TOXOPLASMA

TOXOPLASMA | Autor: blondiemonyk

Link direct la acest mesaj

am facut tratament pt.toxoplamoza si vreau sa stiu daca e posibil sa dea analiza negativa dupa numai 50 de zile de tratament tinand cont ca la inceput aveam 365 de unitati si dupa 10 zile de tratament mi-a scazut doar cu 20 de unitati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Eu zic ca...bine ca ai scapat si ti-a iesit negativa...restul nu mai conteaza...

Si bine ai venit la aspirante!! De cat timp incerci??

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Buna
Ce tratament ai urmat?

licuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Fetelor,
Cum interpretati voi analizele de mai jos? Nu am reusit sa ajung la doctorita mea cu ele pentru ca este in concediu. Pina se intoarce parca nu am rabdare. Poate ma lamuriti voi. Este cazul sa imi fac probleme?

ELISA IgG in toxoplasmoza / pozitiv (0,645)
ELISA IgM in toxoplasmoza / negativa (0,120)
Aglutinare macroscopica cu antigenul Patoe inactivat (RAR) – negativ
Aglutinare ultramicroscopica cu antigenul Patoc viu (RAM) – negativ
Rubella IgG (cov-0,182 ser-0,502) – pozitiv
Citomegalovirus IgM (cov-0,213 ser-0,211) – negativ
Citomegalovirus IgG (cov-0,150 ser-0,354) – slab pozitiv
Determinare anticorpi anti Coxiella burnetii – R.F.C. – negativ
Determinare anticorpi anti Chlamydia trachomatis ELISA – IgM – negativ
Determinare anticorpi anti Chlamydia trachomatis ELISA – IgG – pozitiv la limita – mi se recomanda repetarea testului peste 2-3 saptamini
Brucella – negativ
Listeria 1a – titrul 1/160 – recomandare control peste 14 zile

LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

din cate stiu IgG indica o infectie veche, adica ai avut ceva mai demult, in trecut, iar IgM indica o infectie recenta, prezenta. la tine IgM a iesit negativ la toate, ma gandesc ca este un semn bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Pe langa cele spuse de TIA..care sunt corecte...mai adaug doar ca si eu am listeria tot 1/160...am repetat-o de vreo 4 ori pana acum...si e mereu la acceasi valoare...ea nu reprezinta un factor de infertilitate, numai ca atunci cand vom ramane insarcinate va trebuii sa facem analiza asta in fiecare luna..

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri.
Va doresc toate cele bune.

LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Buna

blondiemonyk
Ce tratament ai urmat?
Urmeaza sa fac si eu un tratament cu rovamycina 3/zi-10zile.
Durata tratamentului mi se pare cam scurta.
A mai facut cineva acest tratament? Este eficient?

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Mie de mica mi-au placut pisicii. Asa ca nu aveam cum sa scap de toxoplasmoza. Mi-am facut analizele si igg pozitiv, igm negativ. Am urmat 3 luni tratament cu summamed si rovamicina, summamed fiind un antibiotic extrem de puternic. Mi-am dat peste cap tot organismul datorita prostiei unui medic, pentru ca de fapt eu nu ar fi trebuit sa fac tratamet! Infectia a fost candva, am anticorpii, dar acum nu mai este nici un risc. Asa ca avetigrija daca aveti igm negativ in nici un caz nu faceti tratament! E OK asa ca inseamna ca nu o mai puteti contracta in timpul sarcinii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna,

Subscriu la ce a spus nicole 74. Dupa ce am pierdut o sarcina oprita in evolutie la 11 sapt, mi-am facut diverse analize si aveam titrul IGG pentru toxoplasma si CMV pozitiv cu valori f mari.
Am fost la 3 medici celebri altfel care pe rand:
- prima mi-a dat sa fac tratament cu rovamicina: o mare porcarie deoarece titrul igG insemna ca ma imunizasem ptr toxoplasma si nu avea sesns sa mai fac tratament
- a doua mi-a zis sa raman mai intai insarcinata si apoi sa fac tratatment - mi s-a parut o aberatie
- al treilea (eram deja insarcinata cu bb Ilinca) mi-a zis ca mi-am ales un moment prost ca sa raman gravida si ma trimitea la Clinica de boli infectioase Colentina sa stau de vorba cu un prof pe probeleme de parazitologie
In sfrasit m-am dus la dr Lemnete care m-a linistit spunandu-mi ca astea sunt niste prostii: deci nu are sens sa tot repet analize si nici sa urmaresc titrul unor anticorpi IgG.

Sfatul meu ar fi: daca aveti vreun dubiu, sa mergeti mai bine la un medic de la un laborator : Colentina sau Cantacuzino care are timp sa citeasca, cerceteze aceste probleme deoarece unii medici habar nu au despre infectii cu Lysteria, CMV, toxoplasma, mycoplasma si recomanda chiar avort terapeutic unde nu e cazul.

Numai bine,

Corina si bb Ilinca 1 an

http://community.webshots.com/album/102112374prZfDZ

Mergi la inceput