statul in doi inaintea casatoriei-pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

pro, pro
insa nu mai mult de un an -doi, ca dup-aia se invatza cu femeie in casa shi nu mai simte nevoia sa te mai ia shi de nevasta

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Si eu sunt pro !
Am locuit cu sotul meu 1 an si 4 luni inainte la el acasa. Eu aveam propria mea garsoniera, dar totusi am renuntat sa stau in ea. Asa a fost sa fie. Chiar daca n-ar fi mers tot sustin varianta locuitului impreuna inainte de casatorie. La mine a fost un caz fericit si acum ne iubim mai mult ca la inceput.
Asa cum spunea si Biankita este important ca dupa 1-2 ani, max 3 sa vezi ca relatia merge din ce in ce mai bine, daca el bate mereu in retragere in diverse situatii si simti ca n-are nici un gand atunci...la revedere. Personal nu imi place sa ma gandesc la drobul de sare...iau lucrurile ca atare.
Sa nu se inteleaga de aici ca scopul suprem al unei sederi impreuna este sa-ti stabilesti ca obiectiv casatoria ca nu se stie unde ajungi. Pur si simplu iei lucrurile firesc, incercati sa va cunoasteti cat mai bine, sa nu va izolati de ceilalti oameni si nu in ultimul rand sa nu va fie rusine ca stati fara acte.
Fiecare cum simte.
Numai bine tuturor,
Carolyne&bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

dar eu sunt contra!!!!!don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Cand m-am mutat cu prietenul meu acum trei ani nici unul nu avea experienta statului impreuna si nici prin cap nu ne trecea sa ne casatorim. Pur si simplu la momentul respectiv fiecare simtea nevoia sa se desprinda de parinti si sa incerce si asta.
Anul trecut in vara ne-am casatorit si cred ca asta spune totul!
In primul rand va veti cunoaste mai bine, cu micile tabieturi enervate ale fiecaruia dintre voi (si crede-ma nu sunt putine) si eu una cred ca am devenit mai responsabila, stiind ca trebuie sa am grija de o casa, sa facem fata cheltuielilor, etc.
In primul rand va veti responsabiliza mai mult, veti invata sa gestionati veniturile si cheltuielile casei si poate veti descoperi ca nici un loc din lume nu se compara cu cuibul vostru de acasa unde puteti face tot ce va trece prin cap.
Si cand veti descoperi ca "acasa" inseamna pentru amandoi acelasi lucru si are aceeasi importanta pentru voi, faceti rezervare la restaurant!!
Stii cum e de fapt...paza buna trece primejdia rea. Mai bine o experienta de 1 an 2 impreuna decat un divort rapid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

PRO!!! si nu pun nici limita de timp... noi stam de 8 ani impreuna si am 'uitat' sa ne casatorim... da ce-mi place cel mai bine este ca in fiecare an la diverse aniversari se da pe-un genunchi si iar ma cere... dulce, romantic si mai ales cadoul... doar n-o sa zic 'da' si sa dau cu piciorusul la asa evenimente placute.

in cazul nostru eu nu ma hotarasc ca am impresia ca la mine-i cu ghinion. pai cu acte in regula de 3 ori n-am stat adunat 8 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

De cele mai multe ori tacerea face mult bine celor de langa noi, adica ne opreste sa aducem jigniri si apoi sa ne para rau.
Nu am de spus decat ca sunt CONTRA.Va pupices pe toate si va doresc din suflet sa fiti fericite alaturi de jumatatea voastra.

Cami si bebeul David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Eu am locuit cu sotzul meu inainte de casatorie, timp de 2 ani, pentru ca nu mai puteam respira unul fara celalalt. Nu mi-a pasat de ce zice lumea, de fapt era doar in mintea mamei mele ideea ca lumea zice ceva. A fost super frumos si nu a atenuat cu nimik din pasiune, chiar si dupa casatorie.

Alt exemplu: nasii mei, in varsta de 28 de ani acum, au fost prieteni vreo 9 ani inainte de casatorie, dar ei doarmeau impreuna poate doar la revelioane sau excursii...Dupa casatorie au avut o perioada groaznica, destul de lunga ( acum au 2 ani de cand sunt casatoriti), cand erau in prog de divortz si veneau la noi pentru reconciliere

Slava Domnului, acum sunt bine, s-au acomodat in sfarsit unul cu celalalt.

Carmen DPN 31 octombrie

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

PROOOOOO!Cred ca e foarte bine si recomandat ( de mine ...hihihihihhihihi) sa stai cu prietenul/logodnicul inainte de casatorie pentru ca ajungi sa il cunosti si sa te cunosti in anumite situatii, vezi daca sunteti compatibili si daca se poate rezolva ceva in partile in care nu sunteti compatibili ...cred ca sunt mai multe avantaje decat dezavantaje in locuitul impreuna inainte de casatorie.Spunea cineva ca dupa nu mai vrei sa faci nunta ...si ce daca? Daca exista dragoste si intelegere totul se rezolva iar nunta se poate face si mai mica sau doar cununia civila .Nu cred ca un act tine 2 oameni unul langa altul , plus ca mai e si stresul casatoriei si al vietii cu o singura persoana pe care nici nu o cunosti foarte bine in multe cazuri ,deci nu stii cum va fi dupa ce focul de paie de la inceput se va mai stinge .
Motivul cu "gura lumii"..pai lumea vorbeste si o sa vorbeasca intotdeauna , mai ales in Romania unde intotdeauna s-a murit de grija altuia si barfa intre babe a fost motiv de certuri in multe case .
Eu locuiesc cu prietenul meu de 4 luni si ne-a fost un pic greu la inceput pana ne-am invatat care cum vrea ...dar acum e super oke si nu mai avem probleme.:D Si mie mi-a zis bunica de rude si de ce zic oamenii si i-am spus ca atata timp cat nu oamenii imi dau o cana de apa si o aspirina cand sunt bolnava sa isi vada de vietile lor si sa ma lase in pace sa fac cum cred ca e mai bine .Asa ca fiecare face cum crede ca e mai bine .Multi pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 1Sanziana spune:

Sunt pro dar nu pt un timp nelimitat.Boala lunga.....moarte sigura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Sunt PRO!Asa am facut si eu ,am locuit impreuna cu sotul meu(pe atunci prietenul)dupa o perioada de 2 ani de prietenie.
In momentul in care a fost luat in armata ne-am dat seama ca nu putem trai unul fara celalalt , eu i-am spus ca nu ma intereseaza cum si in ce fel dar eu vreau sa se mute la mine si el a fost de acord.Nu m-a interesat nici ce putea spune mama sau tata noi ne iubeam si am actionat in consecinta.
N-am avut niciodata parte de vreo privire urata sau cuvinte aiurea din partea nimanui ca am facut pasul acesta inainte ce casatorie.
Si chiar daca ar fi fost vreun destept sa comenteze nu m-ar fi interesat.
La 3 luni dupa ce a terminat armata ne-am casatorit.

Cristina &Cristina

Mergi la inceput