La France (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

marar-aneth- se gaseste doar uscat la mirodenii, sau congelat, tot acelasi raion. Leustean nu am vazut.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by piatra lunii

exista leustean si marar aici, ca eu n-am vazut? Nici macar in piata. De loboda sa nu zic, ca poate nici atat, nici in Dk n-o aveau,dar restul?

Exista, la marar ii zice aneth (frunzele) si fenouil (radacina). Se gaseste si proaspat si uscat, cum vrei. Leustean se gaseste putin mai greu, il cheama livèche (l-am gasit eu la un magazin de gradinarit sub forma de radacina, ca sa-mi pun in gradina) dar la ciorba poti pune céléri-branche (frunze de telina), céléri-rave (radacina de telina), navets (napi), iese o ciorba foarte buna si asa. Ah, si patrunjel (persil).
quote:
Va rog sa ma iertati ca postez fara sa mai am nimic de spus dar eu sint tare superstitioasa si mesajul cu nr trecut (666) e nefast pentru mine si nu-l suport!
Superstitioaso!

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Multumesc, uite o sa mai caut macar aneth verde, daca se gaseste mai des, oricum i-am zis si eu mamei mele sa-mi aduca seminte cand vine incoace, sa-mi plantez in gradina :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Aoleu cu mararul asta! Sa vedetzi faza: ma plang eu la colege ca nu gasesc decat marar uscat. Si a doua zin sefa mea de projet, fine cu o legatura de marar, cumparata din piata, de la tzarani. Wow wow, ce fericire. Merg acasa si fac o mancarica si pun marar. Peste cateva zile, iar o legatura de marar... (pe bani evident, 1,8€ legatura) Fac o fasolica.. Peste cateva zile, iar o legatura de marar... De data asta am inceput sa ma enervez... i-am zis merci, dar ca totusi... eu nu mananc marar pe paine :D... Peste cateva zile... iar o legatura!!! Atunci mi-a sarit tzandara!!! I-am zis CLAR ca eu NU MAI VREAU MARAR!!! :))si de atunci s-a potolit.. Si eu nu mai am marar proaspat :((.. Tot din ala uscat folosesc :D

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

oLo draga, dar se gaseste marar verde si la supermarché, rayonul de legume si fructe, ce-i drept nu intotdeauna...

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Olo,puteai sa congelezi mararul verde!!Si aveai toata iarna!!!
Gravidutele,ati facut declaratia de gravida?Trebuie facuta pina la 10 saptamini de sarcina,fara asta nu aveti dreptul la alocatia jeune enfant!!
Daca la ginecolog trebuie sa asteptati pina la rendez vous,puteti face declaratia la orice medic generalist!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

O analiza de sange pt. sarcina, costa 54€, fara trimitere de la doctor, asa ca mai bine platesti un generalist, ca tot te ramburseaza. Sfatul meu este sa nasti la un spital, iar doctorul gynecolog sa fie tot la un spital, asa esti scutita de plati si rambursamente, si fiche de consultatie si etichete. Nu uita sa faci declaratia, asa cum spunea si Corina o poti face si la un medic generalist. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Fetelor,
va multumesc pt sugestii si sfaturi care imi sunt foarte utile cum sunt cam novice in domeniu. Am asigurare medicala foarte buna, deci voi fi rambursata. Inteleg ca nu conteaza daca ma duc direct la gyneco sau trec mai intai pe la un generalist. Dar as vrea sa stiu mai multe despre aceasta declaratie de gravida, in ce conditii se face si de unde iau formularul; sau cum se procedeaza? Puteti sa-mi recomnadati si mie un gynecolog bun sau o clinica aici in Toulouse? (daca stiti bineinteles)Anul trecut in vara am fost la unul pt un control de rutina dar as prefera sa mai merg la el. Sunt putin cam speriata mai ales ca am vazut pe forumul aspirantelor ca multe fete au avut sarcini orpite din evolutie. Sper ca mie sa nu mi se intample acest lucru. pupici

Anca

Mergi la inceput

Mergi putin pe site-ul magrossesse. com sau fr, nu mai stiu sigur, trebuie sa fie ceva top al maternitatilor, cat despre asigurare, si la spital platesti, iti trebuie asigurare, dar nu te mai ocupi tu de hartii.

Mergi la inceput

Incearca, Dama si magicmaman.com,sau babyclub.

Mergi la inceput