să anuleze în cel mai scurt timp posibil măsurile de anulare a vizelor

Ambasadorul Marii Britanii la București, Quinton Quayle, a fost convocat marți seara la secretarul de stat în MAE George Ciamba în legătură cu decizia autorităților britanice privind suspendarea acordării vizelor pentru cetățenii din România și din Bulgaria.
Cu acest prilej a fost exprimată nedumerirea și preocuparea autorităților române în legătură cu această decizie, care afectează în mod nejustificat cetățenii români, și s-a solicitat ca partea britanică să anuleze în cel mai scurt timp posibil măsurile anunțate, a informat MAE.
"Aceste măsuri sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât colaborarea dintre ministerele de interne român și britanic se desfășoară în cele mai bune condiții, inclusiv pentru prevenirea cazurilor aflate în prezent în dezbaterea politică de la Londra.
Avem speranța că această situație va fi gestionată în spiritul relațiilor bilaterale excelente dintre țările noastre. De asemenea, s-a exprimat ambasadorului britanic disponibilitatea autorităților române pentru sprijinirea anchetei legate de aspectele investigate", afirmă MAE.

(București, 31 martie, Rompres)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Românii primesc iar vize pentru Marea Britanie, din 13 aprilie

Guvernul salută decizia Marii Britanii de reluare a serviciilor consulare la București pentru cetățenii români, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Despina Neagoe.

Guvernul Marii Britanii a decis reluarea procesului de acordare a vizelor pentru majoritatea categoriilor de solicitări de viză /turistică, de afaceri și ședere/ începând cu data de marți, 13 aprilie.

Executivul salută și decizia Ambasadei Marii Britanii de a prelungi programul de lucru al secției consulare în zilele de marți, 13 aprilie, și miercuri, 14 aprilie, afirmându-și disponibilitatea de a continua cooperarea cu Marea Britanie pe linia combaterii imigrației ilegale.

Guvernul își exprimă dorința de a colabora cu autoritățile britanice în investigarea cazurilor care au determinat aplicarea de către autoritățile de la Londra a acestei măsuri, care a pus un număr mare de cetățeni români în situația de a nu putea călători în Marea Britanie.

București, 7 apr. Rompres

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Fetelor din Marea Britanie!

Nu am mai deschis subiect separat, dar sper sä mä poatä lämuri cineva aici!
Pot cälätori in Marea Britanie tinand cont cä in Suedia nu am incä viza permanentä (care se acordä dupä 2 ani)?
Mai exact, am primit vizä pe durata de un an, dupä care se va prelungi incä un an panä la acordarea celei permanente.
Unde in Marea Britanie trebuie sä sun si sä intreb? Stiti vreo adresä webb unde mä pot informa.

Multumesc!

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Salutare,
Daca n-ai drept de rezidenta in Suedia, mi-e teama ca ai nevoie de viza, dar nu sint sigura. Trebuie sa suni la Ambasada Britanica din Suedia - cei de la Consulat o sa-ti spuna ce si cum... Trebuie sa aiba si website.

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Mergi la inceput

Miruna, eu drept de rezidentä am aici, dar pasaportul e tot cel romanesc, panä trec cei 2 ani!
Caut si eu pe net intre timp!
Mersik!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

pe pasaport rom iti trebuie viza. nu cred sa ai probleme fiind rezidenta la suedezi...

...desi consulatul de la bucuresti bag sama ca a capiat... si acu' sa-mi descarc si eu sacu' ca mi-ati dat apa la moara: i-am facut invitatie prietenei mele sa vina la noi in vara asta, a fost acum 2 zile dupa viza si... au refuzat-o! sunt in proces de luat de gat cu birocratia, asa mi-o fi horoscopul, ma simt ca la puscarie, nu am drept de vizite...

Mergi la inceput

Voljena, nu stiu de ce sunt asa dezorientati cei din ro. Am pätit-o si eu cand incä faceam "naveta" Ro-Se ....una mi-au spus la telefon (am format un nr scurt cu 9 in fatä) si alta am aflat cand, printr-o cunostintä, am intrebat direct pe cei din in vamä.
O sä sun luni pt. cä am gäsit adresele si nr. de telefon ale consulatelor britanice. Multumesc!

Sper sä se rezolve si cu viza prietenelor tale!
Te pup!

Mergi la inceput