tot despre soacra,poama acra!!!
Raspunsuri - Pagina 4
casandra spune:
Cordonul ombilical a fost taiat demult, atasamentul fata de parinti e bine sa ramana pentru totdeauna. Mi se pare nedrept sa intoarcem spatele parintilor, doar pentru ca ne-am casatorit, si mai nedrept mi se pare sa cerem lucrul asta partenerilor.
Nu zic ca parintii trebuie sa fie prezenti permanent in viata noii familii, dar nici tratati ca simpli vecini, sau ca rude indepartate.
Simona_B spune:
ubscriu Anca! La un moment dat, a se citi casatoria, cordonul ombilical trebuie taiat, dar asta ar trebui sa fie decizia sotilor, daca se vor barbati si nu baietei.
Eu nu am aceeasi situatie, si ii multumesc lui Dumnezeu pt soacra pe care o am. In primul rand ma respecta si o respect. Chiar daca in trecut a facut niste aluzii care nu o priveau, am spus atunci ce aveam de spus, fara a jigni, si am stiut sa apreciez pozitia sotului meu, care ma sorbea din ochi.... Am apreciat mereu ca a fost si este o mama adevarata, care se bucura de fericirea copiilor ei, si se necajeste pt necazurile lor. Incerc sa o inteleg cand am impresia ca nu imi convine ceva, judecand si eu ca o mama, si apreciez ca incearca si ea sa ma inteleaga, la randul ei. La ultima vizita in tara m-a rasfatat cred mai mult decat pe fii-su, sotul meu, gatind mereu ce imi poftea inimioara, ar mai fi muuulte de spus dar concluzionez spunand ca ma simt nu doar acceptata, asa cum am simtit din prima clipa, ci si iubita si cred ca nu exagerez cu nimic spunand-o!
Toate spre bine, pt ca dupa experienta nefasta a mamei mele cu soacra ei, si cu toate rudele tatalui meu, nu as fi putut da dovada nici de cea mai anemica tentativa de diplomatie intr-o relatie de forma.Mamei mele i s-a zis de catre soacra-sa ca e normal ca tatal meu sa dea banii maica-si, ca doar ea l-a crescut!., si asta asa, in fata, direct! si multe sunt cele pe care le-am vazut suferite de mama mea... Au avut si socrii ei o calitate, aceea de a ma fi iubit mult pe mine...Asta cu siguranta ca a fost alinarea, dar si crucea mamei Oricum, ea, care a suferit din cauza soacra-sii, la fel ca si soacra mea, dealtfel, a invatat sa fie soacra fara a avea nevoie de retusari. Unele "bate in balta" fara rautate insa, am invatat si eu, si sotul meu, sa le trecem cu vederea acestor femei deosebite din viata noastra!, chiar daca, fiecare cu mama lui suntem uneori sarcastici, dar le iubim!!!
buli spune:
Casandra, nu zic ca trebuie tratati ca simpli vecini, dar trebuie sa invete ca baietii lor (si de ce nu, fetele lor) au crescut si trebuie sa aiba propriile decizii. in unele cazuri nu e deloc asa si asta e sursa de discutii neplacute.
nu e vorba de mine, la noi soacra mea zice mereu ca sa facem cum credem noi numai sa fie bine si noi sa ne intelegem.
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
Tinabeve spune:
Bendis, eu cred ca problema nu este lipsa ta de diplomatie, ci nehotarirea sotului: e barbat la casa lui sau e baiatu' mamii pina la adinci batrineti?
Sotul meu are o atitudine impaciuitoare, fara sa existe propriu-zis un conflict. Ne despart de mama lui vreo 200 km, ne vedem destul de rar si fiecare are niste circumstanta atenuante beton pentru greselile pe care le facem: ea cu batrinetea care e cit se poate de parsiva, eu cu tineretea si cu lipsa de experienta.
Deci: sunt de acord cu Buli, dar nu la modul radical - nici nu ne iubim la nebunie, nici nu ne urim cu strasnicie!
Tina
Speranta moare ultima.
casandra spune:
Nu zic, asa ar fi cel mai bine, ca parintii sa respecte deciziile copiilor. Uite, noi avem pretentii ca soacrele sa ne inteleaga, sa stea deoparte, dar care sunt pretentiile de la noi vis-a-vis de dumnealor? Parerea mea e ca inainte de a avea pretentii de la altul, trebuie sa ai pretentii mai mari de la tine. Daca tu nu te poti pune in pielea ei, nu are rost sa ii ceri sa te inteleaga. Lipsa de diplomatie nu ajuta.
----
Dar ce e mai trist este ca sotul meu o divinizeaza.
----
De fapt eu am postat doar pentru a atrage atentia ca atasamentul fata de mama e normal si nu un motiv de tristete. Nu are rost sa iti pui sotul sa aleaga intre mama si sotie, pentru ca mama va fi prezenta mereu in sufletul lui. Daca il indepartezi de ea, risti sa aiba el resentimente fata de tine.
try spune:
De cele mai multe ori problemele intre parinti/socri si tinarul cuplu apar ca urmare a faptului ca parintii/socrii nu stiu sa-si limiteze interventiile in noul cuplu. Poate ca uneori faptul ca se baga tot timpul in sufletul copiilor vine din dragoste si incapacitatea de a realiza ca exista niste limite in a-si baga nasul in oala tinerei familii. Alteori pur si simplu sunt mame posesive care nu-si pot controla sentimentele si iesirile. Alteori, si mai rau, pentru ca nu-si plac nora/ginerele sau nu au fost de acord (tacit sau mai putin tacit) cu casatoria respectiva si atunci actioneaza in consecinta.
Nu intoarce nimeni spatele parintilor doar din nerecunostinta sau pentru ca e cool sa nu mai mentii legatura cu parintii. De regula astea sunt consecinte ale unor relatii dezastruoase in care nu se poate gasi o solutie viabila si constructiva. Parintii cateodata au acest sentiment ca, fiind copilul lor, au dreptul de a interveni in tanara familie. Cateodata continua sa-si priveasca fiul/fiica de 30 de ani tot ca pe un copil de 10 ani, incapabil sa-si decida propria viata. Exista si din partea nurorilor din start o anumita reticenta in privinta unei bune relatii cu soacra si asta cateodata nu ajuta la imbunatatirea relatiei. Oricum, parintii care au stiut sa-si respecte copiii si deciziile lor, care au stiut sa ofere o anumita libertate si independenta (morala si sentimentala) noului cuplu, au avut numai de castigat.
12 sapt DNP 1 nov.
AAM spune:
Try sunt perfect de acord cu tine .
La mine problema nu sunt socrii pentru ca ei isi vad de treaba lor , dar tata din pacate are impresia ca il terorizez pe iubi si asa ca imi da tot felul de sfaturi si cand vede ca nu il ascult se supara.Bineinteles ca nu ajungem la certuri si situatia e sub control .Dar ce bine ar fi daca ar avea incredere in mine si ar vedea ca am o relatie minutata .
Pupici !
bendis spune:
In esenta fiecare dintre noi are dreptate.
Dar mai zic ... drumul spre iad e pavat de bune intentii.
Cat despre cordonul ombilical cred ca exista si acum intre sotul meu si mama lui. Nu-mi doresc sa-l "atrag" de partea mea, nu vreau sa nu o respecte sau sa nu o iubeasca... E normal sa-ti iubesti parintii doar ca trebuie sa stii ca in momentul in care se intemeiaza o noua familie sa stii sa faci diferenta intre cele doua iubiri, sa nu lasi parintii sa se interpuna intre tine si el.
In acelasi timp mai zic ca nu e normal ca o soacra sa te intrebe de ce te-ai culcat TOCMAI cu baiatul ei. Ori cate sacrificii a facut si face pt. copilul ei faptul ca mi-a cerut socoteala pt. astfel de "lucruri" este impardonabil.
Bendis
http://photos.yahoo.com/dianabalas
petra spune:
A pune niste limite, in amestecup parintilor si socrilor in viata personala de cuplu, nu cred ca este o dovada de raceala, sau de distantare de ei. Pur si simplu fiecare are principii si idei dupa care-si duce viata, si nu prea sunt intotdeauna identice cu cele ale parintilor.
Eu si pe mama mea am rugat-o sa-mi respecte deciziile, a intels ea un pic mai greu dar a inteles pana la urma. Cu soacra, cam bagareata de felul el, sub masca binevoitoare si zambareata, am avut o discutie destul de dura, doar intre 4 ochi, unde i-am expus clar ce vreau si ce ma doare.Luata prin surprindere a prins educatia, si este buna si acum chiar la atatia km. distanta!
ralualexandrei spune:
Soacre ,de-ar da Dumnezeu sa fie toate ca mama , ce bine ar fi!Daca am o discutie sau o divergenta cu sotul meu ori se face ca nu aude (asta cand am eu dreptate) ori ma trage deoparte si imi face capul calendar cu greselile mele.Cat despre soacra -mea , exact cum zici tu , in fata miere si lapte si pe la spate creeaza intrigi si scandaluri. Mi-a facut viata imposibila timp de 8 ani dar acum s-a terminat pentru ca am avut o solutie inedita pentru a o demasca si a-l face pe sotul meu sa intelega ca nu doresc sa ii despart dar nici nu pot suporta sa imi conduca viata dupa bunul ei plac.Noi locuiam impreuna cu ei si am considerat intotdeauna ca familia sotului trebuie sa fie si a ta,si m-am comportat in consecinta . Faceam toata treaba in gospodarie inclusiv tot ceea ce tinea de ingrijirea celorlalti copii ai ei. N-a fost bine , nimic din ce faceam nu era bine si am inceput sa ma satur si sa ii raspund ,rezultatul interminabile scandaluri intre mine si restul lumii pentru ca ii starnea pe fiecare impotriva mea inclusiv pe sotul meu.In timpul unei discutii cu sotul meu i-am spus ca indiferent ce as face parintii lui nu vor fi multumiti.Nu m-a crezut a spus ca am partea mea de vina .OK.Atunci am facut un pact : timp de 6 luni fac totul pentru a le intra in voie si nu le mai spun nimic indiferent ce scandaluri fac ei si daca nici asa nu se potolesc ,sunt libera sa fac abstractie de ei si din gura lui nu vreau sa mai aud vreodata un repros . Asa am facut si bine am facut ,nu s-au potolit ,sotul s-a convins de bunele mele intentii, i-am tratat cu indiferenta o perioada,iar acum socrul ma respecta si ma iubeste iar soacra nu mai are loc de intors.
andrei