Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dacia spune:

CRED CA NIMENI N-A PLECAT DIN ROMANIA DE PREA MULT BINE.Daca s-a si obisnuit in strainatate e treaba fiecaruia.

irinaP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Irina2000, casele in Canada se fac din rumegus presat.
Deci e un pic mai greu sa o lasi mostenire.
Vorbesc de casele pina in 400,000 de dolari. Despre cele mai scumpe habar nu am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta

Vorbesc de casele pina in 400,000 de dolari. Despre cele mai scumpe habar nu am.

Danutza,
mama lu'Alexutza

da' chiar, materiale de constructii nu exista sau... sint foarte scumpe? Mi s-a parut tare ciudat sa vad case din sindrila... apoi mi s-a spus ca-s lemn sub- si acum aflu ca e un aglomerat- si ca sidrila e doar pt a-l proteja. E enorm de scump 400000$ ca pt o casa din rumegus!!!
Mai bine-ti faci bordei

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Salutare!
Apropos de casele din Canada va pun aici un link sa vedeti cum arata. Nu este productie proprie ci de pe alt site.
http://community.webshots.com/user/antohiantigona
Enjoy!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

iar eu va recomand acest site, util celor care vor sa cumpere o casa, sa o construiasca singuri sau sa contracteze o firma pentru constructie.
btw, sindrila se pune pe casa, nu in pereti :)

http://www.construction-cost.com/#1%20-%20General%20requirements

plus inca unul care ia apararea caselor de "paie" cu elan ecologic, dar si cu argumente:
http://www.eere.energy.gov/EE/strawhouse/house-of-straw.html

daca nu recunoasteti termenii, aveti un dictionar aici:
http://www.faqs.org/docs/consumer/house-terms2.html

si daca vreti, va mai dau linkuri din baza mea de date personala, ca tot de pe net am aflat si eu ce inseamna flexibilitatea unei case, adaptarea materialelor de constructie la conditiile climaterice, etc. in Florida este ceva uzual sa gasesti case de beton scunde pe toate drumurile, ca sunt uragane dese. in america centrala si de sud, idem, pe motiv de tornade si furtuni tropicale, desi problema e controversata inca si unii recomanda chiar 'cartonul presat'. unde e umezeala mai mare, se trateaza lemnul de exemplu. unde sunt cutremure, vezi California, casele de beton sau caramida sunt contraindicate pentru ca fac mai multe victime decat cele de "carton presat" cum spuneti voi, care asigura casei o mobilitate mai mare. adica se poate legana, nu se "frange" in capul locatarilor ca betonul. in Florida, de pilda, n-ai sa gasesti beciuri ca in alte state, ca solul e malos si fundatia nu e asa adanca. te poti trezi ca achizitionezi o casa pe o fosta mlastina astupata, brr :) apoi, si forma casei este importanta, aici nu cumperi in forma de L caci la caz de vant puternic/uragan in portiunea aceea concava se vormeaza un vartej de aer periculos. de asemenea, nu sunt indicate turnuletele, iar forma acoperisului trebuie sa fie la unghiuri standard, nu o alegi de capul tau :)
v-ati intrebat de ce in Buc. nu se construiesc zgarie-nori ca in NY? pai NY sta pe stanca, in Bucuresti suprafata construibila e prea aproape de panza freatica, deci si compozitia solului intra in calcul.

deci, problema caselor e ceva mai complicata, zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:

Danutza,
mama lu'Alexutza

Danutza,

Am si eu o intrebare: de ce sa-i lasi casa ta mostenire, nu mai bine sa-i cumperi un condominum?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

quote:

Am si eu o intrebare: de ce sa-i lasi casa ta mostenire, nu mai bine sa-i cumperi un condominum?

Cristina

Dar daca vrea pom de Craciun sau ciine?

Le sugerez sa nu spuna ca e usor sa te lipsesti de brad decit celor care au avut aceasta experienta. Si eu inainte sa plec am ris de unul care isi aducea leustean din tara, dar ulterior am ajuns ca el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by khristin

quote:

Danutza,
mama lu'Alexutza

Danutza,

Cristina

...sau o alta casa?...zic si eu.

Pentru mine nu conteaza f mult materialul din care este facuta casa,
atata timp cat ea este confortabila, spatioasa, izolata fonic si calduroasa.

Sincer, eu chiar nu vad cu ce m-ar incalzi mai mult daca as dormi in beton sau in aceste materiale prefabricate,
care, dupa mine, sunt materialele viitorului.
Iar cu mostenirea...,
asta mi-a adus aminte de o babuta pe care am cunoscut-o,
avea 100 ani impliniti si...(cel mai important) o casa in centrul Bucurestiului...,
babuta care era asteptata de toate rudele ei sa moara(sinistru !)
numai si numai din cauza acelei case.
Inutil sa mai precizez ca tot asteptand, murisera si toti fii si aproape toti nepotii.
Toata povestea o stiu de la ea, si acum imi aduc aminte cum
imi spunea cu zambetul pe buze, in timp ce musca dintr-o banana,
cum o asteapta toti sa moara.
Intre timp a murit si nepotii ramasi si stranepotii sunt fericiti.

Din asta am putea trage concluzia ca, in viata, este bine ca fiecare sa-si traiasca dupa cum isi asterne
si sa nu astepte de la altii.
Eu nu o duc pe fi-mea in Canada pt. a-i oferi vreo avere,
ci o duc acolo sa faca o scoala buna si sa se dezvolte uman mai bine decat in Ro.

Danutza, este evident ca vanzarea unui apartament in Ro in acest moment
este mai mult decat un pas gresit dpdv afaceristic vorbind,
insa asta nu are nici o legatura cu emigrarea,
nimeni nu ar vinde o casa daca ar avea banii cu care sa o intretina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

Ca tot veni vorba de case, propun si eu un sondaj: hai sa vedem ce procentaj dintre cei care locuiesc in Romania au locuinta proprietate personala si ce procentaj dintre cei plecati. Prin proprietate personala inteleg ca locuinta e a respectivului 100%, nu e coproprietar cu o banca. Eu unul nu cunosc pe NIMENI dintre cei plecati care sa aiba casa lui. Poate printre cei care au petrecut deja minimum 20 de ani prin straini si sint mai in virsta decit mine (36). In schimb, TOTI prietenii mei din Romania au locuinte proprietate personala. Cam 2/3 dintre ei au cistigat singuri banii respectivi. Dintre acestia, cam 1/2 reusisera sa devina proprietari la 30 de ani. La fel si cu parintii mei: in momentul in care au cumparat casa in care locuiesc si acum (fiindca, spre deosebire de unele preafericite tari, in Romania cei mai multi oameni nu practicau nomadismul) media virstelor lor era de 30 de ani.

Trebuie insa sa recunosc cinstit ca nu din cauza ca ar trebui sa platesc pina la pensie la o locuinta vreau eu sa ma intorc. Sint lucruri pe care, cel putin in teorie, le-as putea dobindi si aici si in tara (bogatii, in primul rind). Dar sint si altele, despre care cu intirziere am descoperit cit sint de pretioase, pe care nu le-as putea avea decit in tara: familia, prietenii si statutul de majoritar (limba romana folosita si folosibila mai peste tot, mai ales acolo unde va invata baiatul meu, Snagovul, Predealul, Herastraul, Neptunul, arhitectura unor cladiri dinaintea comunismului). Sigur ca sint si lucruri pe care nu le-as putea obtine in tara niciodata (de cind am plecat din tara nu am dat spaga niciodata, desi am avut de a face cu spitalele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nemo, ce conteaza a cui este casa,
daca tu ai drepturi depline asupra ei, si in plus,
pe langa rate, reusesti sa traiesti omeneste?

Case in Ro exista pt. ca dupa revolutie toata lumea a avut posibilitatea sa si le cumpere pe nimic,
dar ia incearca dintr-un salariu de bugetar din Ro sa-ti cumperi ACUM casa (eventual)in rate,
eu, de ex, in vreo 350 ani si cu tot salariul jos, as reusi, poate.

Mergi la inceput