dintisorii au iesit strambi!e normal?
Raspunsuri - Pagina 2
Jeff spune:
Si Anna-Luciana are dintisorii strambi. Taticul zce ca de la zymafluor, el stie foarte bine (a studiat) ca acest supliment de fluor are marele avantaj ca fereste de carii, dar si dezavantajul ca poate favoriza cresterea dezordonata a dintisorilor. El explica mecanismul prin aceea ca, organismul primind fluor suplimentar, tinde sa inlocuiasca calciu din dinti cu fluorul. Fluorul fiind mai dur decat calciul, deci mai inflexibil, rezulta o dezordine de crestere, pentru ca nu mai exista o maleabilitate de material (o sti el ceva, este stomatolog, doar !).
Ar mai putea fi o cauza: copilul sa fi mostenit maxilarul unui parinte si marimea dintilor de la celalalt: daca mosteneste un maxilar mic si niste dinti un pic mai mari, este logic ca acestia sa nu mai incapa f. bine.
Melania & Anna-Luciana.
melania
Marina spune:
carrie...se indreapta singuri...cel putin la noi asa s-a intamplat. Mariei i-au iesit primii dintisori aproape perpendiculari pe gingie...am fost la 3 dr si toti au zis sa stau linistita. Acum are un an si 4 luni si dintii s-au indreptat vizibil...adica sunt normali
Ella spune:
quote:
Originally posted by carrie
ce fel de sirop?
noi am folosit Calgel si Dentinox rar Nurofen chiar la eruptie, ce ar mai fi?nu ma intereseaza sedative!
multumesc
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(9 luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
la noi a functionat cel mai bine cu Dentinox.
GLUMA:
..pentru al 3-lea rînd de dintzi se da sirop de tzuica
Ella
franqois spune:
Si lui pufisor al meu i-au iesit primii 2 dintisori de jos in unghi dar dupa cateva luni s-au indreptat. Nu te stresa pentru asta.
Pupici.
Mirunaa spune:
Wau, ce de explicatii , care mai de care , unele stiintifice altele hazlii...
Si lui rares al meu i-au iesit dintisorii de jos...un picut cam strambi.Dar mai cunosc cel putin trei bebelusi carora le-au iesit la fel...si acum sunt aliniati(dintisorii, nu bebelusii...)
Toate cele bune!
raviczki spune:
si noua ne-au iesit dintisorii de jos in forma de v (asta se intampla pe la 10 luni) acum insa am observat ca nu mai sunt asa de strambi...(facem 2 ani luna viitoare)...si apoi dintisorii de lapte sunt importanti mai mult pentru Zana Maseluta...urmatorii sunt de baza...(de a treia varianta eu inca nu am auzit......dar ce sa zic ...poate nu e timpul pierdut)
AC spune:
Carrie,
dupa cum am spus prima oara... eram tamaie, dar dentista a zis ca toata lumea... e ok se indreapta in general si oricum important e sa nu fie cariati. Dintisorii urmatori trebuie sa avem grija de nu-s drepti.
Deci dragi mamici spor la luptat cu aparutul lor...noua ne mai iese acum inca unul... Si-o sa avem cinci. Babutza mamei cu dintisori. Eu ii mai dau cand face putina febra si putin Tylenol pt copii. Gelurile nu-i plac...numai pastuta de dintisori ne place.
Cat despre trei randuri...
Si eu vad triplu seara si mai ales dimineata....
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
Marina spune:
io cred ca faceti misto degeaba relelor...al treilea rand de dinti e portelanul (dc va tine buzunarul) si ocazional exista si randul 4 de dinti : Placa
Andreutza spune:
Ce misto! Si odata cu randul 4 de dinti schimbi si palatul gurii si esti ca nou! Traiasca dentistii!
Adevarat ca si dintii lui bb Octavian s-au indreptat mult fata de cum erau cand au iesit. Multumesc mult!
Cu drag,
m34 spune:
Eu am citit ca la batranetze tarziu (cine apuca) mai iese un rand de dinti ! Deci, pentru cei foarte longevivi, vor avea ocazia sa isi ingrijeasca iar copiii cand au dureri de dinti in crestere, pe la 100 ani...
Cine ajunge acolo sa ne impartaseasca si noua din experienta lor, macar asa, de curiozitate, pliiiz