ciulama

ciulama | Autor: danilie

Link direct la acest mesaj

Nu sant experta in bucatarie cine stie cum se face ciulamaua (pui ,ciuperci )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Iti spun cum o fac eu, probabil ca sunt mai multe retete.
Ciupercile sau bucatelele de pui le pun la fiert in apa cu o ceapa intreaga, dupa ce s-au inmuiat scot ceapa si adaug un pic de sare.
Separat, intr-o cratita, torn vreo 2-3 linguri de ulei, desfac putina faina si amestec repede si bine, sa nu se prinda cocoloase. Amestec, alternativ, lapte si lichidul in care au fiert ciupercile (sau puiul), pana rezulta o crema. La sfarsit, adaug bucatelele de pui sau ciuperci si mai las sa fiarba la foc mic cateva minute. Daca iti place, poti sa pui si o jumatate de lingurita de zahar.
Cateodata folosesc drept lichid cateva polonice dintr-o supa de pui, in care am fiert mai multe legume.

Spor si succes! Sa faci si-o mamaliguta!

Mergi la inceput