Se face mizerie mare....

Se face mizerie mare.... | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

...cand montezi o usa metalica? Ma refer atunci cand se da cea veche jos si se sparge din perete. Se face praf mult? Adica trebuie sa scot tot de pe hol?

Mirela, mamica de Andreiut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

La mine s-a facut multa mizerie si praf, am facut usa metalica mai mare decat cea dinainte si a trebuit sa mai darame putin din zid, asa ca s-au strans... TREI saci cu moloz! Ma tot intrebam de unde...
Parerea mea este cel putin sa acoperi ce ai pe acolo, iar ce poti sa scoti, nu ezita. Oricum, dupa aceea urmeaza tencuitul marginilor, asta inseamna tot mizerie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Si la mine a mai trebuit daramat din zid ca usa metalica era mai lata decat usa care era.S-a facut mult praf,eu am scos din hol ce s-a putut si am mai acoperit cu folie de naylon.Tot asa la tencuit se face multa mizerie.Daca nu trebuie daramat din zid,numai inlocuita usa cred ca nu se face foarte mult praf.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Va multumesc fetelor de lamiriri.
Acum nu stiu daca va mai trebui sa darame din zid. Eu am crezut ca toate usile au aceleasi masuri... standard.
Am sa scot de pe hol tot...noroc ca nu am decat frigiderul si un cuier.

Mirela, mamica de Andreiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Au dreptate fetele: usa metalica e mai mare. Iar "mesterii" nostri nu au mai reparat nimic, au daramat au montat si au plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Draga Mirelam,in gen. cind in Rom. te apuci sa zugravesti, sa montezi termopane ,de usi nu mai spun,..asteapta-te sa-ti pui la final in aplicare aptitudinile de femeie harnica si ...apuca-te de smotru!!!!,cere sa te ajute cineva(sotul)..si asa vei arata la sfirsit..., adica in forma.Am glumit,sper sa te amuzi putin si sa nu te astepti ca nu vei avea nimic de smotru la sfirsit.(sper sa dai peste mesteri care lucreaza cu grija...adica curat..) eu de fiecare data am luat-o de la capat cu tot.bafta multa si sper sa fii tot asa de multumita la sfirsit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Uneori exista diferente intre usile metalice si cele de lemn in ceea ce priveste dimensiunile, dar nu este o regula. Chiar daca nu trebuie spart prea mult, tot se face ceva mizerie.
Eu iti recomand sa eliberezi locul de langa usa in masura posibilitatilor pe 1.5-2m, acopera restul lucrurilor de pe hol cu o folie de plastic si pune pe jos o folie de plastic (drumul pana la baie).
Lucrarea dureaza cateva ore la montare si alte cateva la tencuire. Aceste doua operatii sunt rar facute de aceeasi firma, asa ca va trebui sa cauti 2 echipe...
Dupa montarea usii, verifica atenta cum se inchide noua usa, cum functioneaza yalele.
Dupa ce te vezi cu usa instalata ar fi foarte bine sa iti schimbi butucul (sau butucii) de la yale sau sa schimbi codul cheii, daca ai asa ceva, pentru ca nu se stie ce este cu mesterii respectivi... Cheltuiala nu este prea mare, iar piesele schimbate le poti utiliza in alta parte.
Eu mi-am montat ulterior yale URBIS, romanesti, care utilizeaza chei cu amprenta, nu din cele cu dinti, pentru ca se zice ca ar fi mai greu de spart.
Spor la treaba !

Mergi la inceput