Ce PC sa cumparam?
Raspunsuri - Pagina 2
n/a spune:
Cel mai stabil sistem de operare mi se pare MAC-OSx. Windowsul moare cand ti-e lumea mai draga, din pacate. Un Macintosh e mult mai stabil decat un PC. Si nu culege virusi. N-ai decat sa te dai de-a dura pe site-uri, ca nu "prinzi" nimic. Citeam acum cateva zile ca de cativa ani nu a mai fost creat nici un virus pentru Mac. In plus, un Mac e mult mai usor de utilizat. E mult mai logic. Nu trebuie sa fii computerist pentru a-l utiliza. Nu te mai complici cu instalari/dezinstalari de programe. Ce nu-ti mai place, drag cu mouse-ul pana la cosul de gunoi si la revedere! Windowsul este o carpeala care se instaleaza peste Dos. Si carpeala fiind, ca atare se comporta. Se rupe cand te astepti mai putin. Si Linuxul instalat pe un PC este stabil. Mult mai stabil decat Windowsul. Insa trebuie sa ai ceva cunostinte de mare computerist pentru a te descurca cu Linuxul...Intr-un cuvant, Macul e puternic, extrem de stabil si foarte usor de utilizat. Singura "buba" e ca nu prea gasesti de cumparat jocuri compatibile. Deci, pentru un amator de jocuri, e cam albastra problema...Macul e folosit foarte mult de graficieni, artisti, desenatori, ilustratori, webdesigneri, etc. Artistii sunt oameni distrati. Vor un ordinator care sa "faca" ce vor ei, fara a le da batai de cap din punct de vedere tehnic. E-macul are si dvd-recorder. Poti inregistra si dvd-uri, nu numai cd-uri. Filmele se vad excelent, imaginea e super (va inchipuiti ce calitate trebuie sa aiba imaginea pe un mac, clientela-target ale produselor Apple fiind artistii). Sunet bun, capacitate mare de stocare (depinde si de model) si forme deosebite, armonioase, culori atragatoare...In fine. Nu mi-as mai cumpara PC in veci. Poate doar cand s-o termina odata cu peticele peste DOS.
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/canadastore/
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
criistian spune:
parerea mea este sa nu iti iei AMD...este naspa....eu am ars vreo trei la munca.....ia-ti o placa de baza gigabyte cu cipset intel ca e destul de acesibila ca pret cu un procesor mai mare de 1.5, o placa video geforce 4 in 128MB, o placa audio creative, un hard de 80 GB,si un cdrw assus....procesorul poate fi si celeron.....is faorte bune ca si fidelitate ....asta o garantez...eu le folosesc ca si servere video in configuratia asta......si sunt foarte rezistente la lupta cu jocurile si cu filmele....
tata_lu_julia spune:
quote:
Originally posted by Crystinne
Ah si o alta intrebare: ce parere aveti de computerele de la Lidl si Aldi??
Din cate spui tu in mesajul de la inceput, cred ca un PC de la Aldi de, sa zicem, 500 - 600€ (unitatea centrala) e mai mult decat suficient. Nu conteaza ce procesor are, cu 256MB RAM merge struna, sunet au cam toate PC-urile de pe piata iar un CD-RW e deja o banalitate, pune langa el si o unitate DVD ca sa poti vedea filme. Daca simti ca e cazul, nu-l lasa pe vanzator sa te abureasca, zi-i clar ca ai un buget batut in cuie si vrei cea mai buna oferta. Cat priveste monitorul, aici in CH gasesti deja un TFT (ecran plat) de 17 inch la vreo 260€. Important: vezi ca PC-ul sa aiba minim 2 ani garantie, preferabil "vor-Ort", plus sistem de operare preinstalat si suport tehnic "mocca" - o sa prinda bine.
Lasa Linux-ul pe mai tarziu, incepe cu un Windows de "muritor de rand"
In fine, daca ai rabdare si chef de cautat, sunt convins ca gasesti pe eBay sute de alte oferte, noi-noute sau folosite, la preturi de maruntis.