Nepasarea. Cum o vindecam, oameni buni?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

La noi in Olandia... nimic nesimtire mare, dar autobuz-urile is goale.
Daca poti pune carutul in autobuz sngura, bine. De nu,nu:):)

Dar eu si prietenele mele burtici am mers cu bicla insarcinate. Incet si cu grija, ca-s piste speciale si stopuri speciale de biciclisti.
Si cu bebei idem Exista o chestie kid-car ca un atas de motocicleta dar pus cu o bara rigida in spatele biclei....
Deci biciclezi...pierzi kilute... si ai locul tau asigurat pe saua biclei.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Anne Sarah.Cel putin nu te mai enervezi pe nimeni, pleci cu scaunul rezervat dupa tine!!
Asta e , in ziua de azi poti sa si mori , ca nu se uita nimeni la tine!! Oamenii au ajuns la o nesimtire si indiferenta greu de suportat si de acceptat!!
Totul e sa avem si noi tupeu ca altfel ne calca in picioare!!!

Monica si bebe Albert ( 2 luni)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Eu cind am intrat prima oara in US eram in luna a 7-a, cu o burta imensa si cele 2 clasice bagaje de 30kg fiecare, care trebuiau urcate pe o banda ca sa le verifice vamesii sau ce-or fi ei. L-am rugat pe cel care lucra acolo sa ma ajute, nu a vrut. A spus ca nu e jobul lui sa ridice bagaje. Mi le-a ridicat un barbat din spatele meu care era cu nevasta si 2 copii.Nu face nimeni nimic pentru altul daca nu e platit sau daca nu are vreo speranta sa obtina ceva de la tine (ex: schimbat roata de rezerva la o tinara supla aflata in ananghie pe marginea sosele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

AC,

Eu cred ca femeile aici sunt si foarte independente. Eu am incercat de citeva ori sa ajut mame cu caruciorul si am primit priviri consternate "is goed, hoor, ik doe het liever zelf".
In rest, nu e de obicei foarte aglomerat in mijloacele de transport, eu merg zilnic la job cu tram si bus. In fata sunt locuri pentru persoane cu copii, oameni in virsta, persoane cu handicap. In general nu prea am vazut sa se ocupe locurile acelea, nu de catre tineri, fara copii, etc...
Am vazut de citeva ori adolescente cedind locul unor oameni in virsta, niciodata insa baieti (nu e cool, cum mai spunea cineva).
Insa presupun ca, in general, e la fel ca peste tot... poate mai putina aglomeratie, olandezi sunt cu bicicleta sau masina la servici..(majoritatea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Multumesc soacrei ca barbatul meu stie ce inseamna bunul simt si nu numai cand sant cu el.Si in Italia bunul simt este un "optional" am cunoscut si femei care cand auzeau ca trebuie sa te ridici de pe scaun ca sa dai locul la femei in varsta sau la viitoare mamici ,mi-au raspuns ca "de ce?" cred ca de acolo se nasc copii deja "educati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Cel mai urat am patit-o la desiul Atlassib de aici din oras cand am vrut sa trimit acasa un pachet. Am intrat cu pachetul in brate in sediu si cum e foarte inghesuit ajungea coada pana la usa.Erau vreo trei barbati la coada. Pt. ca pachetul era destul de greu (9 kg) am incercat sa-l pun pe o geanta imensa care era cocotata pe niste pachete chiar langa usa. Voiam sa-l pun acolo doar pana inchid eu usa in spatele meu. Din nefericire geanta respectiva era instabila si a inceput sa alunece de unde era,cu pachetul meu cu tot. Eu ma opinteam din rasputeri sa le tin pe amandoua cu o mana si cu cealalta sa inchid usa naibii.Apoi incercam in zadar sa pun geanta (din aia imensaaaa de rafie, ticsita de lucruri ,cred ca avea vreo 20 kg) la loc unde era ca nu puteam.Fiind din rafie,aluneca. Si da-i si trage si da-i si-mpinge, eram lac de apa dar cei trei "domni" statea cu mainile la spate sau in buzunare si se uitau la mine.Si credeti-ma ca la 33 de saptamani aveam o burta destul de vizibila... Am vrut sa le cer ajutorul dar nu stiam in ce limba (nu stiam daca-s romani sau nemti) asa ca am renuntat.Intr-un final am reusit sa pun geanta la loc, am pus pachetul meu pe jos si m-am asezat pe el sufland ca furnalul. Mai tarziu am aflat (auzit) "Domnii" erau romani

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

conchita, referitor la traficu si condus, diferenta e ca aici se conduce mult mai alm si mai cu grija decat in Ro. E adevarat ca tampiti la volan sunt peste tot, dar daca esti avizat ai putine sanse sa te enervezi atat de tare incat sa dai in contractii.

In rest, mi s-a intamplat si mie sa stau bine mersi in picioare cu burta la gura fiind, insa diferenta e ca e suficient sa te uiti urat la cineva si gasesti loc imediat. In metrou sunt locuri speciale pt bolnavi si chiar am cerut o data un loc acolo desi nu ma consideram bolnava ci "doar" gravida. L-am primit fara discutii. Incidente pot aparea oricand si oriunde, nesimtiti sunt peste tot. Diferenta, cred eu, apare abia atunci cand desi ceri un loc nu ti se ofera. Asta chiar ca e... obraz gros.

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

E adevarat ca nu mi s-a oferit niciodata locul in mijloacele de transport in comun cand eram gravida, dar am pus pe seama faptului ca n-or fi vazut burtoiul.
Insa mi s-a intamplat si mi se intampla inca des sa fiu poftita in fata daca stau la coada in magazin si am copilul cu mine.De asemenea, lumea se ofera sa ma ajute sa urc sau sa cobor caruciorul din autobuz desi ma pot descurca foarte bine si singura.
Chiar si la Consulatul Romaniei de aici , unde am fost nevoita sa merg des cu copilul dupa mine cand Teodora era inca mica si unde e puhoi de lume (cine a avut treaba cu consulatul respectiv, stie ce vorbesc ), oamenii s-au oferit sa-mi cedeze locul!Ei da, erau romani! Si amabili!Dar ce folos?Cerberul de la usa m-a trimis urgent inapoi pe motiva ca...."se supara lumea ca ma bag in fata!"

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Camelia

respectiv, stie ce vorbesc ), oamenii s-au oferit sa-mi cedeze locul!Ei da, erau romani! Si amabili!Dar ce folos?Cerberul de la usa m-a trimis urgent inapoi pe motiva ca...."se supara lumea ca ma bag in fata!"

ca sa vezi ce face intamplarea! noua ni s-a intamplat fix invers: ne-a luat tanti in fata, adica asa credea ea ca noi oricum eram primii, ca eram cu bebe mic si a zis sa terminam repede:)) Da, si la mine ce mai sare lumea la coborat carutul, mai ales ca acuma e cu 2 locuri si chiar accept ca e cam complicata operatiunea sus-jos.

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by tinatache

ca sa vezi ce face intamplarea! noua ni s-a intamplat fix invers: ne-a luat tanti in fata, adica asa credea ea ca noi oricum eram primii, ca eram cu bebe mic si a zis sa terminam repede:)) Da, si la mine ce mai sare lumea la coborat carutul, mai ales ca acuma e cu 2 locuri si chiar accept ca e cam complicata operatiunea sus-jos.

Un Paste Fericit!
Cristina

Nu tanti, mai! Tante aia (d-na viceconsul)a fost super draguta.Dar pana sa ajungi la tanti trebuia sa treci de cerberul de la usa.

Mergi la inceput