Fetelor care este diferenta dintre infertilitate primara si infertilitate secundara. Mie m-i s-a pus initial diagnosticl de infert. primara, si acum m-i l-a schimbat in secundara. Am inteles ca e mai bine, dar tot nu pricep diferenta.
Luminati-ma voi, fetelor, care sunteti mai invatate.
Mersic.
capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
Eu stiu ca sterilitate primara inseamna cand nu ai ramas niciodata insarcinata...si cea secundara cand ai avut in trecut o sarcina indiferent de ai dus-o sau nu pana la capat din diverse motive!!!
Claudia
Gasesti mai mult aici http://www.iubire.md/ro/plan/infertilitatea.shtml
"Care sunf formele infertilitatii?
Deosebim 2 tipuri de infertilitate: primara si secundara. Initial, infertilitatea a fost considerata o problema a femeii. In realitate, cauza infertilitatii din partea barbatului a fost gasita in nu mai putin de 50% cazuri.
Daca femeia nu a fost gravida niciodata, atunci se vorbeste despre infertilitate primara.
Daca femeia a fost gravida macar o singura data, indiferent cu ce s-a terminat graviditatea : cu nastere, avort, avort spontan sau sarcina extrauterina, este vorba despre infertilitate secundara. Clasificarea data se atribuie nu numai femeilor, dar si barbatilor. In cazul lor, infertilitate primara se considera atunci, cind dupa un an de contact sexual neprotejat nu a survenit sarcina, iar anterior de la acest barbat nu a ramas insarcinata nici una din partenerele lui.
Secundara se considera infertilitatea cind pacientul are copii sau din relatia sa cu partenera actuala (sau altele). Barbatii cu infertilitate secundara au in general, un pronostic mai bun al fertilitatii viitoare. "
Melania
PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!